夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

jjhwong 發表於 24-1-22 10:26
系,我應該搞下佢,但試過比佢拒絕我就冇了,因為我覺得好難受。我年紀比佢大成日覺得佢会嫌棄我,其實咁 ...
reject 原因很多,年齡唔關事既。
反而你而家諗下,迫男方的後果,你有冇預過先?我信你直覺,但冇實質證據,男方點會認,明知你怕惡,幾大聲加一番。

認/唔認,你地而家關係緊張左,咁你諗下你想點。忍/唔忍,要審慎考慮。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

jjhwong 發表於 24-1-22 11:31
冇錯,呢啲咪系惡人先告狀囉,當然佢未開口話離婚我都吾想離,畢竟咁多年,但而家應該点改變自己呢?入返 ...

你唔想走,就要忍屎忍尿。
忍埋佢有第二個女人,你得嗎?

大宅

畀面勳章

kwhkwh 發表於 24-1-22 11:50
reject 原因很多,年齡唔關事既。
反而你而家諗下,迫男方的後果,你有冇預過先?我信你直覺,但冇實質證據 ...

我知架如果我迫佢佢就借啲意會走。我永遠吾会搵到證據因為佢系超級小心嘅人,上次都系我突然衝入房本來佢系手機寫緊野,佢見我馬上飞个電話入張被到,如果當時我要佢比我睇我諗又会鬧大交,佢成个人變晒,琴日我話左佢兩句佢好似撞邪咁,又掟枱掟櫈,我真係吾想同佢咁癲,所以好煩,繼續忍繼續過呢啲 貌合神離嘅日子,我得吾得呢?冇左佢,我人又老錢又冇又可以点呢(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)系咪忍到佢話吾要我先走呢?
要忘記傷痛,係時候要重新振作起來,可以嗎?  

大宅

畀面勳章

090922 發表於 24-1-22 11:50
你唔想走,就要忍屎忍尿。
忍埋佢有第二個女人,你得嗎?

當然吾得,就算佢冇女人佢都有出去叫雞,我都接受吾到,最近仲知佢有返大陸按摩,男人要變起上嚟真係可以 六親不認,佢一向好錫个女都話个女吾孝順,話生錯左佢,佢真係無藥可救。

子爵府

jjhwong 發表於 24-1-22 11:58
我知架如果我迫佢佢就借啲意會走。我永遠吾会搵到證據因為佢系超級小心嘅人,上次都系我突然衝入房本來佢 ...

忍到佢飛我,我寧願我飛佢!

不過最緊要你有經濟能力!

大宅

jjhwong 發表於 24-1-22 12:02
當然吾得,就算佢冇女人佢都有出去叫雞,我都接受吾到,最近仲知佢有返大陸按摩,男人要變起上嚟真係可以 ...

返大陸按摩,一定食埋

大宅

畀面勳章

wingyaumama 發表於 24-1-22 12:09
忍到佢飛我,我寧願我飛佢!

不過最緊要你有經濟能力!

跟左佢咁多年同佢生左个女,如果我走左我乜都冇,連地方都冇得住,我人工吾高根本照顧吾到自己,住系最大問題。

大宅

畀面勳章

vlamho 發表於 24-1-22 12:13
返大陸按摩,一定食埋

冇錯,点会咁浪費,最近出左火都咁惡,放假又吾同我去街,星期六日又話跑馬又話要休息,我唯有出街去探下媽咪,做下自己私人野,我吾系屋企可能佢系間房到對住啲网友世界大戰。

子爵府

分房瞓咁多年又冇親密關係,為乜為左佢想跳樓先?你唔想離婚咪隻眼開隻眼閉,又唔使同佢有性關係!
再唔係離婚,你有野做有乜問題呀?難道老公好有錢?唔想拱手相讓?

大宅

畀面勳章

alicewong18 發表於 24-1-22 12:20
分房瞓咁多年又冇親密關係,為乜為左佢想跳樓先?你唔想離婚咪隻眼開隻眼閉,又唔使同佢有性關係!
再唔係離 ...

雖然系分房瞓,可能女人吾会把性系第一位,但我對佢都有感情,佢冇乜錢系打份政府工,安安定定有長糧,如果佢早死我仲可以繼續出埋佢份長糧添。同左一个30几年的人一齊生活咁多年,如果到最後佢吾要我,我當然会好傷心,因為佢一向冇乜動靜,只系平平淡淡咁過,令我覺得佢有問題系最近痴返佢个小學同學先覺得佢變左,好似兩个人咁,連我女都覺得。

侯爵府

jjhwong 發表於 24-1-22 11:58
我知架如果我迫佢佢就借啲意會走。我永遠吾会搵到證據因為佢系超級小心嘅人,上次都系我突然衝入房本來佢 ...
咩都好,親生仔不及近身錢,cap 到幾多得幾多先。

男方應該預你唔同佢嘈,所以先咁惡。

大宅

畀面勳章

kwhkwh 發表於 24-1-22 12:40
咩都好,親生仔不及近身錢,cap 到幾多得幾多先。

男方應該預你唔同佢嘈,所以先咁惡。

佢每月暫時都仲有比家用,不過遲啲吾知。佢同我分得好清架,佢啲野我乜都吾知,手機密碼呀,佢買乜股票,佢有乜同事我都吾知架,但我啲朋友佢全部識晒。我記得好耐之前佢手機响我幫佢接左,佢黑面話我做乜咁冇禮貌接佢電話,自此之後我冇同佢再接。

侯爵府

jjhwong 發表於 24-1-22 13:04
佢每月暫時都仲有比家用,不過遲啲吾知。佢同我分得好清架,佢啲野我乜都吾知,手機密碼呀,佢買乜股票, ...
乜都唔知,呢個係day 1定係近排咁

大宅

畀面勳章

kwhkwh 發表於 24-1-22 13:07
乜都唔知,呢個係day 1定係近排咁

Day 1已經系咁,佢啲野收得好密,只不過佢一向準時返工放工我就算,佢份工要shift 好多突發野要做,所以佢其實可以話返工但系放假去玩我都吾会知。以前佢都会陪我行街週圍去,但近排就成日呢系間房到,好多時我自己一个人行街,買野,睇医生睇戲,叫佢去佢又話想休息要跑馬,如果我吾出街佢都系攤系間房到玩手機,我就自己系廳囉。

侯爵府

jjhwong 發表於 24-1-22 12:15
跟左佢咁多年同佢生左个女,如果我走左我乜都冇,連地方都冇得住,我人工吾高根本照顧吾到自己,住系最大 ...
咁又唔好咁講,香港地唔會餓c人。我劏房岀身。但如果你份人工只係賺錢買花載,現實點講,你冇談判實力。

侯爵府

jjhwong 發表於 24-1-22 13:04
佢每月暫時都仲有比家用,不過遲啲吾知。佢同我分得好清架,佢啲野我乜都吾知,手機密碼呀,佢買乜股票, ...
咁你有冇儲下多少,唔夠問佢拎。

大宅

畀面勳章

kwhkwh 發表於 24-1-22 13:31
咁你有冇儲下多少,唔夠問佢拎。

我人工吾高架仲要系合約形式乜野保障都冇。佢每月比左家用我我就吾可以再問佢囉錢架喇,佢会比說話我聽架,佢話我最正收兩份人工,所以我点敢再問佢囉。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

做咗咁多年同屋主,宜家叫妳俾佢掂同佢搞都無乜可能架啦!一係繼續忍維持現狀,一係分開同個囡搬出去雙依為命,當然要諗埋如果將來個囡結婚妳自己點啦!

侯爵府

從你回應,俾男方食住。男方一有意見,一係順從一係唔敢。

香港地長工好合約工好,邊有保障架。

大宅

畀面勳章

kwhkwh 發表於 24-1-22 15:37
從你回應,俾男方食住。男方一有意見,一係順從一係唔敢。

香港地長工好合約工好,邊有保障架。 ...

以前做長工有医療,保險,大假同花紅,離開左个間公司,咁嘅年紀冇長工請我,只好做contract ,做左合約員工就乜福利都冇只有几日大假。你講得啱根本系佢食住我,佢仲話自己系頭家冇定企,全部系反話。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊