自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

nicholasmom 發表於 23-3-4 22:11
我都用咗幾年,一向都係咁用。就係今日先唔得!嗰個阿姐仲畀埋內部文件我睇,話係唔得。
...

我老公都話用唔到支付寶內的易賞$,最慘係佢張實體卡又綁唔到落新易賞$app.
落分店都搞唔掂,hotline 冇人接。

珍珠宮

我開咗易賞錢APP同合併張實體卡落去,綁咗AlipayHK好耐啦。一向都係開AlipayHK入面個易賞錢QR code再用AlipayHK俾錢。
但見到易賞錢APP同AlipayHK入面個易賞錢的兩個QR Code唔同號碼,唔知要唔要好似樓主講咁要解綁,又真係搵唔到邊到可以解綁喎。搞到咁亂嘅!

珍珠宮

玩具勳章

白毛毛 發表於 23-3-5 09:46
我開咗易賞錢APP同合併張實體卡落去,綁咗AlipayHK好耐啦。一向都係開AlipayHK入面個易賞錢QR code再用Alip ...

呢張卡真係好難明,我n年前已轉app,後來用alipay就綁埋,但原來當時d分是分開儲,有次發現d分數不同的。上年無啦啦有個promo話將2個app合併送濕紙巾,staff整完之後終於d分一樣。但我又發現分數成日被人扣,原因是退貨,我根本都無退,晒氣

珍珠宮

chingnc 發表於 23-3-5 09:55
呢張卡真係好難明,我n年前已轉app,後來用alipay就綁埋,但原來當時d分是分開儲,有次發現d分數不同的。 ...

係呀。昨晚睇到呢個post,我入易賞錢睇下啲額外積分係點(平時無理),先睇到有時有額外積分,有時無,但我都係咁拍易賞錢code同用AlipayHK俾錢。可能我蝕咗唔少積分唔知

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

我支付寶個易賞錢同apps個個又唔同,支付寶綁左家人個張,又解綁唔到

大宅

evip 發表於 23-3-5 09:00
我老公都話用唔到支付寶內的易賞$,最慘係佢張實體卡又綁唔到落新易賞$app.
落分店都搞唔掂,hotmail 冇 ...
同你一樣,早知用曬D分唔使煩,我以爲停用實體卡咋,點知綁咗alipay個code都停埋,又唔講清楚比人知

人長得漂亮不如活得漂亮

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

又要開多個app, 真把鬼, 唯有少幫趁
尋日去買左盒韓國香印, 打開上半截係一堆爛提子同半包新先既混塔
真係百佳

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

blackberry 發表於 23-3-5 13:23
尋日去買左盒韓國香印, 打開上半截係一堆爛提子同半包新先既混塔:ranti ...

補圖,掉左一半發霉
attach0/tmp/phpJLrIzP

男爵府

nicholasmom 發表於 23-3-4 21:57
啱啱去百佳買嘢,個收銀話支付寶要同易賞錢解咗綁先可以儲到分,真拗頭。

試下打去支付寶個客服叫佢幫你解綁

珍珠宮

blackberry 發表於 23-3-5 13:23
尋日去買左盒韓國香印, 打開上半截係一堆爛提子同半包新先既混塔:ranti ...

你可以拎返鋪換或上網投訴。
我上次類似,睇到的正常,睇唔到的唔食得嘅,嬲,掉咗。想想下唔忿氣,又知道呢啲係供應商或個別店員問題,於是上網投訴,俾埋相。幾日後百佳打嚟致歉同退錢,話會叫供應商唔可以咁溝貨。

首頁

尾頁

跳至