自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

小新B 發表於 23-9-14 08:09
請問…
寫住(請前往登記服務櫃位或自助登記站升級至「智方便+」)
即要升級先可用到?

對,我早兩日去咗郵局升級
加face ID簽署功能

男爵府

請問…
即要升級先可用到?

係,可以去郵局或自助機整智方便+,我前日去郵局整,拎身份證去好快整好

伯爵府

HiPP勳章(2)

請問…
即要升級先可用到?

帶埋身份證去郵局,唔使2分鐘搞到

goldpiglet    發表於 23-9-14 08:24

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

宜家系統已經jam 緊,我要排8分鐘! 唔等啦,遲D再入

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Gorgor0612 發表於 23-9-14 08:17
宜家系統已經jam 緊,我要排8分鐘! 唔等啦,遲D再入

唔急嘅,電子申請係去到10月2號,或者你等今晚冇乜人先再申請

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

求先一起身
等咗8分鐘就入到去
所以資料已經填好
所以好方便

別墅

回覆樓主:

我有2個小朋友,但只顯示一個小朋友資料,大家係吾係?

珍珠宮

2023年兔年勳章

kit_mama 發表於 23-9-14 07:44
我都剛申請了,基本上都有哂上年資料,好方便

Me too

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

肥婆媽 發表於 23-9-14 08:23

我本身都只係得一個小朋友,所以你呢個問題我都唔太清楚!

大宅

係咪仲要scan QR code?

珍珠宮

2023年兔年勳章

peggyting 發表於 23-9-14 08:09
請問係咪喺學生津貼電子申請嗰度?我按開啟就咁

唔係咁架喎

珍珠宮

lil_sis 發表於 23-9-14 08:25
係咪仲要scan QR code?

唔使!
如果你已經喺郵局或者流動站申請咗智方便Plus,你一入去總有齊晒資料,按幾個制就搞掂,好方便好快

大宅

happymama11 發表於 23-9-14 08:26
唔使!
如果你已經喺郵局或者流動站申請咗智方便Plus,你一入去總有齊晒資料,按幾個制就搞掂,好方便好快 ...

上次我喺地鐵站嘅自助機申請左但剛啱入去要我scan QR code

珍珠宮

2023年兔年勳章

請問…
即要升級先可用到?

係呀。

伯爵府

我上次係地鐵站的自助機整
好快好方便

珍珠宮

lil_sis 發表於 23-9-14 08:28
上次我喺地鐵站嘅自助機申請左但剛啱入去要我scan QR code

係咪你登記咗之後一直都冇再登入個智方便Plus?如果係嘅,你試吓scan個QR code睇吓出現啲乜嘢資料?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

請問…
即要升級先可用到?

對,因為要簽名
放下自在

伯爵府

回覆樓主:

入去排3萬幾,我都係凌晨先再攪

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

肥婆媽 發表於 23-9-14 08:23

咁你加返另外一個資料,一齊申請囉
放下自在

珍珠宮

邱悠月 發表於 23-9-14 08:32
入去排3萬幾,我都係凌晨先再攪

我今朝7:10入去,就排1186,1分鐘就排到入去

首頁
12345...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊