自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

香港啲後生偽歌手帶唔起古怪基咩,做咩又轉戰內地呀。

男爵府

2024年龍年勳章

可惜有古巨基

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

紫翹 發表於 23-12-6 10:18
回覆 甘道夫 的帖子

暫時香港代表係古巨基, TVB 17/12會响J2播, 不過按以往慣例, 一定CUT好多. 因為今次 ...

有古巨基?完全唔同LEVEL我會上網搵足版本睇

男爵府

Wing225 發表於 23-12-6 09:16
新一季嘅聲生不息出左了,今季有周深佢在節目入面對住啲前輩,真的好可愛
仲有好多勁人,韓紅、孫 ...

已睇左,「跟著你到天邊」聽到停唔到,但每次聽還是會熱淚盈眶,深深共情力太強

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

紫翹 發表於 23-12-6 10:38
回覆 wtcys 的帖子

我都係, 我個歌單只有周深, 百幾二百首, 翻唱, 合唱, 新歌, 乜語言都係聽周深. 比以前 ...

我未去到只聽周深,但都過10首,前排睇YOUTUBE係咁LOOP燈火裡的中國,真係大放光彩,令我覺得有「終於!」嘅感覺

男爵府

wtcys 發表於 23-12-6 10:21
我好專一,歌單二百幾首全部都係得周深 我一定會捧場!

試問自從認識左「周深」呢個奇人之後,個歌單仲可以容得下其他人嗎? 佢一個人已可橫跨各高低音域、唱晒古今中外、10幾種語言、流行美聲民俗戲腔.....仲要首首好聽到極點,完美演釋,仲要唱live好聽過CD,舞台魅力爆燈、從不假唱,人可愛善良風趣幽默說話言之有物.....救命呀,我喜歡了三年多,每天他的舞台都是一個驚喜!

男爵府

牛牛牛牛 發表於 23-12-6 11:30
我未去到只聽周深,但都過10首,前排睇YOUTUBE係咁LOOP燈火裡的中國,真係大放光彩,令我覺得有「終於!」 ...

在國家大劇院唱的那首嗎?

子爵府

新一季嘅聲生不息出左了,今季有周深佢在節目入面對住啲前輩,真的好可愛

周深一定睇!

古巨基算把啦,都唔夠班。

伯爵府

co102co 發表於 23-12-6 11:41
在國家大劇院唱的那首嗎?

係呀,真係正到痺,我未試過聽依類歌可以聽到咁激動

男爵府

牛牛牛牛 發表於 23-12-6 11:47

係呀,老實講認識周深前真係冇可能會試聽紅歌,更加唔好話會愛聽。但只有周深,從他口中唱出來的就是對的。
呢個版本的燈火真係太絕美,又宏大又溫柔,他小小一只安安靜靜地站在大大的場子就能把你的注意力你的情感拿捏得死死的。

伯爵府

co102co 發表於 23-12-6 12:00
係呀,老實講認識周深前真係冇可能會試聽紅歌,更加唔好話會愛聽。但只有周深,從他口中唱出來的就是對的 ...

真係非常非常好聽,佢唱腔唔係唱一般流行曲,但又唔係100%古典歌嘅唱法,佢拿捏得好到位,音準冇得彈,收放自如,有高潮位,周深令我聽歌會留意每一句嘅細節

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

有周深一定睇

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

周深,超愛

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

今季叫家年華, 睇個名應該主要係內地歌手吧, 又會加個古巨基入去咁古怪

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

co102co 發表於 23-12-6 12:00
係呀,老實講認識周深前真係冇可能會試聽紅歌,更加唔好話會愛聽。但只有周深,從他口中唱出來的就是對的 ...

一樣
我都估唔到自己走去煲紅歌
由春晚入坑
跟住睇佢在演唱會同粉絲合唱流行版
到國家大劇院「做返老本行」用美聲唱 (學樓上jm話齋「終於」)

不同的燈火,一樣掂

人品、技巧、形象都係拔尖,最勁係將紅歌咁熱,唔怪得央視咁捧佢

水晶宮

2024年龍年勳章

佢會唱"如願"
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

miminzuku 發表於 23-12-6 10:13
點解有古巨基,乜佢唔係唔稀罕去呢D TVB有份的節目咩,唔通今次妖台搞

...

點解有古x基?佢唔係嗰邊咩?芒果TV有冇揾錯人?

男爵府

牛牛牛牛 發表於 23-12-6 11:47

請問歌名係乜嘢?

珍珠宮

回覆 甘道夫 的帖子

燈火裡的中國? 大劇院版, 响國家大劇院唱

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊