自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

yuyueng 發表於 23-4-22 14:16
我用咗幾年中移動都收到,你咁大膽㩒入去,我一定唔會㩒,我怕條link有毒。 ...

我都係

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Ahlite 發表於 23-4-22 14:21
幾日前新聞都有講啦。
我C6 都中咗,真係好大意,仲好開心同我講有得換佢想用嘅產品,仲用我信用碌咗$1, ...

好在你地無入埋驗證碼
唔係無幾萬蚊
明明有寫過幾多數,唔係碌1蚊
點解啲人仲會照入驗證碼

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

parrot1208 發表於 23-4-22 14:11
入左條link 叫你輸入電話號碼,之後揀禮物。

我用另一個電話打你條link 話搵唔到server
仲諗住睇吓佢點樣

大宅

我都有收到,仲send左兩次嚟,不過我轉其他台,所以冇理佢

翡翠宮

andyman 發表於 23-4-22 14:29
一係手機比人Hack 左,一係有人講大話。

應該唔為意入左
以為碌1蚊
點知碌幾萬蚊

翡翠宮

parrot1208 發表於 23-4-22 16:29
我有入條link 睇之後諗住睇下個網頁其他資料,點知樣樣都㩒唔到

19樓條link 入到
我用另一個唔用既電話8下個網頁制作係咩樣
發現表面上好認真,實際上都幾求其
信用卡到期月份 就寫到期日期
無論入咩number, 全部禮物都揀曬,都係寫碌1蚊
最後入信用卡number就係咁轉轉轉撈撈撈
應該睇緊個卡資料去碌野
attach1/tmp/php1XI8mK
attach2/tmp/phpYjY7J6
attach3/tmp/phprrlt7s
attach4/tmp/phpMgI3uP
attach5/tmp/phpL7HRSb
attach6/tmp/phpy9gUgy
attach7/tmp/phptZ46EU
attach8/tmp/phpuKrt3g

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Ahlite 發表於 23-4-22 14:21
幾日前新聞都有講啦。
我C6 都中咗,真係好大意,仲好開心同我講有得換佢想用嘅產品,仲用我信用碌咗$1, ...

複式洋房

littlefunpig 發表於 23-4-26 20:11
19樓條link 入到
我用另一個唔用既電話8下個網頁制作係咩樣
發現表面上好認真,實際上都幾求其 ...

又smartone 又the point, 佢究竟想點呀⋯⋯做得好hea下呵

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

shobi 發表於 23-4-26 17:53
剛收到

我今日都收到呢個

俾老公睇叫佢如收到唔好亂開條link, 跟住就封鎖

翡翠宮

jojo200809 發表於 23-4-26 21:31
又smartone 又the point, 佢究竟想點呀⋯⋯做得好hea下呵

認真9588
搏啲人是但中一瓣? 增加釣大魚機會

大宅

parrot1208 發表於 23-4-22 14:11
入左條link 叫你輸入電話號碼,之後揀禮物。

政府之前話電話實名制可痛效打擊同減少電話騙案.....

不過可能經濟唔好, 真係多左好多.

侯爵府

阿花花 發表於 23-4-26 21:48

效果都好明顯

大宅

shobi 發表於 23-4-26 22:13
效果都好明顯

明顯多左

別墅

回覆樓主:

識人都剛中伏,請問銀行係咪都會理解,唔會過數同追找呢條數 ?

別墅

我都有收到,好彩之前有jm提醒,有留意返SmarTone官方網址是 smartone.com,會員計劃SmarTone Plus官方網址是s-rewards.hk,見佢sd出黎條LINK唔係呢兩個網站即report加deleted左佢

複式洋房

回覆樓主:

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

如果系Smartone客戶,佢每次send訊息都係用Smartone發送人係無顯示電話號碼㗎,同埋每次都係同一個發出㗎
這樣
Smartone成日會提你防欺騙
attach1_sign/tmp/php3yN8Vn

子爵府

阿花花 發表於 23-4-26 21:48

海外電話號碼出嘅SMS,政府都管唔到,又唔可以話唔比海外SMS

公爵府

我從來無用過smartone都收到,痴痴地,無開,吾理佢。

大宅

AJW2010 發表於 23-5-1 19:28
海外電話號碼出嘅SMS,政府都管唔到,又唔可以話唔比海外SMS

即係香港電話實名制並不能有效打擊同減少電話騙案.....?

首頁

尾頁

跳至