自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

rabbit75 發表於 24-1-2 13:55
如犯現有/新/末來的版規
請管理員直接delete就可

唔該曬

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我哋去東門 中威 呢間配
變色鏡+漸進...大約人仔600-700
attach0/tmp/phpWJNlTg

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

kitchanyy 發表於 24-1-2 14:30

什麼鏡片

男爵府

虎到金來勳章

wasabikingdom 發表於 24-1-2 14:34
什麼鏡片

當然不是蔡司鏡啦
普通鏡片...我老公話齋反正約2年
要驗眼到時再配新㗎啦,
所以只配1仟落下,咪當襯衫可替換

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

kitchanyy 發表於 24-1-2 14:30

唔該曬

侯爵府

bufferzone 發表於 24-1-2 10:38
7xx近視,有散光老花,要配漸進鏡,有冇update資訊?
我見有東門,橫崗,其實邊度好啲?
...
我啱啱上內地配完, 未拎鏡, 本來想拎埋先出 post, 不過見有人問, 我响原 post 更新咗, 你可以去睇下:

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23681217&extra=&page=1

我今次去橫崗, 主要係因為順路, 我冇咩時間經常北上, 今次因為去換領內地駕駛執照, 咁啱車管所在同一區, 所以就跟果位 JM 的介紹去配。相信其他區都會有價廉物美的選擇, 唔一定要去呢間, 但我都覺得呢間唔錯 (當然我要拎埋鏡再作總結)。

呢度亦有報導介紹橫崗的眼鏡城, 可以參考下:

https://www.stheadline.com/travel/3280999/%E6%B7%B1%E5%9C%B3%E6%A9%AB%E5%B4%97%E7%9C%BC%E9%8F%A1%E5%9F%8E%E6%B7%B1%E5%9C%B3%E9%85%8D%E7%9C%BC%E9%8F%A1%E6%94%BB%E7%95%A5%E6%9C%80%E5%B9%B3200%E6%9C%89%E4%BA%A4%E6%98%93-%E5%85%8D%E8%B2%BB%E9%A9%97%E7%9C%BC%E5%8D%B3%E6%97%A5%E6%9C%80%E5%BF%AB1%E5%B0%8F%E6%99%82%E5%8F%96%E8%B2%A8

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

bufferzone 發表於 24-1-2 12:05
眼鏡舖叫咩名?

潮汕眼鏡

珍珠宮

Prosperous 發表於 24-1-2 15:09
我啱啱上內地配完, 未拎鏡, 本來想拎埋先出 post, 不過見有人問, 我响原 post 更新咗, 你可以去睇下:

http ...

謝謝!睇曬個post, 攞左眼鏡後等你分享

珍珠宮

0030 發表於 24-1-2 16:33
潮汕眼鏡

唔該曬

公爵府

牛年勳章

bufferzone 發表於 24-1-2 10:38
7xx近視,有散光老花,要配漸進鏡,有冇update資訊?
我見有東門,橫崗,其實邊度好啲?
...

早排去橫崗咩咩視角(唔記得個名),出地鐵站,過左橋,係左手邊咁上下位
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

珍珠宮

Carol999 發表於 24-1-2 18:15
早排去橫崗咩咩視角(唔記得個名),出地鐵站,過左橋,係左手邊咁上下位
...

唔該曬,諗起個名再update返
咁配左幾多錢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊