自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

我都係响fb補習group搵老師,好唔好真係好講彩數 試堂我一定會俾學費,但好多老師會要求先入數後試堂,好老實見都未見過唔會預先過數,如果zoom既就上15分鐘後過數,面授既就上完堂俾,堂堂清,絕唔會預繳 。佢知我地址我走得去邊,但我只得佢個電話號碼,佢收晒錢後失聯都唔知點搵,所以要好好保護自己個銀包

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

超差喎!而且真係第一次聽私補要人一次過比幾個月學費,通常一次過比幾個月學費嗰d係因為有優惠,佢又唔係,咁憑咩要人一次過比?而且私補,佢走數點搵佢?

男爵府

wendyaupooh 發表於 23-9-8 23:03
回覆 靚靚C9 的帖子

我小朋友真係喜歡上佢堂,每次都期待個隻。我今日同佢交代老師上唔到堂啦,佢都有d失 ...

其實都決定唔補,唔明點解要你比多幾個月學費。公司炒人都係比一個月啫,都有問題。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 yanswy 的帖子

佢既意思係,要佢留個位比我小朋友呢,我就要比足幾個月學費,否則就唔尊重佢。同埋我會害左我小朋友囉。。。(講真,有邊個家長會唔緊張自己小朋友學業先得架,我識教只係唔想鬧鬧鬧傷感情先外判,但對於甘多詐騙案,你又無啦啦由1個月改為要求4個月學費,甘諗佢都正常呀)

男爵府

牛年勳章

wendyaupooh 發表於 23-9-8 22:54
回覆 Kellytai 的帖子

如果明天仍然1☑️,我會放上fb。當日在fb既徵老師gp搵佢補的。 ...
讚成你放上fb, 等其他啲人知佢啲衰嘢

大宅

happytabo 發表於 23-9-8 23:10
我都係响fb補習group搵老師,好唔好真係好講彩數 試堂我一定會俾學費,但好多老師會要求先入數 ...

係,我之前都上過fb 搵老師,我講明一定唔會預繳+ 上完堂先比學費,叫啲人接受先好搵我

大宅

wendyaupooh 發表於 23-9-8 23:21
回覆 yanswy 的帖子

佢既意思係,要佢留個位比我小朋友呢,我就要比足幾個月學費,否則就唔尊重佢。同埋我 ...

你應該回返佢,做老師做到你堂堂遲到咁嘅,你連基本尊重都無,呢啲先叫誤人子弟呀!

我小朋友個zoom 老師之前都係咁(好多理由放我飛機,但教得好+小朋友中意上佢堂),我忍佢,但越黎越過份,我即刻退錢,佢之後say 晒sorry, 但我無理佢

男爵府

牛年勳章

如果係facebook搵嗰啲老師,我一定講明 逐堂比錢
如果係熟人介紹嗰啲老師,佢要求預繳, 我只可以接受預繳一個月

男爵府

佢都收佐9月錢,咁講明上埋9月就唔上得唔得?10-12月唔俾唔通9月都唔上?邊有預繳咁多,未試過。

公爵府

我仔女個補習老師,佢只需要預繳一個月,
佢真係好好,好客氣,好守信用
唔似你個補習老師

你個補習老師真係好衰,希望你可以攞到九月份嘅退款

公爵府

chanti 發表於 23-9-8 22:19
嘩、咁你都忍到!
根據騙案個d人講、呢d 走數,走佬係報左警都冇用。去fb 補習group 開post 唱衰佢啦。
...

認同你!話俾佢聽,唔退錢會唱衰佢!

男爵府

回覆樓主:

一開始佢遲到一兩次沒問題,但經常遲到就應該要換人啦!宜家你比佢覺得你無左佢唔得,同埋我私補未試過預繳,一係續堂清,一星期清或月清,之後我轉左去補習社都係當月先比錢,唔使預繳,宜家為有係幫小朋友搵過另一位補習老師,因為小朋友同補習老師都需要時間磨合,搵唔到私補,就搵補習社

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 littlehoneymum 的帖子

唔會講架啦。聽日都係單✔️我直接放上fb等佢自己慢慢睇。。。 到時睇佢有咩解釋囉。唔退錢都等人知佢衰,唔好搵佢補習啦。(拿,佢有去學校做代課教書既,大家真係睇路啦)

男爵府

咁無賴,點解要預繳咁多個月,佢為人師表講難聽說話佢唔岩喎
我都遇過堂堂遲到既私補老師,次次都唔會同我講遲,Whatsapp 佢先話就到,但就遲30-45分鐘,雖然佢補返時間,但我小朋友之後要返學,搞到小朋友成日勁趕時間,最後頂唔順咁無交帶,唔駛佢再黎

公爵府

Nannymui 發表於 23-9-8 23:56
咁無賴,點解要預繳咁多個月,佢為人師表講難聽說話佢唔岩喎
我都遇過堂堂遲到既私補老師,次次都唔會同我 ...

明白你!
我唔介意補習老師收得貴,最緊要明碼實價,
我最憎人哋呃我錢,呃我時間!

搵補習老師,真係要講彩數!

請問你嗰個係咪大學生?

珍珠宮

呢d人都仲有學生,就係比你地縱壞左!
我唔接受無交帶ge老師!

伯爵府

回覆 Nannymui 的帖子

係呀,完全無交帶。

伯爵府

不是大學生。係一位註冊教師。去年有去學校做代課(或可能今年有做全職,唔肯定)

男爵府

2018復活節勳章 睛靈勳章

wendyaupooh 發表於 23-9-9 00:02

不是大學生。係一位註冊教師。去年有去學校做代課(或可能今年有做全職,唔肯 ...

教師都咁樣我私補係每星期最尾嗰堂比錢,如果有老師要我比咗錢先上堂,我一定唔會用,希望你追得返D錢啦

公爵府

真係人格嘅問題!

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊