夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

當你聽到老公不實嘅指控時,你會俾咩反應佢?
明知你介意都一直講,講足咁多年喎

珍珠宮

judy1122 發表於 23-6-18 22:19
佢無特別叫我keep 又話唔介意我肥 男人口講就無所謂 佢外表唔差 我唔想生完仔做肥師奶 同佢差太遠 所以一 ...
通常無自信既人先會咁重疑心,
你老公外表唔差,你自己都怕肥會襯佢唔起,
咁你老公咩事會咁無自信怕你走佬呢?
咁知道咩事令老公無自信,咪嗰方面俾返啲自信心佢
如果頂唔順,就同佢嘈一次,
佢好似無咗你唔得咁

別墅

judy1122 發表於 23-6-17 23:41
如果肯配合應該會去婚姻輔導 最衰唔肯

佢唔肯離,又唔肯婚姻 算點?
而且都唔到佢唔肯,佢2樣都唔肯 唔通你又俾佢1直拖?
可以有個 共同朋友 / 親友 做個中間人,勸下佢,1齊傾1傾
你哋婚姻仲可以挽救,又有小朋友,就咁分開10可惜

子爵府

Nbs 發表於 23-6-18 15:02
呢 d 男人無自信,過份專制,控制慾強,疑神疑鬼
你出去搵工/同佢反面/ 離婚,要小心處理,因住佢跳制傷害 ...

既然你都講得出佢無自信,為何唔响佢自信方面去解決?反而諗要如何離婚而避免受傷害?

子爵府

crazypaper 發表於 23-6-19 06:29
通常無自信既人先會咁重疑心,
你老公外表唔差,你自己都怕肥會襯佢唔起,
咁你老公咩事會咁無自信怕你走佬 ...

估計係佢口材唔得,個人唔醒目?

水晶宮

crt1234 發表於 23-6-19 17:41
既然你都講得出佢無自信,為何唔响佢自信方面去解決?反而諗要如何離婚而避免受傷害?
...

我無鼓勵樓主離婚喎
係佢自己諗離

洋房

judy1122 發表於 23-6-17 23:16
我地好細已經一齊 都成十年了
我無番工 照顧小朋友 屋企所有野都一個人做哂 積極keep住自己外表身型黎襯番 ...

肯一直運動保持身形咁多年,相信妳對事情係有要求,唔會咁隨便,睇得出妳為咗妳先生唔化妝唔扮靚,真喺都幾大付出。當佢覺得妳有問題,妳做與唔做都喺錯~

大宅

回覆 judy1122 的帖子

通常覺得自己老婆會勾佬既,佢自己可能出面已經有一個。
如果唔係點會有呢d咁唔信任大家既講諗法?

你留意下佢出面有冇情婦啦… 你話你c6個package都唔差?

珍珠宮

judy1122 發表於 23-6-17 23:16
我地好細已經一齊 都成十年了
我無番工 照顧小朋友 屋企所有野都一個人做哂 積極keep住自己外表身型黎襯番 ...

明明你無做過,但是佢為了證實自己的懷疑是啱的,下下你一有唔合佢心意的事,就屈你有,或許佢覺得會平衡返自己的心態吧!

也或許佢怕失去你,想咁樣留住你,但是佢唔明白原來會給人有遠離佢的心。

不如你面對面講出你對佢的不滿。

珍珠宮

回覆樓主:

成日懷疑你有第二個~
好奇想知,你好靚嗎?
如果唔係,我會直接彈番佢,自己咁嘅樣,無能力偷食!
如果係靚嘅,咪同佢講,自己未傻到去做人地洩慾工具!

男爵府

建議使用婚姻輔導,積極去解決大家之間的問題

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

irisf 發表於 23-7-2 01:35
建議使用婚姻輔導,積極去解決大家之間的問題

你都會建議人地用婚姻輔導????
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

crystal媽咪 發表於 23-7-2 18:04
你都會建議人地用婚姻輔導????

我都有啲出奇~以為睇錯

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mingmama 發表於 23-7-2 19:04
我都有啲出奇~以為睇錯

不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

Nbs 發表於 23-6-18 15:02
呢 d 男人無自信,過份專制,控制慾強,疑神疑鬼
你出去搵工/同佢反面/ 離婚,要小心處理,因住佢跳制傷害 ...

同意!

我以前有個男朋友一模一樣!我覺得佢有精神病、妄想症、控制狂,同時非常自卑。佢真係暴力狂,打過我好多次。好彩我最尾撇得甩佢,但係過程非常麻煩痛苦。因為呢D人根本唔正常,會用盡一切方法騷擾你。

水晶宮

aidan08 發表於 23-7-4 22:24
同意!

我以前有個男朋友一模一樣!我覺得佢有精神病、妄想症、控制狂,同時非常自卑。佢真係暴力狂,打 ...

嘩 好彩你走得甩!

大宅

佢自卑,有啲人係唔識得用愛表達,佢打壓你係諗住等你冇自信咪離唔開佢,或者佢有可能精神同心理上出現咗問題,試下關心佢睇下佢咩反應。若果佢冇病就真係佢性格問題,睇你頂唔頂到

別墅

笨nana 發表於 23-8-9 04:24
佢自卑,有啲人係唔識得用愛表達,佢打壓你係諗住等你冇自信咪離唔開佢,或者佢有可能精神同心理上出現咗問 ...

嘈完一輪 依家好左了 希望可以好耐d
佢精神應該無咩問題 佢有話係好怕我走左去 唔敢放我太自由

別墅

笨nana 發表於 23-8-9 04:24
佢自卑,有啲人係唔識得用愛表達,佢打壓你係諗住等你冇自信咪離唔開佢,或者佢有可能精神同心理上出現咗問 ...

唔明佢有咩自卑 平時出街我都有留意到有d(emoji)妹仔都有望下佢 絕對唔係肥肚腩既男人 所以我先至要不停運動keep

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊