自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

又係啵 唔信就唔會去
即準啦

唯有小心注意小朋友健康

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wingwingyii 發表於 24-2-12 17:37
C6帶5歲女去廟拜下神,買風車
女見到有善信求籤,佢想試於是學人去求
佢完全唔知咩係求籤,所以佢心一定冇 ...

既然一早覺得唔可信點解要上網解?
解完結果唔好就懷疑,如果係上籤就係天意?

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wan_sosin 發表於 24-2-12 18:10
你老公教個女迷信?搞到一家都唔安樂,咩新年快樂都無用啦!求得纖當然就有機會求到下纖。
我個人就唔信嘅 ...

我覺得樓主選擇性相信,如果解出黎係好嘅就會信,而家覺得唔好就好多質疑,唔明咁嘅心態當初又會比個小朋友去求?信同唔信都應該堅持到底。

珍珠宮

kittylam 發表於 24-2-12 22:55
我覺得樓主選擇性相信,如果解出黎係好嘅就會信,而家覺得唔好就好多質疑,唔明咁嘅心態當初又會比個小朋 ...

同意!要忠於自己所相信嗰樣野,唔信就唔應該去做。
我初中時都試過跟學校去旅行,見有間廟,同同學純玩入去搖咗支纖,雖然當時我細個,但我肯定自己唔信,後來同阿Sir講起,佢話我哋唔信就唔好攞嚟玩,自此我無再掂過。

珍珠宮

籤筒都拎來玩
俾我實同老公開年
唔係樣樣野可以求其做
唯有新一年注意下身體

大宅

yurijm 發表於 24-2-12 23:31
籤筒都拎來玩
俾我實同老公開年
唔係樣樣野可以求其做

嗯!吸取教訓了

大宅

yywong200 發表於 24-2-12 18:26
唔應該求⋯亦唔應該解
信嘅就帶小朋友再去求身體健康平安
家長代小朋友心中話小朋友小不更事

都信嘅,心硬係型住,我都知錯啦唔應該俾小朋友掂呢啲
唔知去廟拜一拜會唔會好啲呢

珍珠宮

wingwingyii 發表於 24-2-13 00:05
嗯!吸取教訓了

我建議唔好同小朋友講返話佢貪玩又盛
同老公講返就好了
費事小朋友自己都形住,反而應咗件事
我諗起多啦B夢啲回到過去劇情

大宅

yurijm 發表於 24-2-13 00:10
我建議唔好同小朋友講返話佢貪玩又盛
同老公講返就好了
費事小朋友自己都形住,反而應咗件事

咁確實我女身體又真係差啲,經常病又早產,所以我先好驚

子爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章

wingwingyii 發表於 24-2-12 17:37
C6帶5歲女去廟拜下神,買風車
女見到有善信求籤,佢想試於是學人去求
佢完全唔知咩係求籤,所以佢心一定冇 ...
求簽同占卜呢D野講既都係觸機, 你果一刻起心動念左, 有左呢個行動繼而宇宙就傳達左呢個指引比你, 我唔知你本身係咪諱疾忌醫既人? (我身邊有人係, 擺明已經感冒/唔舒服都唔會比你講出口, 佢會用自己方法解決, 點都唔肯承認自己病左) ... 如果你都係呢種人, 咁呢枝簽好可能係關鍵時候救你一命, 就係提醒你今年有咩事都要病向淺中醫, 唔好拖延, 但我就唔明, 點解成枝簽咁多範疇你淨係關注疾病呢個位?

Anyway, 既然都求左就當係一種指示咁聽下, 關鍵時候可能會起到警醒作用

大宅

adaleung717 發表於 24-2-13 00:14
求簽同占卜呢D野講既都係觸機, 你果一刻起心動念左, 有左呢個行動繼而宇宙就傳達左呢個指引比你, 我唔知你 ...

我份人係好多負面情緒,所以會集中左係唔好個項,我希望神的指示係提我從今開始要注意個女飲食,多食菜多飲水少食垃圾少出街食,因為我女係唔食菜,好揀飲擇食又唔飲水,而我又經常帶佢出街食

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊