自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

覺得
果d人我會無視 唔會有情緒
由佢自吹自擂就係最好嘅回應
三九唔識七 無咩好嘈
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

大宅

chantelle321 發表於 24-2-22 09:32
話說入咗去同工作有關嘅谷,有d情況唔識只係問吓,有d人回應好唔友善,次次回應都寸嘴。我自已覺得平水相逢 ...

因為嗰啲人永遠覺得所有問問題嘅人都係伸手黨,其實佢覺得係伸手黨可以唔答,咪等啲人自己去搵囉

男爵府

BK 呢度都大把呢啲人,以為自己係乜宮物宮就係大哥大姐,講嘢有地位。其實現實咪就係閒人一個,日巡夜巡乜都搭咀去儲分。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

以前返寫字樓都有1個。。。正常問野又有禮貌都要比佢寸。。原來係因為個manager鍾意走出黎同我傾計。。。

YOGISOELMO    發表於 24-2-22 12:08

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

係, 一些人專登挑釁及引罵戰就開心了, 都唔知乜心態

通常我選擇無視, 可以的話Block
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chantelle321 發表於 24-2-22 09:32
話說入咗去同工作有關嘅谷,有d情況唔識只係問吓,有d人回應好唔友善,次次回應都寸嘴。我自已覺得平水相逢 ...

一啲啲人
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

唔使遠,bk呢度都係!當然個別會員啦
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

chantelle321 發表於 24-2-22 10:00
係,真係唔好回覆咁多最好。

唔覆係最好嘅應對方法 你越係覆佢佢就會越係過份
另外我都會盡量記住嗰啲short short哋嘅ac 名, 見係佢開嗰啲post就唔入去

水晶宮

kmbb519 發表於 24-2-22 09:54
成日都有, 明明三唔識七, 但唔知點解好似有仇咁........

係呀,有啲係咁不過我唔會上心,宜家乜人都有架啦

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

正常丫。我公司都有啲人好口臭同……仲陰濕……

男爵府

好多人現實中唔敢講野,一化身鍵盤戰士就好敢言
工作上認識好多KOL,網上寫野好叻好流暢,但現實中細膽唔敢同人講野,同網上形象完全相反

珍珠宮

首先係人品問題,加上太多人以為躲在屏幕後冇名冇姓就可以不負責任,靠用鍵盤宣洩生活嘅不如意,亦希望其他人陪他們一起不開心。
呢種行為哪裡都有,跟地域、種族、性別、年歲…無關,既然改變唔到其他人,只可以改變自己心態。多啲上BK都可以鍛鍊EQ,呢度好多刀片嘴,看見-忽略-平常心,冇必要回覆,浪費生命。

大宅

無他嘅, 網上講嘢無需要負責任, 現實生活亂講嘢會得罪人, 唔可以, 但係網上世界講嘢, 好似放咗個屁咁, 你唔知佢係邊個, 亂噏嘢, 得罪人, 無所謂, 當係發洩下咁囉

我見過有人網上問問題, 有一班人亂答一通, 擺明玩嘢, 好衰格

伯爵府

唔使太上心
呢啲人真係撩事
你一回佢就啱佢心意

男爵府

有時都好想回答問題,好怕有啲人唔友善嘅回應,最後變咗只係睇post,就連回答一下感受都怕得罪人。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢度都有架

大宅

回覆樓主:

非常覺!
有時有JM出post只係呻吓,其他jm戰士個個企喺道德高地度話人,好似自己永遠唔會做錯事,唔會有嘢呻,唔會怨過天怨過咁,完全無同理心,唔會設身處地諗吓人哋嘅感受,又或者可能針唔拮到肉唔止痛啦,所以我而家都好少出post,費事呻完仲唔開心

複式洋房

FB 見唔少一句寸埋嚟但又冇料扮四條

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

Sumikoyama 發表於 24-2-22 11:01
BK 呢度都大把呢啲人,以為自己係乜宮物宮就係大哥大姐,講嘢有地位。其實現實咪就係閒人一個,日巡夜巡乜 ...

係喎,成日見到嗰幾個,好興跳出黎反問一句

真心覺得好煩,唔合你心意咪跳開唔睇唔覆囉,每日要串人先安樂,有時諗佢哋係咪會咁對同事朋友,不過估無做野多

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

bk都唔少一黎就跳制
完全失晒控咁

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊