自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

noodle_noodle 發表於 24-1-11 01:19
我無4大長老湊,但我無錢,唔只返full time office,仲有做兼職餐廳
搵有課託嘅學校,幼稚園長全日制,無 ...

你好勁,返full time還返part time還無4大長老幫手。佩服佩服,我返的part time,煮飯都趕頭趕命,小朋友學校通告經常忘記簽,評估前原本想溫習下,家務還有一堆等著,洗衫這樣的又必須每日做

男爵府

funnyukyuk 發表於 24-1-10 14:44
以前都幾鍾意返工,停咗六年,上年小朋友一返全日就搵返part-time

返左工差唔多一年,發覺冇以前咁鍾意返 ...

懶開就懶。

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

如果有時間,吾駛凑仔,我想返工,因為我也喜歡返工感覺,,

子爵府

我愛Corina 發表於 24-1-10 18:37
如果經濟ok, 返PT 都夠啦,我每日返5 個鐘,我覺得啱啱好,下午返到屋企hea 下先準備晚飯,唔洗趕頭趕命。
...
可否介紹吓有咩工?

大宅

以前阿仔細,好恨做ftm,但宜家佢咁大個仔都唔洗我理,又住埋宿舍,我覺得我應該會做到60,有工返有錢做吓按摩做吓facial,鍾意咩就買,唔係好難成日問老公攞錢

男爵府

cara.mak 發表於 24-1-10 17:18
返左全日都唔代表搵工!仲有復活節,聖誕節,新年,學校屎忽痕又放11點!仲有考試呢?!

唔係個個都好命 ...

係,如果無工人或者長老幫手睇住小朋友同接放學等,真係唔可以做全職嘅長時間工作

始終小學都仲係有好多考試,長假期,暑假等等會放早,如果返文職收夜,邊個睇住佢哋呢?

所以只可以做日頭幾小時兼職工作,但搵得唔多囉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊