夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆 siumi123 的帖子

肯定冇怪錯好人的話,我認為離婚合情合理
不過目前唔捨得放手/有不忍子女受單親背景影響成長的顧慮亦絕對能理解

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

varievarie 發表於 22-12-27 18:03
我想問如果選擇原諒,點樣可以確認佢真係同第3者斷咗?真係好難知如果佢同意你哋會唔會喺佢電話到裝s ...
有心呃既買多幾部電話都得,要傾計,連Carousell 呀淘寶呀入面都傾到,真係講個信字

varievarie    發表於 22-12-28 13:26

大宅

選擇原諒嘅前提,只要確定佢珍惜依個機會。一時三刻睇唔出,見見婚輔,3個月觀察期,我覺得你會有知道佢真係有心珍惜依個家,定係只不過唔想離開佢嘅comfort zone.

珍珠宮

回覆樓主:

2個人坐下慢慢坦言,只有交通才能得到答案的。

反正你一心只想到離婚了,不如大膽地向佢問話,問佢想怎樣如何去處理?

侯爵府

好媽媽勳章

樓主,如果有後路又唔擔心經濟,我會帶埋小朋友走我唔會留戀一個唔愛自己嘅人
開心每一天

洋房

siumi123 發表於 22-12-26 21:12
今日發現了老公真係有第二個,之前已經奇怪,成日走左去,有幾次冇返黎訓.. 聖誕大時大節,日日都唔見幾個 ...

https://r.discuss.com.hk/link.php?url=https%3A%2F%2Fyoutu.be%2FPkwjRSdxDAs&fid=465&platform=msite

符合以上條件就要決定了!

大宅

雪影 發表於 22-12-29 12:02
樓主,如果有後路又唔擔心經濟,我會帶埋小朋友走我唔會留戀一個唔愛自己嘅人
...

但呢度有好多JM都唔清醒

複式洋房

今日發現了老公真係有第二個,之前已經奇怪,成日走左去,有幾次冇返黎訓.. 聖誕大時大節,日日都唔見幾個 ...

為自己而活吧~

不把價值寄託在先生上
不把希望建立在小孩上
不用家庭婚姻來標的自己

為什麼自己而活!
妳的價值在於妳自己
不在家庭、先生、小孩上。

為什麼一直用愛用犧牲奉獻來洗腦自己
為什麼一直用小孩用完整家來洗腦自己
一切都是因為自己不夠強大跟獨立

轉貼分享

轉貼分享
把人生放在別人的手上,不知道哪來的自信

複式洋房

https://youtu.be/agcv2mnMig

https://youtu.be/RIU1qHNArS8

轉貼分享

有緣千里能相著 無緣對面難牽手.

複式洋房

每個人品德行 可以從生活習性到反映出嚟 我哋平時生活習慣 會做任何一件事 都能反映出德行

/例如有些失德行為

我教你一個覺察能力

長期交往靠德行 一生交往靠人品

路遥知馬力 日久見人心
.
會有一段好姻緣

唔好用外表去睇一個人

要從一個人德行

每個人德行 可以從生活習性到反映出嚟 我哋平時生活習慣 會做任何一件事 都能反映出德行

例如有些失德行為

一個人品德行高 係唔會做失德行為

例如打老婆嫖賭 叫老婆打工自己又唔做嘢

一個人外貌重下
要 定係德行重要
時間可以驗證一切,
放下一個人
https://youtu.be/cyCPDDbt9iE

轉貼分

別墅

回覆 varievarie 的帖子

其實呢個真係一個無限既輪迴, 同辛苦只有自己... 如果要留喺身邊真係唔好再追落去... 因為賤男係無痛無癢, 辛苦只有自己, 無必要為左佢折磨自己.. 同佢可以有其他電話放喺公司...

varievarie    發表於 22-12-30 13:28

大宅

有經濟能力,有家人backup, 比我會走。。小朋友係外國生活都幾好呀

子爵府

我都係呢兩日先發現個衰人原來有第二個,同佢傾左幾個月,不過呢個星期俾個女人呃走哂成副身家,我係佢報警嘅時候先知道成件事,起初果個女人主動搵佢,後來個女人氹佢玩投資平台入真錢投注,佢起初都叫我俾錢,但我身邊所有人叫我唔好俾錢,留返俾自己同d仔,跟住個女人借左11萬俾佢,佢先意識自己俾個平台呃左,警察都話個女人好可能都係同黨,佢到報完警都對個女人念念不忘,我嬲在好失望,諗住大家一齊捱,做兩份工幫手養家,到頭來佢用呢個原因識第個,俾人呃哂d錢之後仲掛住個女人,仲怪成件事係因我而起,未出事無打算講出面有一個,出左事無哂錢先焗住講

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

noodle_noodle 發表於 23-2-12 14:48
我都係呢兩日先發現個衰人原來有第二個,同佢傾左幾個月,不過呢個星期俾個女人呃走哂成副身家,我係佢報 ...

比人扼晒d 錢仲要掛住人,佢係唔係比人落左降頭呀

叫佢去搵果個女人啦唔好返黎啦

cathngai    發表於 23-2-12 20:50

子爵府

amychann 發表於 23-2-12 18:19
比人扼晒d 錢仲要掛住人,佢係唔係比人落左降頭呀

叫佢去搵果個女人啦唔好返黎啦

佢話同個騙徒傾計果時好開心,有人關心佢,佢話其實幾年前已經想識第個,幾個月之前真係有女仔(騙徒)自動出現,原來之前我出去返工搵錢係白費,佢話佢唔係想要呢d喎,好笑我唔出去做野,其實後生靚女會肯我咁捱嗎?好失望,我所以咁殘都係我全心為頭家,到頭來被嫌棄,唔俾人呃其實一直無打算講出黎,係因為要懷疑受騙報警先講

男爵府

2024年龍年勳章

天下賤男何其多?沒有最賤,只有更賤

大宅

你唔離婚,心裡都永遠有條刺,如果唔係你,我有能力嘅會離婚

大宅

noodle_noodle 發表於 23-2-12 14:48
我都係呢兩日先發現個衰人原來有第二個,同佢傾左幾個月,不過呢個星期俾個女人呃走哂成副身家,我係佢報 ...

咩野app平台?賭錢個啲?

子爵府

nldw2012 發表於 23-2-15 14:03
咩野app平台?賭錢個啲?

係呀,而家仲唔放佢,不停追佢入錢

複式洋房

noodle_noodle 發表於 23-2-15 15:59
係呀,而家仲唔放佢,不停追佢入錢

我身邊都有朋友中左,入左一次就不停叫你追額,好多人唔想蝕之前入既錢,都會再問人借黎入數,但跟本就沒完沒了,入2-3次都冇左十幾廿萬。最慘係明知佢比人騙,唔借仲要比人怪你見死不救。其實騙徒都只係同佢傾計,咩甜頭都冇,但啲男人真係好似盲左咁,都個人醒時,先至黎諗返轉頭點解自己咁on9

首頁

尾頁

跳至