自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

No

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

wong2323 發表於 23-6-14 09:50
前晚阿仔帶我去深圳東門食嘢,餐後到附近行街,見到呢檔昆蟲宴有無人敢食?

之前喺fb睇過外國着得好高貴去食一餐昆蟲宴 應該唔平

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Onlok 發表於 23-6-14 15:42
之前喺fb睇過外國着得好高貴去食一餐昆蟲宴 應該唔平
見到有價錢牌

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我見過首先諗到係,擺咗幾耐冇人買

男爵府

我唔敢食

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

wong2323 發表於 23-6-14 16:07
見到有價錢牌

我搵唔到外國條片,佢由影廚師預備開……到賓客嚟食。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我會睇下,但食就無必要,大把野好食過佢,而且本人對脆口野(炸野)興趣唔大。

大宅

回覆樓主:

好吃,之前去成都食過,味道還不錯

伯爵府

回覆樓主:

好多年前在北京見過,完全無興趣

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Onlok 發表於 23-6-14 16:19
我搵唔到外國條片,佢由影廚師預備開……到賓客嚟食。
估唔到係蜘蛛最貴

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

只敢睇,唔敢食

珍珠宮

回覆樓主:

我只敢食瘦嘅蠶蛹及禾蟲

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

複式洋房

水晶宮

畀面勳章

響北京食過蠍子,其實得個脆字同d香料味
另外食過一條條白色肥肥地唔知乜蟲,又係炸的,口感其實都差唔多

子爵府

回覆樓主:

no

珍珠宮

回覆樓主:

只食過炸蠍子,蜈蚣同蟲蛹真係頂唔順

伯爵府

回覆:昆蟲宴~~有無人敢食?(慎入)

敢! 昆蟲有药用價值.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊