自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

回覆樓主:

製造二人世界,拍拖食餐好,去旅行。
我知有小朋友係困身啲,但記得投放啲時間去夫妻關係。

大宅

20170101 發表於 23-11-13 11:50
即係唔係反抗佢接觸我,只係覺得唔係好自然咁囉。。。佢條腰唔舒服我幫佢捽藥酒我冇問題,只係佢拖住我我 ...

太耐無身體接觸,慢慢多啲拖手,攬下,拾回感覺就唔會唔慣。

公爵府

20170101 發表於 23-11-13 10:29
我唔係唔愛, 只係覺得佢係爸爸, 我係媽媽, 唔係老公同老婆關係。平日相處我地無所不談,但一般都係討論生活 ...

要改變心態了,小朋友重要,但老公同樣重要,試下將注意力俾返一半係老公度,仔女要分房訓,兩公婆要有私人空間,唔能夠同仔女一齊訓的,好影響感情,男人有時未必識主動,女士可以做主動,我鍾意攬老公同鍾意錫老公,每日都會,睇得出我老公係幾享受,依啲情趣又唔洗花錢,我結婚都25年,依家同老公出街都拖手仔,係屋企成日做連體嬰,我唔怕尷尬唔怕細路笑架,佢地開心父母恩愛既,你嘗試踏出第一步,慢慢改變下

珍珠宮

我唔係唔愛, 只係覺得佢係爸爸, 我係媽媽, 唔係老公同老婆關係。平日相處我地無所不談,但一般都係討論生活 ...
要正視喎!我同老公同居加結婚已經30年,都唔會有你哋嘅問題,明白仔女仲細會放好多心思係佢地身上,但都唔可以忽略老公架!唔需要係特別日子先搞驚喜,平時都可以搞搞新意思

象牙宮

回覆樓主:

下,身體接觸唔自在已經有問題啦!我結婚都20年了,係悶d,但唔會抗拒囉!點都要有返所謂儀式感,唔係點過埋下半世呢?衰d講,呢刻無事,第時有d野吸引到刺激到,就會改變,甚至出軌!

珍珠宮

回覆樓主:

睇過一個廣告,丈夫覺得大家感情淡晒,什至有D嫌煩個老婆,要求離婚,於是老婆要求老公每日都要抱一抱,臨訓前都要親一親,為期一個月,之後先離婚~
係le一個月,佢地重新有返感情,搵返熱戀時嘅感覺~最後梗係唔捨得離婚la!
其實我覺得樓主只係同老公太過刻板,同埋無左熱戀嘅感覺,但情況好過廣告中嘅主角,你地不妨可以試下,好似個廣告咁,培養返果份感覺吧~

珍珠宮

回覆樓主:

結婚週年要慶祝,食餐飯都好過無,唔好令婚姻變得可有可無!
感情是要經營嘅,唔無坐係度就會有感情,當初拍拖都係食下飯行下街傾下計,大家走埋一齊開心先會諗結婚,結婚後生活點樣忙都要抽返時間拍拖,間中搵親友幫忙照顧下小朋友,等兩個人有時間相處。
小朋友細係容易令兩夫婦掛住子女而仿似疏遠咗,但到佢哋大個,夫婦又會多返時間一齊,到時細路唔需要父母陪啦,兩夫婦一齊就好重要,互相陪伴對方!
小朋友一定會長大,唔會需要湊一世,一定有呢一日。

男爵府

回覆樓主:

一個星期点都要行埋一次

水晶宮

冇咗感情,似係有佢冇佢都得

子爵府

回覆樓主:

唔行埋結果一定係咁
已變家人,類似兄妹

子爵府

一定要同小朋友分開訓,夫婦關係重要過子女關係你d仔女已經慢慢大,開始要放手

男爵府

2024年龍年勳章

我同老公係點都會一齊送小朋友上興趣班,小朋友上堂時就係我地兩個嘅拍拖時間,一齊去嘆吓咖啡,搵啡嘢食,平淡中嘅甜蜜。

侯爵府

正常男人冇需要已經係有問題
可能佢喺度忍緊,只係冇表達出嚟
就算佢真係以一直冇出邊搞搞震,都應該好快忍唔住會出軌,只係時機未到。
但係我覺得,男人要叫g都好方便,食個午餐而已,所以真係要正視下個問題

大宅

happyhealthy 發表於 23-11-13 10:45
唔係,兩夫妻都要儀式感,試下一個月找一晚拍拖,慢慢培養返感情,否則以後會越走越遠。
...

好認同!
我嚟緊結婚28年,都唔係咁。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁樣嘅婚姻梗係好大問題啦,只係一對共同供養小朋友的同屋主。趁大家仲未互相討厭對方,快些補救啦!

男爵府

貓咪達人 發表於 23-11-13 12:09
要改變心態了,小朋友重要,但老公同樣重要,試下將注意力俾返一半係老公度,仔女要分房訓,兩公婆要有私 ...

一隻手掌拍唔響。我又覺得樓主冇乜特別必要做主動。咁樣問得都係覺得自己仲care而感受不到對方care。

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

正直顧家的男人就好好珍惜
加油呀jm

公爵府

csc1016 發表於 23-11-13 17:44
一隻手掌拍唔響。我又覺得樓主冇乜特別必要做主動。咁樣問得都係覺得自己仲care而感受不到對方care。

...

試左好過唔試既,始終婚姻流流長,除非自己都對現狀冇乜所謂啦,不過睇樓主講既野都應該係自己都feel到有唔妥,現今社會唔一定等男人主動,做女人一樣可以,主要係睇自己放唔放得低身段,有時兩公婆邊個主動都唔好太計較,幸福要自己爭取,唔好坐係度等,爭取左都冇既話咪算囉

伯爵府

回覆樓主:

有問題,可以話已經唔愛對方了,變成同屋住

子爵府

畀面勳章

LedTV 發表於 23-11-13 11:01
X2 就快24年
都仲Keep住親密接觸
如果變同屋住

Agree

首頁
12345...8