自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

VRbaby 發表於 23-12-5 08:32
好正,如果親自採摘仲可以去湖南旅行 一箱有幾多個橙?都幾貼心喎,唔一次記6箱,可以慢慢消化
...

一箱36個,兩箱72,(如都係覺得太多可加運費,每次送一箱)同家人分享啱啱好 ,我已ko 一箱,今日再散十幾個
本來我就係想去果園玩吓,點知落空,自己唔得閒

包送上門真係唔錯

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

橙樹都有助養, 唔講唔知, 幾特別喎!

大宅

咁多橙,唔放雪櫃怕唔怕變壞?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

duckduckswim 發表於 23-12-5 09:46
咁多橙,唔放雪櫃怕唔怕變壞?

以我家速度,一星期內一定攪掂晒
我平時d橙都無擺雪櫃啊,況且冬天唔駛啦
士多啤梨,車厘子,桃嗰d就會擺

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 23-12-5 09:02
一箱36個,兩箱72,(如都係覺得太多可加運費,每次送一箱)同家人分享啱啱好 ,我已ko 一箱,今日再散十 ...

好食嗎

王國長老

有關參觀摘橙
我無緣參加,我見網頁無費用,分享一下當時收到嘅WhatsApp

你好!感謝你支持助養樹計劃,我們1/12 - 3/12有團到農場參觀 (參觀費用大概每人1250RMB 包6餐, 不包高鐵費 ),如有興趣在此日期參觀請告知,以便我們安排。 謝謝 !

王國長老

20162016 發表於 23-12-5 09:50
好食嗎

和橙好食㗎!就算唔考慮助養,喺街見到都買嚟試吓(街上散賣市價約$10/個)
我都係以前bk jm (好似係7哥介紹唔係jm)介紹至認識呢個品牌,c6超鍾意食橙,我就買嚟試了

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

橙好食嗎?

大宅

Charlotte_mom 發表於 23-12-5 09:02
一箱36個,兩箱72,(如都係覺得太多可加運費,每次送一箱)同家人分享啱啱好 ,我已ko 一箱,今日再散十 ...

都一定要散出去啦,唔係點食得哂。上去收成既時間佢有特定時間,真係好難夾,小朋友返學都走唔開3日。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊