0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我都係啊,放完個產假之後番工真係超唔捨得個仔,又掛住距陣bb味,我個時係公司都有照泵人奶,真係唔夠既就補奶粉咯

大宅

虎到金來勳章 減齡達人勳章

回覆 mamiaaa 的帖子

就快返工,唔好比自己太大壓力. 如果轉半人奶,你可以騰出多啲時間照顧bb,飲奶粉嘅營養其實都好好.,對bb影響唔大.我BB 都係半人奶而且好大隻.

別墅

剛剛開始會,仲要放工會第一時間飛返屋企睇bb,不過夜晚返到屋企都儘量陪bb,bb好快大。慢慢就會習慣,可以做個泵奶媽,返到屋企再埋身

大宅

大家都對bb好有愛。我坐月時係前所未有咁想返工,返工輕鬆過湊b好多,到而家bb一歲了,我都係好怕weekend同公假要成日對住bb。

洋房

我明

複式洋房

鼠女神 發表於 23-6-14 19:42
大家都對bb好有愛。我坐月時係前所未有咁想返工,返工輕鬆過湊b好多,到而家bb一歲了,我都係好怕weekend同 ...

Exactly, 返工時間自由好多,而家日盼夜盼個小朋友快快長大,佢可以生活自理

大宅

Elisbmama 發表於 23-6-17 19:19
Exactly, 返工時間自由好多,而家日盼夜盼個小朋友快快長大,佢可以生活自理
...

同意呀。本身唔多中意返工,但而家變咗好珍惜喺公司嘅時間。

陪讀書陪玩陪佢成長面對各種問題係我想同小朋友做嘅嘢,餵奶換片沖涼陪瞓呢啲既唔係我興趣亦唔係我強項,好厭倦。

大宅

一定會唔捨得, 不過都會有少少輕一口氣既感覺哈哈, 我個陣番工前就開始同佢補奶粉, 好彩佢都好肯食又食得幾好, 我建議你都可以考慮番工前就試下補先, 等自己唔好咁心掛掛, 我係俾美贊臣neuroprx

複式洋房

返工泵奶都麻煩咖,我都試過...搞搞下都係覺得餵奶粉好過,如果你之後會轉奶粉,推薦你試下enfinitas呀, 呢隻成分、味道似人奶 (我自己試過), bb都適應得好好, poopoo同之前飲人奶嗰陣差唔多, 你可以join佢地d活動,有時會有sample攞~

男爵府

之後你一收工就超想立即返屋企,奔馬甘返去見BB

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊