自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

bufferzone 發表於 23-7-28 20:07
請問有冇新啲、靚嘅渡假酒店推介?最好係沙灘旁,有泳池….. 想襯開學前同家人玩幾日

或者海南島有冇靚渡 ...

你有預算就去海南岛d外島啦,真係好靚但都貴架,8月中我會自駕去玩,

惠東個邊雙月灣就唔建議,周末超多人塞車又冇野行…汕尾都好伏架

你可以睇下珠海,另外深圳觀瀾d渡假酒店都唔錯夠經濟實惠

另外我琴晚自駕去左廣州增城d温泉酒店玩,我住梗平個d公寓幾舊水晚,但有預算就建議住酒店會好d(千幾蚊晚)

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ming1020 發表於 23-7-29 05:48
你有預算就去海南岛d外島啦,真係好靚但都貴架,8月中我會自駕去玩,

惠東個邊雙月灣就唔建議,周末超多 ...

我都係自駕架,都係諗住八月份去,請問海南島外島係咩意思?可以提供多啲資料嗎?

公爵府

D..D 發表於 23-7-28 22:49
旺季千其唔好去呀
表演萬人浸水
冇得游

你去過?我睇相好恐怖呀,成個海灘都逼滿人,針都插唔入,又多垃圾。但有時睇相,又冇乜人,個海灘好靚。好極端,都唔知真相係點?

侯爵府

bufferzone 發表於 23-7-29 07:57
我都係自駕架,都係諗住八月份去,請問海南島外島係咩意思?可以提供多啲資料嗎?
...

你去小紅書搵下資料啦,有個分界洲島我幾鐘意大概千幾蚊晚;因為我今次係滑浪同海釣,唔會住貴野,所以都唔知而家係乜價錢…如果你預算夠可以睇下亚龍湾\海棠湾d大品牌酒店,大概2千幾一晚…我個人去任何地方都鐘意去外島住

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ming1020 發表於 23-7-29 08:14
你去小紅書搵下資料啦,有個分界洲島我幾鐘意大概千幾蚊晚;因為我今次係滑浪同海釣,唔會住貴野,所以都 ...

好呀唔該曬!等我去小紅書睇下先

侯爵府

BGCOME08 發表於 23-7-29 08:07
你去過?我睇相好恐怖呀,成個海灘都逼滿人,針都插唔入,又多垃圾。但有時睇相,又冇乜人,個海灘好靚。 ...

其實近深圳有沙灘既地方,周末假期就人山人海,塞車係娱樂,我自己都係旅游熱點租左屋,老實講周末唔會揸車岀入,去沙灘都係早去,因為真係人山人海…平日就好平静比周末静,所以要睇時段

珍珠宮

BGCOME08 發表於 23-7-29 08:07
你去過?我睇相好恐怖呀,成個海灘都逼滿人,針都插唔入,又多垃圾。但有時睇相,又冇乜人,個海灘好靚。 ...

我都係睇到啲comment好極端,都唔知邊啲係真

侯爵府

bufferzone 發表於 23-7-29 08:18
好呀唔該曬!等我去小紅書睇下先

你去海南時間預鬆d好,始終暑假多风雨,打风多數食正,我今次應該會揸房車玩

侯爵府

bufferzone 發表於 23-7-29 08:19
我都係睇到啲comment好極端,都唔知邊啲係真

唔好揀周末假日去,平日會正常d,不過暑假都多親子游,所以自己唔會去熱點,今次去海南我會住凌水多

珍珠宮

ming1020 發表於 23-7-29 08:24
唔好揀周末假日去,平日會正常d,不過暑假都多親子游,所以自己唔會去熱點,今次去海南我會住凌水多
...

知道!我都會係平日去。請問凌水多係酒店定係地區?

侯爵府

bufferzone 發表於 23-7-29 08:28
知道!我都會係平日去。請問凌水多係酒店定係地區?

凌水係地區,因為我係個邊滑浪多,我唔係去走普通旅游,主要係滑浪同釣魚,但印象中凌水冇乜旅游熱點,係海棠灣\亚龍灣有水上樂園個d玩;同埋我係教育性多,所以會去琼海等小朋友見識下内地既發展

珍珠宮

ming1020 發表於 23-7-29 08:37
凌水係地區,因為我係個邊滑浪多,我唔係去走普通旅游,主要係滑浪同釣魚,但印象中凌水冇乜旅游熱點,係 ...

唔該曬!jm你真係犀利玩滑水其實我都有興趣,不過年紀大,家人一定唔俾玩
其實我啱啱係海南島返,不過係跟c6工幹,琼海、海口、三亞都到過,就係各有特色唔知點揀

侯爵府

bufferzone 發表於 23-7-29 08:52
唔該曬!jm你真係犀利玩滑水其實我都有興趣,不過年紀大,家人一定唔俾玩
其實我啱啱係海南 ...

我唔鍾意三亚,因為太多游客,而家回復正常,内地都好多人旅游,所以熱點會周圍都係人,上年係海棠灣附近潛水都好多内地住既韓国人

侯爵府

bufferzone 發表於 23-7-29 08:52
其實我啱啱係海南 ...

我而家係增城d旅游景区,真係好多人,琴晚冇哂車位
attach0/tmp/phpwjGSAj

珍珠宮

ming1020 發表於 23-7-29 08:56
我唔鍾意三亚,因為太多游客,而家回復正常,内地都好多人旅游,所以熱點會周圍都係人,上年係海棠灣附近 ...

Jm玩滑水又玩潛水,真係好有型
上次路經海棠灣,見到個沙灘都好長,真係可以諗下
海南島真係好多人,不過大陸勝在地方大,除咗景區入口同埋停車場要排隊外,基本上入場後啲人會散開曬

侯爵府

bufferzone 發表於 23-7-29 09:06
Jm玩滑水又玩潛水,真係好有型
上次路經海棠灣,見到個沙灘都好長,真係可以諗下
海南島真係好多 ...

我都老喇,盡力陪太子玩多兩年就轉玩樂模式,冬天都要陪滑雪架…

珍珠宮

ming1020 發表於 23-7-29 09:11
我都老喇,盡力陪太子玩多兩年就轉玩樂模式,冬天都要陪滑雪架…

再加埋滑雪….Jm你好犀利!

大宅

bufferzone 發表於 23-7-28 20:07
請問有冇新啲、靚嘅渡假酒店推介?最好係沙灘旁,有泳池….. 想襯開學前同家人玩幾日

或者海南島有冇靚渡 ...

恵州小徑灣艾美酒店,-千多,包早餐(emoji)(emoji)(emoji)

侯爵府

D..D 發表於 23-7-28 22:49
旺季千其唔好去呀
表演萬人浸水
冇得游

國內什麼日子会多人?只知5/1、10/1黃金周、春節

珍珠宮

guhelen 發表於 23-7-29 09:36
恵州小徑灣艾美酒店,-千多,包早餐(emoji)(emoji)(emoji)

唔該曬!search下資料先

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊