自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章

牛熊 發表於 23-10-2 17:14
下次食白玉串燒、丘大叔手打檸檬茶,等等⋯

我大鄉里少番內地

手打檸檬茶我唔like, 覺得好似飲洗潔精

大宅

lilywl 發表於 23-10-2 17:13
白玉串城一 d 都唔好食,我同fd 去過一次,中哂伏

係?見人話佢有d分店,唔夠冷氣。

大宅

polliebb 發表於 23-10-2 17:16
手打檸檬茶我唔like, 覺得好似飲洗潔精

未飲過,其實想去酒樓食點心,陶陶居多人介紹

珍珠宮

虎到金來勳章

牛熊 發表於 23-10-2 17:22
未飲過,其實想去酒樓食點心,陶陶居多人介紹

陶陶居都好食

水晶宮

回覆樓主:

路過勿介意。。。昨天喜茶買一送一,國慶7折食店見晚上8至9時大把人排隊,自己家打椰子湯底二百元可,食吾晒。。。上面多冷氣不足,馬路D車左串右,衛生問題,扒手又多(不喜勿插)
attach0/tmp/phpR3qOZ1
attach1/tmp/phpfYLWwz
attach2/tmp/phpFZbh46
attach3/tmp/phphd1QBE

大宅

brother4 發表於 23-10-2 17:25
勿介意。。。昨天喜茶買一送一,國慶7折食店見晚上8至9時大把人排隊,自己家打椰子湯底二百元可

四兄

材料好豐富

水晶宮

牛熊 發表於 23-10-2 17:27
四兄

材料好豐富

太飽了D湯圆一粒冇食,D食物放回雪櫃,D烏冬未出塲

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

路過勿介意。。。昨天喜茶買一送一,國慶7折食店見晚上8至9時大把人排隊,自己家打椰子湯底二百元可,食吾晒。 ...

仲有扒手,大陸人都唔帶錢出街,手機又不離手,有難度,我以為文雀都來曬香港搵食添

goldpiglet    發表於 23-10-2 18:05
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

andyman 發表於 23-10-2 17:34
仲有扒手,大陸人都唔帶錢出街,手機又不離手,有難度,我以為文雀都來曬香港搵食添 :h ...

但香港人番上去,一定帶cash如港幣和人仔,冇咗不重要,冇回鄉証回不來,上面長假期要祝你好運
真人真事朋友深圳遇扒手,只打電話回來(香港求救)因下午5時,等明天打辦到証,俾D錢和幫佢租洒店

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

brother4 發表於 23-10-2 17:37
但香港人番上去,一定帶cash如港幣和人仔,冇咗不重要,冇回鄉証回不來,上面長假期要祝你好運
真人 ...

我上大陸都冇帶錢的,遇著我小手冇運行。入住酒店要有証件喎,咁佢點入住呀!我有次同朋友上去佢唔見左回鄉証,差啲住唔到酒店,好彩我昅到佢個銀包有張番工的員工証,酒店員工請示經理先勉強住到咋。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

andyman 發表於 23-10-2 17:34
仲有扒手,大陸人都唔帶錢出街,手機又不離手,有難度,我以為文雀都來曬香港搵食添 :h ...

冇出夜繽纷前一星期日同D朋友在星光大道食两餸飯吹下水,感後面2至3班人揾食,好彩朋友和自己D銀包放前面

男爵府

牛熊 發表於 23-10-2 09:57
白玉串城 ?

下次想食矛台雪糕、瑞幸咖啡

我仔話好飲,價錢又平……仲話如果香港都有就好喇!
attach0/tmp/phpDvoAew

大宅

路過勿介意。。。昨天喜茶買一送一,國慶7折食店見晚上8至9時大把人排隊,自己家打椰子湯底二百元可,食吾晒。 ...

其實出外要小心財物,同事試過歐洲旅行,同團團友被黑手黨扒手,親友試過香港被扒手。

內地係多電單車穿插,我覺得北上食野,如果去商場無問題,街邊就盡量唔好,我就睇大眾點評,準備下次北上食野

同埋我好少煮飯,我係香港都會試唔同餐廳,北上唔洗禁多顧慮啦!唔好禁掃興啦!

大宅

YUKISHING 發表於 23-10-2 18:45
我仔話好飲,價錢又平……仲話如果香港都有就好喇!

茅台咖啡

男爵府

牛熊 發表於 23-10-2 18:52
茅台咖啡?

係呀~下次你可以試下

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

牛熊 發表於 23-10-2 17:14
下次食白玉串燒、丘大叔手打檸檬茶,等等⋯

我大鄉里少番內地

上星期我都係去左卓悅中心,只係行商場,感覺幾好,我飲有丘大叔,初頭好勁檸檬香精味,佢用果啲檸檬似泰國菜嘅青檸,但飲落又幾好味的。不過我覺得阿嬤手作更好味。
attach0/tmp/phpYbtUus
attach1/tmp/php7LsrDq

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

好吸引喎!

翡翠宮

goo_littlebb 發表於 23-10-2 19:17
上星期我都係去左卓悅中心,只係行商場,感覺幾好,我飲有丘大叔,初頭好勁檸檬香精味,佢用果啲檸檬似泰 ...

用的是香水檸檬,有陣怪怪的味。

大宅

goo_littlebb 發表於 23-10-2 19:17
上星期我都係去左卓悅中心,只係行商場,感覺幾好,我飲有丘大叔,初頭好勁檸檬香精味,佢用果啲檸檬似泰 ...

謝分享

飲左奈雪既葡萄果汁,一般啷,混果汁既「牛油果草莓」超好飲!(無相)
attach1/tmp/phpiO5tg2

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

牛熊 發表於 23-10-2 19:28
謝分享

飲左奈雪既葡萄果汁,一般啷,混果汁既「牛油果草莓」超好飲!(無相)

下次試下先,我買左Kumo Kumo,39人仔都幾好味,扮大阪老爺爺蛋糕
鮑師傅見到好多選擇,唔知買咩好
attach0/tmp/phpkH3oHV

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊