親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

ChammyMAMA 發表於 24-2-19 14:45
係呀~我會去skyscanner睇,但只會喺官網買,感覺有咩事都可以直接搵航空公司
...

明白 。不過Skyscanner睇完,去官網買係咪貴d?我都覺機票官網有咩事要跟進係易搵人d (HK express 除外)

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

花花b 發表於 24-2-20 21:44
明白 。不過Skyscanner睇完,去官網買係咪貴d?我都覺機票官網有咩事要跟進係易搵人d (HK express 除外) ...

睇啱時間同航空公司,選擇供應商就會直接入去官網架喇
attach0/tmp/phpaKLAhj
attach1/tmp/phpzIAr9D
attach2/tmp/phpSLFn1Y
attach3/tmp/phpPNMnTj
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

花花b 發表於 24-2-19 14:35
想去韓國,可以邊度睇住優惠?捻緊復活節去好定係暑假 。暑假韓國咩氣溫多?thanks
...

好多年前跟團暑假去過韓國首爾,係好熱

伯爵府

ChammyMAMA 發表於 24-2-20 21:53
睇啱時間同航空公司,選擇供應商就會直接入去官網架喇

謝謝你的幫忙,我再留意下先

伯爵府

bbboboiloveyou 發表於 24-2-28 11:17
好多年前跟團暑假去過韓國首爾,係好熱

暑假唔來熱,好怕熱丫 。我睇過黎緊復活節韓國都係15-20度 好舒服

但另一個問題係唔知d蝨情況點樣

男爵府

花花b 發表於 24-2-28 18:04
暑假唔來熱,好怕熱丫 。我睇過黎緊復活節韓國都係15-20度 好舒服

復活節時間去當然好舒服喇!床x呢樣野真係唔知

大宅

想問一問,暑假想同2個小朋友去
仔:14, 女:11
其實韓國啱唔啱玩???

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

花花b 發表於 24-2-28 18:04

上年8月尾去,熱到發癲
C6仲玩著韓服影相,熱到成家發臭
Seoul有d餐廳係無冷氣(例如xx一隻雞),攞晒命
床蚤問題我上年又無事,今年應該比上年少人講咗(除咗最近日本)

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

參考,上年6月中襯promo買8月尾機票,4大人,快運
attach1/tmp/php3lOcg8

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 24-3-17 03:37
參考,上年6月中襯promo買8月尾機票,4大人,快運

都okay喎
我復活節去台灣三大一小機票都要81XX
不過就國泰

可惜8月個個話好熱
真心頂唔到咁熱

大宅

ChammyMAMA 發表於 24-1-29 11:54
好講彩數,我通常定咗日子,見個價啱心水就會買 疫情前坐濟洲航空$32xx/2個人
...

年頭promo買了濟洲航空 8月首爾4人共 $63xx , 包了回程每人15kgs寄艙行李; 想請問每人係咪可以帶10kgs行李handcarry上機?上機喼的size限制嚴格嗎? 謝謝(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊