自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

返工冇做錯野,唔應該受氣,駁佢嘴(冷靜有條理地),等自己情緒可以有出口。

世界好大,唔會得呢份工請你!冇必要令自己唔開心。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

fayefa 發表於 24-3-2 01:05
再講多次, 聽你老公話去吃喝玩樂遊山玩水算吧啦 你喺 BK 咁耐, 有邊份工你滿意㗎, 文具, ...

結左婚?

男爵府

朱古力包包 發表於 24-3-1 23:25
老闆有躁狂症,日日都當自己‘’戰靶‘’嚟鬧,佢亦當自已係皇帝,要全世界就晒佢!明明自己無錯亦不停被鬧 ...

樓主我同你買張六合彩,萬一中左頭獎同你分一半

珍珠宮

MM2H 發表於 24-3-2 07:38
結左婚?

人設有
仲有件變黃婚紗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

MM2H 發表於 24-3-2 07:38
結左婚?

自稱

珍珠宮

見呢幾年樓主都應該轉咗幾份工,份份都話受氣。唔係,係在公在私在家在街都受氣
累計咁多經驗,達受氣專才級別,洗乜上嚟問

珊瑚宮

朱古力包包 發表於 24-3-2 06:37
用盡你:lunch唔比出去食,放又O.T 2 hrs幫佢趕dealine,之後竟話佢做緊我嘅嘢!! : ...

我唔明喎
包包你已經係director,趕完工作, 之後竟然話佢做緊我嘅嘢
老闆搶功勞,話佢做?

子爵府

用盡你:lunch唔比出去食,放又O.T 2 hrs幫佢趕dealine,之後竟話佢做緊我嘅嘢!! : ...

只係一般打工仔的情況,lunch無得出去吃同OT 兩小時趕deadline

反而老闆話做緊你嘅嘢,即係你幫唔到手⋯⋯先係致命

做唔掂、比老闆鬧,作為成熟嘅jm, 我一定另謀出路(唔敢高就),否則注定要「呻」「呻」呻呻呻…..

珍珠宮

如果佢唔係神經病,好睇佢鬧咩,如果係自己真係錯咗,佢鬧係應該,而且要感激,以後唔會再犯。如果係毫無原因負面嘅人生攻擊,會心平氣和同佢講要適可而止。
如果做老闆嘅總借意放狠話,應該無非就係想個下屬自己提出離職。呢種情況,忍並非辦法,慣以為常之後只會變本加厲。一個情緒管理都有問題嘅人,冇資格做我上司,一定會走,自己有能力何須屈就?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mizuho 發表於 24-3-2 09:22
如果佢唔係神經病,好睇佢鬧咩,如果係自己真係錯咗,佢鬧係應該,而且要感激,以後唔會再犯。如果係毫無原 ...

最尾嗰句咪就係重點囉
之前都講過,有本事(更好offer/可以唔撈),即走叫佢食自己
無better option,點問點呻無意思,事實係你改變唔到別人,只能改變自己

象牙宮

佩服樓主日日,
可以搵到話題開post.

stagea    發表於 24-3-2 11:41

子爵府

轉工囉, 呢個世界又唔係得佢一份工

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

老闆有躁狂症,日日都當自己‘’戰靶‘’嚟鬧,佢亦當自已係皇帝,要全世界就晒佢!明明自己無錯亦不停被鬧 ...

辭工

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

咦,直情愛回家大小姐 2.0

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

老闆話做緊你d嘢,即係你做的文件唔得,要老闆執手尾趕deadline. 難怪老闆發脾氣啦

做唔掂你自己辭職,雙贏。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

一路hea 做住呢份工一路搵過第二份工,佢今日鬧你咁你明日請病假,最絕係工傷或大肚,要出糧比你又唔炒得。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

我有冇睇錯呀? director 不是鬧人嗎? 反而被人鬧?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

fayefa 發表於 24-3-2 01:05
再講多次, 聽你老公話去吃喝玩樂遊山玩水算吧啦 你喺 BK 咁耐, 有邊份工你滿意㗎, 文具, ...

你好了解樓主

珍珠宮

連deadline 咁簡單嘅英文都串錯,你點做director 呀?咁樣亦睇得出你工作能力好低,而你老細鬧你又真係好正常

象牙宮

回覆樓主:

咁著緊自尊只可以做老闆

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊