時政擂台

跳至

首頁

尾頁

超級版主

超級版主

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Beautypeople 發表於 23-10-14 09:30
因為聖經說:
以傷還傷,以眼還眼,以牙還牙。他怎樣叫人的身體有殘疾,也要照樣向他行。
...

唔怪得兩邊打得咁狠毒
放下自在

水晶宮

2024勳章

Beautypeople 發表於 23-10-14 09:30
因為聖經說:
以傷還傷,以眼還眼,以牙還牙。他怎樣叫人的身體有殘疾,也要照樣向他行。
...

但好似耶穌又有個說法:「有人打你的右臉,連左臉也轉過來由他打。」
好似有啲自相矛盾

公爵府

之前哈馬斯屠殺兒童嬰兒,所以以色烈大報復,唉冤冤相報何時了,最慘係無辜平民

男爵府

KenChung_FB 發表於 23-10-14 09:23
哈馬斯連BB斬首殘殺,呢類人不能活在世上,要滅絕佢哋。

你果然同以色列政府同一陣線, 一樣咁冇人性!好心你睇下歷史啦!你呢類人咁無知真係應該要俾人滅绝

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

KenChung_FB 發表於 23-10-14 09:23

呢單野係真嘅?唔係話炮制呢單新聞個女記者承認佢只係聽番黎咩?仲有所謂相呢?你又覺得一定係真?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2024年龍年勳章

bettylovingbb 發表於 23-10-14 09:38
你果然同以色列政府同一陣線, 一樣咁冇人性!好心你睇下歷史啦!你呢類人咁無知真係應該要俾人滅绝 :igive ...

佢可能唔係無知,而係明知,但係個人黑心冇辦法,更可恥

珍珠宮

2024年龍年勳章

Protea 發表於 23-10-14 09:40
呢單野係真嘅?唔係話炮制呢單新聞個女記者承認佢只係聽番黎咩?仲有所謂相呢?你又覺得一定係真?

...

fake news

西方媒體都在傳說哈馬斯「斬首40名以色列嬰兒」的事情, 拜登對記者說大話,他說看到了照片, 然後白宮趕緊出來擦屁股說「總統和其他美國官員沒有看到或獨立證實哈馬斯斬首以色列兒童」。 (圖1、2 來自《以色列時報》)

到現在為止, 該消息來源只有以色列媒體和官員的評論, 沒有任何現場照片(哪怕打過碼) 沒有受害 者家屬的哭訴, 媒體上也看不到受害者生前照片, 更他們沒有姓名和年齡。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bobomia 發表於 23-10-14 09:44
佢可能唔係無知,而係明知,但係個人黑心冇辦法,更可恥

呢條友不嬲都係咁架啦
如果佢正常講野我仲驚
天朗氣清

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

tinlong22 發表於 23-10-14 09:52
呢條友不嬲都係咁架啦
如果佢正常講野我仲驚

依個坪州美狗跟另一個POST同你格劍嗰位美狗, 都係覺得巴勒斯坦人應該被滅絕, 好可怕既思維

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

SaSally 發表於 23-10-14 10:37
依個坪州美狗跟另一個POST同你格劍嗰位美狗, 都係覺得巴勒斯坦人應該被滅絕, 好可怕既思維
...

佢呢D反而簡單, 一句美國覺得岩, 所以就係岩, 攪掂

另外個個? 又想抽中國水, 又講到佢地猶太人係俾阿拉伯人趕走 (明明就係羅馬人)
到衰左又怪巴勒斯坦人做乜唔歸順
講到尾, 直接講句美國大Q晒咪算
天朗氣清

水晶宮

Piaget 發表於 23-10-14 09:20
巴勒斯坦人已經無國家,宜家連種族都被人滅絕,好可憐

呢單新聞真係聽到好唔安樂,好想

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

tinlong22 發表於 23-10-14 10:43
佢呢D反而簡單, 一句美國覺得岩, 所以就係岩, 攪掂

另外個個? 又想抽中國水, 又講到佢地猶太人係俾阿拉伯 ...

就係咁先可怕, 睇下兩個低智人士已經係例子, 利用一班無獨立思考既人, 美國話要滅絕其他人就去支持, 依家搬龍門唔講人權嘞, 有班人完全察覺唔到好多矛盾,

依班人到自己被人滅絕時可能都會多謝老美

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

how about Japan ?

珍珠宮

czl115 發表於 23-10-14 09:23
以色列趁機又多圈一塊地

擺明啦!

男爵府

Onlok 發表於 23-10-14 11:21
how about Japan ?

你可以恨佢,支持你唔用日本產品

珍珠宮

bobomia 發表於 23-10-14 09:51
fake news

西方媒體都在傳說哈馬斯「斬首40名以色列嬰兒」的事情, 拜登對記者說大話,他說看到了照片, 然 ...

哦…即是太子站死咗好多人咁解下話!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

KenChung_FB 發表於 23-10-14 11:30
你可以恨佢,支持你唔用日本產品

just refer to your theory pls

男爵府

如果你認同殺小童係殺忍,請譴責以色列,2014佢哋就係屠殺巴人小童
反而你講哈馬斯殺嬰孩,連以軍都話無消息,拜登話睇過相都要改口話睇過傳媒報道咋

子爵府

TAKTAKB 發表於 23-10-14 09:26
巴人好慘
以色列好巅,陰謀論咁諗係咪有一個幕後黑手煽動佢哋
...

我一直都以陰謀論來睇世界,每個地區有戰爭前,一定有媒體來助攻,不停報道挑起事端

泰國前段時間有示威,我看了好幾次每次都見到示威照片都有三指禮,還以為下一站戰爭係泰國

今年8月15日報道
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02wfVj8umRuBXfYC7VAmjDsVrCs9Mw7i4Mhg3Hn8YHrmG2RVensiA7d6uCkrywtGMnl&id=100063491051727&mibextid=Nif5oz

8月14日
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0379v2UMdYtJFuhnqS92M1fDgACbKRbqwiHYbMqcLTuWZ8RxgV2ZSZCwqZ4B7iveFgl&id=100063491051727&mibextid=Nif5oz

7月27日
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0549XapuAcjtZRLWUbGzEYRRfK1B3SQRv2U2J1NbL6txXT89s1yU7F6tfhhJ597yel&id=100063491051727&mibextid=Nif5oz

還有其他日子無位所以無貼

首頁

尾頁

跳至