自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

LoveCorgi2 發表於 23-11-28 02:57
我都有類似經驗,真係替佢肉赤,買咗我又唔用。要當時扮開心扮喜歡我啲戲又唔係好好。而家有時節日前都同 ...

我反應好直接架……當時可能hurt到佢,所以之後都唔敢自把自為亂咁買驚喜 驚吃力不討好,而家多數會商量吓,問我鍾唔鍾意先買

但其實我份人好簡單,有心思就得(送小禮物我都會開心)

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

ctsang 發表於 23-11-28 02:48
我嘅經驗有D似你老公,我有次行過Pandora想八下點解咁多人鐘意,其實我自己唔鐘意覺得好唔抵,轉頭我老公 ...

嘩,一樣,我都覺得Pandora有乜咁好睇呢?係串串好似幾得意啱後生女,我C6仲以為我喜歡

不過我都送咗一條俾工人姐姐做生日禮物,佢都開心嘅(有期好興)

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

男爵府

KittyMelody1 發表於 23-11-28 03:10
哈 哈,學其他 jm 話頭,一係送 金金。。。。。

金好呀,我like,現金都得

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

KittyMelody1 發表於 23-11-28 03:04
謝謝咁多位 jm.....

係,其實 一家三口坐埋食飯已經好好。。。

我都收過老公送嘅錶,唔鍾意,一次都未戴過。之後老公都係同我食飯慶祝,或者帶我去揀禮物。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

millmill 發表於 23-11-28 02:54
咁唔怪之得
其實幾萬蚊或以上嘅錶,除非係Rolex,否則都係一齊揀好啲
Rolex 都要睇下係咪 hit 款,如果送隻 369 都會 GG

芝麻街    發表於 23-11-28 13:25
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我老公都試過,N 年前買咗個 Puzzle 俾我,好彩早發現可以俾我換色,另一次就買咗個 Blue Nuit 金扣格仔帶 Mini E 俾我,當時真心覺得個袋好醜 (因我會 prefer 金金),不過我都有用,始終一番心意
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

所以禮物真係唔可以亂咁買

男爵府

KittyMelody1 發表於 23-11-28 02:22
事緣結婚周年,今晚送左隻錶俾老公,放在佢床頭,等佢放工返來自己發現,寫埋心意卡俾個驚喜佢,點知佢D 反 ...

好多男人對節日,生日慶祝冇感覺。
只要平安和諧就心滿意足。

大宅

Miss.Holiday 發表於 23-11-28 02:58
哎呀 傻女 唔好喊啦
知道你一定好唔開心
本身想比個surprise 老公 佢又唔鍾意份禮物

你前輩也是我老公看法!
又或者送名牌銀包,大路款,通常都會用。
我老公都送過我唔鍾意既頸鏈,我剩係戴過一兩次,但同我哋感情完全無關。

別墅

咁都得

伯爵府

回覆樓主:

我兩公婆送野俾對方要帶埋另一個出去揀,tudor我老公有兩隻佢自己鐘意揀岩我同佢去排同買,你老公唔鐘意其實可以平啲放左佢或者拎黎粗帶,好似我老公平時返工帶tudor,放假同我出街先帶rolex,我買名牌都係自己睇岩先會叫老公陪我買

男爵府

回覆樓主:

老公只係心痛你用咁多錢買個唔鍾意嘅野返嚟,下次買野一齊去,否則唔係驚喜變左驚嚇。
唔好怪你老公,自然反應嚟

伯爵府

親子王國15週年勳章

Miss.Holiday 發表於 23-11-28 02:58
哎呀 傻女 唔好喊啦
知道你一定好唔開心
本身想比個surprise 老公 佢又唔鍾意份禮物

男人仲要咩特別款 所以我唔會買錶比佢 佢會自己買

一齊咁多年 唔好玩咩驚喜啦
我收埋啲包包都無用

我今年生日收咗部iPhone 叫做最有用

琥珀宮

KittyMelody1 發表於 23-11-28 02:22
事緣結婚周年,今晚送左隻錶俾老公,放在佢床頭,等佢放工返來自己發現,寫埋心意卡俾個驚喜佢,點知佢D 反 ...

錶真係要自己揀,淨係大細,重量唔啱都好難戴上手

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我都好揀擇,唔鍾意人哋亂咁買禮物畀我。

mercurycc    發表於 23-11-28 08:24

侯爵府

2024年龍年勳章

希望樓主開心番啦,送禮未必啱心意,你老公反應直接左,佢鄧你使錢肉赤,下次一齊食餐飯就夠

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我兩公婆無玩驚喜,通常都會講明鍾意先送

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

KittyMelody1 發表於 23-11-28 03:10
哈 哈,學其他 jm 話頭,一係送 金金。。。。。

金都要諗清楚先買
買金粒

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊