美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

公爵府

Kwonglyk 發表於 23-7-17 00:53
做微針可以改善凹凸洞,但係效果都好睇皮膚狀況,同埋時間相對會長。低度數CO2 laser 只可以改善輕微嘅凹凸 ...

我d凹凸洞唔係月球表面果隻,輕度至中度吧,我皮膚又比較薄同乾
所以我唔知做完會否更乾
我用過微針 我個心有個底係ok
其他就都擔心安全性

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 cheshireoaks 的帖子

Laser 1927mn 係針对皮膚表皮層,如調教高度數時連纹身都可以清理,所以斑,凹凸洞、毛孔,幼紋一些表皮上嘅問題都可以處理,而Laser 1064mn係針对真皮層,刺激底層細胞,加快膠原蛋白增生及代謝,令細胞組織變回正常及健康排序情況,咁新底層細胞向表皮層推進便會變得更健康細緻, 原本1927mn laser已經處理表皮層嘅皮膚,所以1064mn laser 可令毛孔及細紋位泵起有支撐而會變幼細。
我當年係斑同鼻上水滴形毛孔問題,微針、果酸treatment, CO2 or 初期pico 都試過,依家我只係大約每半年做1064 mn 保養,每年有曬斑才打一次1927mn,當然要好乖咁keep住護膚啦。這laser係創傷性治療,每次做完都有downtime, 所以要搵醫生評估用幾多能量去做,你可以上網search一下原理及過程去了解一下

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 wannabe118 的帖子

如果你做完微針ok, 可以keep住做,當年我都有做
或者你微針創傷好返後,中間時間可以試早C晚A護膚概念,不過做微針及laser前後一定要停A同注意保濕

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊