自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

whyyou 發表於 23-8-14 00:59
而家張通告唔係就係通知你咩?

滴緊時唔即刻通知,入張通告俾主戶,我唔開信箱就唔知咩事。

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

hnh_mami 發表於 23-8-14 01:01
唔係唔開心係覺得奇怪,滴水唔係即刻通知住戶咩?

你地管理處點處理?

但管理處唔係出左信通知你,管理處話晚上11點幾唔打擾你。

搵滴水個單位出嚟,叫佢地整反,因為樓上滴水,
我都搵保安上嚟睇,樓上都有整。

子爵府

MRS.KAREN 發表於 23-8-14 01:08
但管理處唔係出左信通知你,管理處話晚上11點幾唔打擾你。

搵滴水個單位出嚟,叫佢地整反,因為樓上滴水 ...

當日晚上唔打擾但之後呢,部機日日開尋晚都開過夜,咁巧合成個星期我開機時間樓下都無人。

唔通為張通告花成千搵個師父黎睇下有無塞喉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實管理處咪發信通知你,只係閣下少開信箱啫,
你咪留意下冷氣機有無滴水情況,
如果有咪搵人維修,
無咪同管理處講返無,
你日日喺屋企,唔代表其他人日日喺屋企留意你家冷氣,
既然你住最頂層,嫌疑就最大啦!

珍珠宮

hnh_mami 發表於 23-8-14 01:06
滴緊時唔即刻通知,入張通告俾主戶,我唔開信箱就唔知咩事。

乜滴水要即時通知㗎咩?又唔係咩緊急嘢,真係唔需要即時通知喎,而家用通告通知你,你咪自己安排檢查,如果有滴水就糾正返佢,有咩問題?

珊瑚宮

其實你不斷執着管理處係咪即時通知你做乜啫?咁你都自己check過唔係自己部冷氣滴水就已經冇問題啦!你完全都唔係諗住解決問題,而係製造另一個問題

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

管理員都解釋了,夜晚按鐘揾你的話,如你瞓咗覺,咪騷擾你瞓囉。管理處的入通告的做法真係正常過正常。反而係樓主你的想法唔正常,根本唔想處理漏水,硬要揾籍口,而呢個籍口好牽強囉

珍珠宮

減齡達人勳章

hnh_mami 發表於 23-8-14 01:18
當日晚上唔打擾但之後呢,部機日日開尋晚都開過夜,咁巧合成個星期我開機時間樓下都無人。

唔通為張通告 ...

有好多人都好林善,理解維修都要時間, 唔會日日走去嘈管理處㗎! 唔好迫到鄰居發火先處理啦,你自己搵幾日去觀察下有冇漏水囉,好難咩?

珊瑚宮

野原美冴 發表於 23-8-14 06:39
有好多人都好林善,理解維修都要時間, 唔會日日走去嘈管理處㗎! 唔好迫到鄰居發火先處理啦,你自己搵幾日 ...

樓主就係已經觀察過完全冇滴水 但就奇怪點解管理處唔親自上門檢查清楚….. 真係救命

侯爵府

2024年龍年勳章

夜晚11點幾黎拍你門咪盞俾你投訴返管理處?入紙仔落信箱好正常,你可以約管理員入你屋企check以證你清白,唔覺得樓下咁做係亂投訴

公爵府

2024年龍年勳章

即係你介意冇入嚟睇就出張通知,多過三更半夜上門搵你

咁你落管理處叫佢哋上嚟睇,證明你冇滴,又得唔得???

大宅

chuiyeebird 發表於 23-8-14 06:30
其實你不斷執着管理處係咪即時通知你做乜啫?咁你都自己check過唔係自己部冷氣滴水就已經冇問題啦!你完全 ...

樓主都無check過, 佢係覺得自己無滴, 仲怪樓下唔每次滴水都去投訴佢, 而管理處又唔每次都即時上黎睇, "無理由"要佢比千幾蚊去搵師傅check喎

珊瑚宮

maggie.tang 發表於 23-8-14 10:58
樓主都無check過, 佢係覺得自己無滴, 仲怪樓下唔每次滴水都去投訴佢, 而管理處又唔每次都即時上黎睇, "無 ...

你有冇睇晒所有留言㗎?樓主下面回覆話有check過㗎。

象牙宮

hnh_mami 發表於 23-8-14 00:12
一直插左去水喉,我剛才開左1.5hrs 睇左4次都無滴水

廳嗰部開緊,都睇左幾次無滴水

你開住冷氣咪叫管理處上來睇,
佢地睇完唔係你,樓下再投訴佢地咪有資料,
有d位你睇唔到,可樓下照就睇到呢!
試次樓上漏水,佢無開冷氣,
原來係冷氣機去水喉倒灌。

大宅

chuiyeebird 發表於 23-8-14 11:03
你有冇睇晒所有留言㗎?樓主下面回覆話有check過㗎。

係你有無睇哂呀? 你睇下樓主#23最後果個post

公爵府

牛年勳章

hnh_mami 發表於 23-8-13 23:02
開信箱收到張通告,內容係上星期日樓下投訴我單位房既冷氣機滴水,問左保安可能晚上11點幾所以無入我單位睇 ...

咁都叫亂投訴?咁你通知返管理處,話自己睇過冇滴,如果樓下再有懷疑嘅,就請即時去你單位睇,不論半夜三更黎拍門,你都無任歡迎嘅,最緊要收到投訴管理處即時檢查,還你清白。
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

珊瑚宮

maggie.tang 發表於 23-8-14 11:10
係你有無睇哂呀? 你睇下樓主#23最後果個post

咁麻煩你睇4樓同7樓 唔好睇啲唔睇啲
點講都係樓主有問題 執著於管理處唔親自上去檢查

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

可能你再樓上某層滴下

大宅

chuiyeebird 發表於 23-8-14 11:18
咁麻煩你睇4樓同7樓 唔好睇啲唔睇啲
點講都係樓主有問題 執著於管理處唔親自上去檢查
...

4樓同7樓都係佢自己睇過係覺得無, 無話過係搵師父上黎check過
請指出邊句係樓主話有搵師父黎check過?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

頂層、滴水,樓下有晒證明,死口唔認,重話樓下亂吠,除非有阿飄,唔係啲水哪來?建議你正面回應事件,證明有無滴水,有既就整好佢,你好人哋好大家好。
你再拖,人哋向環保署投訴,你仲煩。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊