自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

天貓 發表於 23-9-2 11:23
去管理處已經可以唔比佢入停車場..

X 2

大宅

ope 發表於 23-9-2 02:39
真係奇怪,揸得車唔會咁無錢掛

拖咗好多個月,幾千蚊一個月

点解俾佢拖咁耐 我個租客迟交1个星期,就崔佢,當時諗住俾多幾日,再唔交,就停張咭

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

車位一般唔會拖租的,因為業主一通知管理處就即時唔比佢泊,所以好放心唔會有租霸的。我個租客每月都好準時交租,有早無遲!

大宅

Ritzmary 發表於 23-9-2 10:30
小額錢債處好廢

不會。20年前買一手樓成功追回地×的回佣

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

db7mu23 發表於 23-9-2 09:47
你見佢架車不在停車場
即去管理處
cut 入車閘卡

X 2

出得唔入得、佢應該有兩個月上期、都過曬?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

車位係比較乾手淨腳,無咁多問題,一停佢張卡佢已經唔入得,點會俾佢拖咁耐?我租咗十幾年車位比人,係得一個租客試過彈cheque一二次,真係好少會有問題,因為銀碼細….

停咗佢張卡先再去小額錢債

伯爵府

大力大力 發表於 23-9-2 12:16
X 2

出得唔入得、佢應該有兩個月上期、都過曬?

上期不可當租金。

珍珠宮

回覆樓主:

有車有樓都唔代表有錢,你睇人好人睇你好

男爵府

andyman 發表於 23-9-2 05:50
自己車位比人拖租,梗有影響到掛。

樓主又唔講清楚,點知係佢自己車位啫

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

其實有啲車主其 cheap 到一個點㗎,有錢買車冇錢泊車,YouTube 都唔少片係啲人點樣貼住前車唔俾錢就走
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

kitbebe 發表於 23-9-2 10:44
首先停咗佢張停車場出入証先, 再去小額錢債追。
呢個方法應該最可行

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

XYZABC 發表於 23-9-2 12:27
上期不可當租金。

係、但車位唔同住宅、冇嘢可以俾佢整壞、 唔通佢鑿爛個車位水泥地咩?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

aee 發表於 23-9-2 12:10
点解俾佢拖咁耐 我個租客迟交1个星期,就崔佢,當時諗住俾多幾日,再唔交,就停張咭
...

我兩個租客今日未比,遲咗一日,我老公已經話要send message 去溫馨提示我話打風,可能人地好忙呢

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Nbs 發表於 23-9-2 16:36
我兩個租客今日未比,遲咗一日,我老公已經話要send message 去溫馨提示我話打風,可能人地好忙 ...

通常我都等多幾日、有時租客唔方便、或忘記咗入錢~

買基金真係好傷

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sharebuy 發表於 23-9-2 16:12
樓主又唔講清楚,點知係佢自己車位啫

當然係自己車位先去報警啦 唔通隔離座黃師奶車位我幫佢報咩
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

irisf 發表於 23-9-2 09:51
錯啦,如對方真是欠租,絕對可以追到,小额出的都是法庭命令,有朋友曾試過成功追到。
...

判完債仔唔比你都係追唔到嘅。

水晶宮

大力大力 發表於 23-9-2 16:41
通常我都等多幾日、有時租客唔方便、或忘記咗入錢~

係呀,我話唔好催佢地啦。嗰兩個租客平時都ok 準時(有個係每半年交一次),遲幾日唔怕啦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

如果佢有泊車去車位,搵人拖走佢架車

正經,同管理處講 租左比人 cut 佢卡

珍珠宮

我兩個租客都係開12個月期票,下次租比人可以試吓,佢彈cheque都要罰…所以,佢哋好少唔記得…

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

咁好人 比佢可以拖幾個月
停佢張泊車卡 佢咪用唔到囉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊