自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

大把呢啲人,仲有串字溫書,專登大大聲,串岩就讚,好似要全車人認同佢個小朋友好叻咁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

有啲大媽好鬼惡,旭啲就粗口爛舌咁鬧人,好有質素的!所以,大家都係唔好多口話人,太嘈炒就避開算數!

大宅

2024年龍年勳章

上星期陪屋企長者去政府診所覆診,見到嗰阿媽帶住兩個細佬,小朋友喺診所裡面圍住條柱轉來轉去,嗰阿媽又係唔理顧住玩手機,要診所職員出聲制止先肯停

子爵府

回覆樓主:

有一次搭地鐵,係頭站上車而當時係繁忙時間。有個細路大約高小年紀一入車廂就係度跑,其間仲要扶住啲柱兜一圈再跑,有啲行緊嘅人包括我差啲俾佢小朋撞親,佢阿媽先叫住佢。 其實呢啲真係要教,唔係覺得自己小朋友大晒或者覺得呢啲行為無傷大雅等,係自私囉

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢D人真係好討厭又扮嘢
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

包剪泵算唔算猜枚??

不過,玩時玩,唔影響到係原則

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

熊豆沙 發表於 23-6-16 21:46
喺藍田落港鐵的一家三口,貴為阿媽喺個車箱裡面,大聲大叫同個女玩猜枚,兩母女手指上下左右都指勻,嘈到拆 ...

諗起我小學同學
一早已經飲啤酒 睇波 猜枚
夠18歲就去賣啤酒 猜枚

珍珠宮

MKma 發表於 23-6-17 09:39
在快餐店及茶餐廳,好多媽媽/婆婆/嫲嫲,都係俾個細路開到大大聲睇手機,佢哋唔係係度大大聲吹水,就係睇 ...

大仔幼稚園畢業禮後去酒樓聚餐,隔離阿婆俾電話個孫玩,自己掛住睇手機,大聲到隔離枱都聽到,失禮晒

大宅

回覆樓主:

珍珠宮

lo895121 發表於 23-6-17 09:56
上星期陪屋企長者去政府診所覆診,見到嗰阿媽帶住兩個細佬,小朋友喺診所裡面圍住條柱轉來轉去,嗰阿媽又係 ...

跟住俾人閙啲父母就會話:“都話左你哋架啦,嗱,而家俾人閙喇”,完全唔覺得係自己問題

已刪除用户

珍珠宮

好騷擾人地

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

最怕係餐飲地方追逐,一陣整到佢小朋友又懶人地嘅責任

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我噚日去補習社接仔放學,個個排隊等緊電梯時,有個細路仔不停咁響我後面圓圈跑,好似風扇咁,撞到我幾次我都冇出聲,佢個工人姐姐排我後面,到有電梯,個細路即刻企係我前面打尖,我好大聲叫佢:queue please! 佢工人姐姐先至開聲叫佢排隊入電梯!入到去佢2個望下我,我即時回敬睥住佢2位!

伯爵府

猜咩枚?

珍珠宮

回覆樓主:

我早幾年係ICU,有個媽媽撞車重傷就嚟唔得,佢一家連幾歲小朋友嚟晒,連幾歲都比入病房証明個媽媽未必救到。
但兩個細路當ICU係遊樂場,追追逐逐走匀ICU,嗰家人唔知是否太傷心無人理兩個細路,帶小朋友嚟都係想佢哋望清楚媽媽,嗰啲時刻都無人理,而且醫院都唔得咁樣跑啦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

佢當細路係玩具,幾時想玩就玩,表演咁想攞焦點, 好似最世界得佢有小朋友
加上細路係咁架啦…做擋箭牌
呢d 父母最黑人憎,一句:冇家教 hong Kong is dying

日本最憎呢批人,偏偏呢批人最中意去日本,仲要係d 後生父母

伯爵府

回覆樓主:

尋日塔地鐵電梯,人已經迫滿,個阿媽揹住個女全程唱歌,大佬呀,我唔想聽囉,雖然你話短時間

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fionstone 發表於 23-6-17 09:11
大聲都係想比人知佢個女識猜枚,以為自己好型

係屋企肯定唔會咁玩啦,佢地咁做明顯比人睇搶 foucs, 咁中意表演...建議佢地坐係街邊當表演,分分鐘鐘有人比錢佢地

翡翠宮

honthont 發表於 23-6-17 09:29
尋晚快餐店, 隔離嗰個阿媽大大聲睇片, 仲同個女一齊睇
嘈到呢

試過係穿巴,成架車好靜 得個女人開到好大聲睇片,我心諗:佢又唔覺得唔好意思 先好野

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊