自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

轉啦

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

要轉? 隣住買好耐冇買過野, 士多就間唔中有買

男爵府

回覆 Apple011 的帖子

吾係自動轉,要入士多到確認轉移

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

冇送貨!!! 咁有乜好用? 第一只有APP, 第二佢冇細分類, 要揾買嘢好麻煩, 睇到眼花 (抑或我唔識用?)

禁止訪問

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

TMC3012 發表於 23-12-19 16:29
要轉? 隣住買好耐冇買過野, 士多就間唔中有買

平時訂開士多,送貨嗰啲都幾好,最近發覺買開既野都冇貨,原來要轉手

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

gigiic 發表於 23-12-19 17:01

冇送貨!!! 咁有乜好用? 第一只有APP, 第二佢冇細分類, 要揾買嘢好麻煩, 睇到眼花 ( ...

即係點呀?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我都轉左,不過我都唔打算會幫襯鄰住買
我以前都有幫襯過,但係俾佢啲貨期嚇親,分分鐘等你一、兩個月都冇貨,收唔到,同埋冇送貨,要自己去拎!
士多就唔同,係一個超市app,可以細分類俾我揀日常家居糧油食品,可以揀時間,今日買聽日送或者後日送
但係鄰住買唔係超市模式,根本定位唔同,所以都偏向同佢bye bye!

男爵府

回覆樓主:

其實點解tvb咁貴收購士多番黎但做得咁差,之前士多一直做得好地地,又多嘢買又準時送貨,比tvb買左後就完全唔掂,冇心管理就唔好收購啦

大宅

2024年龍年勳章

咪又係同一個老細

彩鑽殿

domantai 發表於 23-12-19 18:50
其實點解tvb咁貴收購士多番黎但做得咁差,之前士多一直做得好地地,又多嘢買又準時送貨,比tvb買左後就完全 ...

係啦,就係睇到佢送貨好又準時又有交帶先會買

男爵府

鄰住買出名伏

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

pomanlife 發表於 23-12-19 15:49
我都係咁呀

我一直都係士多架嘛。
買米買野飲方便。。。 唔通要轉惠康網購。。。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

其實點解tvb咁貴收購士多番黎但做得咁差,之前士多一直做得好地地,又多嘢買又準時送貨,比tvb買左後就完全 ...

咪係,收購完又執鬼埋
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

男爵府

回覆樓主:

士多未被賣之前做得好好,又快又準時,但自重轉咗手之後,即使自取也要4至5天,耐過從上海淘落嚟。Big big shop 做做下又摺埋,士多又係咁

我無做轉移,剛剛登記鄰,一入去覺得版面好亂,無心機睇,後悔登記咗

子爵府

我都想講。tvb年年蝕緊錢,自己營運bigbigshop都搞唔惦都唔知買士多番來仲咩。

大宅

Apple011 發表於 23-12-19 15:55
係囉,我鐘意係士多買野,現在轉咗鄰住買,又冇送貨,又好多野都冇得買,我覺得遲早摺
...

係啦,兩間賣嘅野都唔同,冇左士多送貨好唔方便,我覺得係被大台收購左。

彩鑽殿

lemontea520 發表於 23-12-19 19:15
我一直都係士多架嘛。
買米買野飲方便。。。 唔通要轉惠康網購。。。

我都係士多買米、買廁紙

伯爵府

我係士多鑽石客戶,我有轉!

公爵府

2024年龍年勳章

pomanlife 發表於 23-12-19 22:04
平時訂開士多,送貨嗰啲都幾好,最近發覺買開既野都冇貨,原來要轉手

我都訂開士多,係留意到好多都唔返貨,到消息出咗最後就用晒啲分換錢去訂米、油,本身間唔中有幫襯鄰住買,所以都轉咗戶口過去。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊