親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

Varanasi 發表於 24-1-16 21:56
唔得。FP 有指定時間。

係喎,唔該哂

男爵府

減齡達人勳章

little_kid 發表於 24-1-16 22:19
多謝你詳細資料
不定時開門都有嘅,點check
芝麻街酒店貴唔貴?

入FB USJ 群組,每日都有買左early entry 既人share 真正開門時間。只有買early entry 既人至有password 去check 最近2日既開門時間。
好有用

男爵府

減齡達人勳章

little_kid 發表於 24-1-16 18:28
early entry 邊度有得買
排single係咪到時排隊排single,要唔要預先買single?
唔好意思,因為未去過

Early entry klook/kkday 有賣
Fast pass 買左指定日子無得改,所以carousell/fb 好多人平d放。
single 係嚮一般排隊隔離有另一條隊,如果無,同職員講single,會放你入fast pass 條隊,當然唔可以同朋友一齊坐,會分開。

男爵府

kekawai 發表於 24-1-17 08:07
入FB USJ 群組,每日都有買左early entry 既人share 真正開門時間。只有買early entry 既人至有password ...

謝謝資訊,我望下先

男爵府

kekawai 發表於 24-1-17 08:10
Early entry klook/kkday 有賣
Fast pass 買左指定日子無得改,所以carousell/fb 好多人平d放。
single 係 ...

謝謝
原來fast pass 都有幾款,thrills , fun , xr, 通常買邊款
我哋扮single 入,入去之後join返,得唔得

男爵府

減齡達人勳章

little_kid 發表於 24-1-17 08:17
謝謝
原來fast pass 都有幾款,thrills , fun , xr, 通常買邊款
我哋扮single 入,入去之後join返,得唔得 ...

唔得,fast pass 會scan QR code, 你無就係single

男爵府

kekawai 發表於 24-1-17 08:23
唔得,fast pass 會scan QR code, 你無就係single

有無通常買邊款fast pass

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

little_kid 發表於 24-1-17 08:41

其實你睇吓最想玩邊d ride咪決定買邊款囉⋯⋯

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

little_kid 發表於 24-1-17 08:41

你要睇 FP 內容有邊款你想玩,
好多人買過山車果類.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

little_kid 發表於 24-1-16 22:19
多謝你詳細資料
不定時開門都有嘅,點check
芝麻街酒店貴唔貴?

芝麻街酒店貴唔貴?
睇日期而定, 如果USJ 係A票就好平(under $900 房價),
但如果USJ 係D票就貴兩三倍房價.

ART 大阪灣唔知好唔好?
如果係為咗去USJ, 我覺得唔好, 不如直接住入園區酒店.
房價唔差得幾多, 重點係一步到位.

珍珠宮

回覆樓主:

以前有單人隊,而家有冇呢?

侯爵府

little_kid 發表於 24-1-16 14:41
1張都好貴,你哋有無買?
見有exprress past 4, 7,如果買,你哋買邊種?

我復活節去,官網剛剛出了15/3至31/3 fast pass 了,
3月係全年最多人去的,特別3月尾是櫻花盛開季節,遊客會好多,適逢今年復活節也是3月尾(出年4月中反而可能少d人),

所以如果旺季去一定要買fast pass or early entry, 否則你一日可能只玩最多四五樣,仲要每樣排一小時。

如果你唔係成日去,去完今次未必短期內去的話,貴小小也值得買fast pass.

旺季USJ會好早開門,通常官網寫8am, 佢地730am 已開,early entry 7:15am 已經可以入,如果你住得遠,可能5:30am已經要起身出發。

我在facebook add 了些 USJ 討論專頁,略之一二情況。d人好癲,冇買fast pass d人 6am 已經在門口 line up, 7:30am 已經成千人排。

侯爵府

little_kid 發表於 24-1-16 14:41
1張都好貴,你哋有無買?
見有exprress past 4, 7,如果買,你哋買邊種?

我add 了 USJ apps, 可以看到排隊情況,現在開門一小時,好多遊戲已經排超過個半鐘,唔買fast pass 唔掂。

同小朋友去一定是旺季,一定多人。
反而大人自己淡季去,少d人排吓隊冇所謂
attach0/tmp/phphZY5WN

侯爵府

babytt2 發表於 24-1-17 14:15
以前有單人隊,而家有冇呢?

部份遊戲有單人,多數是過山車遊戲,但旺季單人都排得耐的,eg 原本排90分鐘,單人也要45分鐘。

男爵府

katrinamama 發表於 24-1-21 09:12
我復活節去,官網剛剛出了15/3至31/3 fast pass 了,
3月係全年最多人去的,特別3月尾是櫻花盛開季節,遊 ...

聽到啲時間,人數都驚驚地,真係好誇張!要帶定櫈仔去排隊

侯爵府

little_kid 發表於 24-1-17 08:17
謝謝
我哋扮single 入,入去之後join返,得唔得 ...

如果你買fast pass, 記得去官網買,可以自己揀组盒時間,
如果去klook買,時間任佢编,有機會编到好密好趕。

你可以去官網睇咗先,好多combination, 我買了fast pass 7, Super Mario 揀上午(上午好搶手) , Harry Porter 揀隔4,5 小時才去,

如果你在klook不可自由揀時間,可能Mario同Harry porter只隔兩小時,你想在Mario睇吓野都冇時間,因為出咗去冇得再入。
又或者klook编你晚上7pm才入 Harry Porter, 你想早走也有排等
attach0/tmp/phpF0Yamc

侯爵府

little_kid 發表於 24-1-21 09:21
聽到啲時間,人數都驚驚地,真係好誇張!要帶定櫈仔去排隊

日本人天生排隊好守秩序又安静,排幾小時都好有耐性,
之前我去過USJ一次冇買fast pass, 排兩小時一個遊戲,東京迪士尼排睇户外show也是兩小時,本地人十分有耐性。

現在開始年纪大,今次又帶小朋友,所以一定要買fast pass,

除非你唔玩機動遊戲,只是入去行吓

珍珠宮

little_kid 發表於 24-1-16 16:08
有fast pass Mario kart 排幾耐

有fast pass包mario+Harry 的如果係klook or kkday買,會有一個已編時間俾你。但harry嘅game,印象中唔啱小小朋友。

男爵府

katrinamama 發表於 24-1-21 09:25
如果你買fast pass, 記得去官網買,可以自己揀组盒時間,
如果去klook買,時間任佢编,有機會编到好密好趕 ...

咁衰,原來klook同官網唔同? 咁klook買4,有機會玩唔哂4個添!咁貴即嘥錢!

男爵府

olkan 發表於 24-1-21 10:36
有fast pass包mario+Harry 的如果係klook or kkday買,會有一個已編時間俾你。但harry嘅game,印象中唔啱 ...

有啲人又話harry 悶啲嘅
我最小10歲,啱唔啱玩呢

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊