婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

vww 發表於 24-1-22 14:07
回覆 JNF 的帖子

我吃三個月療程Norcolut,現在己停藥半年,藥一停,我現在都是M不停,到第六七曰,開始有 ...

14日後就正常返?

大宅

回覆 JNF 的帖子

大約啦,不一定十四,有時十六。感覺好似會越來越長時間流啡

大宅

CellT 發表於 23-10-8 20:57
好幾年前也試過月經吾停,醫生開過止血丸都吾到,後來試左這隻藥才控制到。回想返果段時期(月經吾停)前, ...

2年幾前試過黎唔停,成1個月,因為遲左醫,最尾第2次黎完月經先停,呢次係食多左出面d雞
最近12月又係咁,直情血崩,呢次係食多左腐皮
平時都有油拔,應該唔關事,不過第日period都係停下先
所以我都覺食物會影響荷爾蒙,可能有d 人特別敏感
係咪有cancer影響暫時未有期驗到

大宅

BK Milk勳章

我都是M完但一直唔乾淨滴滴答答小量血小量啡,係間唔時出現..今個月2號M到現在仲未乾淨哂~煩!
食荷爾蒙藥係味即是避孕藥差唔多?荷爾蒙藥市面有得買?定要醫生開?

男爵府

bbiibbii 發表於 24-2-19 11:06
我都是M完但一直唔乾淨滴滴答答小量血小量啡,係間唔時出現..今個月2號M到現在仲未乾淨哂~煩!
食荷爾蒙藥係 ...

出面買到,不過睇左醫生睇下啱唔啱食先開始會好D

bbiibbii    發表於 24-2-19 21:01

子爵府

sman 發表於 24-2-19 16:36
出面買到,不過睇左醫生睇下啱唔啱食先開始會好D

我呢兩年間中都失調停唔到,每次醫生都比21日,第二個月如果第5,6日都仲好多血就再睇再比20,21日藥到,食了3個月就ok,第二次失調就自己出去配藥,睇一次太貴了,千幾

子爵府

回覆樓主:

由於停咗2個月都無嚟,我開始食咗第5日,每日2粒,都未有,請問要食幾耐先會嚟返m呢?

大宅

想問大家有無試過食完荷爾蒙藥都無M黎,醫生叫我食2個月試下,第一個月遲左開始同埋可能未調到,結果第一個月未食哂藥就有血,到停左藥又黎M,到今個月食哂21日療程,但到今日day 4都未有M到,但今朝抹時有少血,到下午去廁所抹時有少啡,似係流唔到出黎咁(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊