自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

親子王國15週年勳章

佢做果陣咪一樣咁廢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

siumachu 發表於 24-3-3 18:20
在位時毫無建樹,講嘢講左等於無講,乜都話研究下先,不在位時彈三彈四,指指點點,廢中之廢重出來抽水:igi ...
佢在位時搞美食車都唔見得好得去邊
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

露比EE 發表於 24-3-3 15:21
因為佢成日話香港要休養生息,但其實已經不進則退,再唔起步追就真係死得了!
...

佢同貪曾係老友,就知係乜人

水晶宮

shobi 發表於 24-3-3 19:43
其實,無一個做得好,穩穩陣陣就算!
但居然攪到乾晒塘!要開始cut納稅人福利,真係犀利!

因為阿娥防疫洗左好多錢,原本政府係好多錢可剩
但一來政府想要谷針,誇大病毒危險,搞到個個衝去醫院,呢度其實都有好多人好恐懼,又話要封又剩……搞下咩銅心口罩咩封樓派飯,檢呢檢路,又app洗晒啲錢……

水晶宮

因為佢成日話香港要休養生息,但其實已經不進則退,再唔起步追就真係死得了!
...

你講起步係邊方面起步?

侯爵府

she007 發表於 24-3-3 19:55
因為阿娥防疫洗左好多錢,原本政府係好多錢可剩
但一來政府想要谷針,誇大病毒危險,搞到個個衝去醫院,呢 ...

谷針……..
仲有一堆走數嘅百分百擔保特惠貸款!

百分百擔保特惠貸款.中小企|錄75億元壞賬‎ 每20宗貸款一宗走數
https://www.hk01.com/article/968744?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

侯爵府

shobi 發表於 24-3-3 19:43
其實,無一個做得好,穩穩陣陣就算!
但居然攪到乾晒塘!要開始cut納稅人福利,真係犀利!

想問下邊度可以睇到2019年嘅暴動使左幾多係重建上面呢?幾間大學有冇要求政府出錢重建學校設施呢?

公共設施被打爛又使左幾多錢去整返呢?

疫情無論大至政府,小至物業管理,究竟用左幾多額外支出呢?全香港有邊個屋苑今年唔使加管理費呢?

侯爵府

露比EE 發表於 24-3-3 19:58
想問下邊度可以睇到2019年嘅暴動使左幾多係重建上面呢?幾間大學有冇要求政府出錢重建學校設施呢?

公共 ...

即係你覺得阿波叔好正!
你只要答我係就得㗎喇!
有問題咪有問題囉,做乜要攞人哋嚟比較,唔掂就唔掂啦!

侯爵府

shobi 發表於 24-3-3 20:01
即係你覺得阿波叔好正!
你只要答我係就得㗎喇!

拿拿拿(學嘉欣嘅),我問嘅係問題,你有答案嘅就話比大家知

侯爵府

露比EE 發表於 24-3-3 20:02
拿拿拿(學嘉欣嘅),我問嘅係問題,你有答案嘅就話比大家知

Yes or no?
波叔已經做咗兩屆㗎喇,仲好意思拉埋一堆N年前嘅財政司嚟講!
十足啲細路仔咁樣,諸多辯駁!真係以為一個月幾十萬咁容易賺?
市民好現實嘅啫!攪到增加市民成本就覺得有問題!(答案在此)

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

不在其位 不謀其政
晤知他想表達D咩
明月幾時有,把酒問青天。
不知天上宮闕,今夕是何年。
我欲乘風歸去,又恐瓊樓玉宇,高處不勝寒。
起舞弄清影,何似在人間。
轉朱閣,低綺戶,照無眠。
不應有恨,何事長向別時圓。
人有悲歡離合,月有陰晴圓缺,此事古難全。
但願人長久,千里共嬋娟。

公爵府

...

佢只懂收買青年人的心

侯爵府

shobi 發表於 24-3-3 20:02
Yes or no?
波叔已經做咗兩屆㗎喇,仲好意思拉埋一堆N年前嘅財政司嚟講!
十足啲細路仔咁樣,諸多辯駁!

大家客觀分析啫,2019暴動使巨額去復修各設施,緊接2020嘅疫情,邊個地方可以免疫呢?淨係識問yes or no有鬼用咩,有理據咪攞出黎大家brain storm囉!

水晶宮

露比EE 發表於 24-3-3 19:58

公共 ...

呢班仲黑人憎!!有破壞冇建設!!好地地打爛晒個香港,跟住又嘥錢去整翻!x!

侯爵府

露比EE 發表於 24-3-3 20:07
大家客觀分析啫,2019暴動使巨額去復修各設施,緊接2020嘅疫情,邊個地方可以免疫呢?淨係識問yes or no有 ...

我又唔係政府人員,憑咩要我比資料你啊?
定而家連發牢騷都係違規?我就係覺得佢差,你吹咩!
你鍾意體諒你咪體諒飽佢囉,你唔好過嚟challenge我!
我就睇吓呢個2019年excuse用得幾耐先!家下仲有三年,我就放長雙眼睇!

伯爵府

...

佢同貪曾、唐唐同一類人

侯爵府

shobi 發表於 24-3-3 20:14
你鍾意體諒 ...

根本我係冇提2019嘅,咁你講到赤字先令我想知道究竟用左幾多錢翻新公共設施,學校設備呀!

以我認知裝修一間屋,似樣d40-50萬,裝修鋪頭都應該要100萬起跳,咁當年咁多設施被破壞,我估果筆數應該係天文數字囉!

咁暴動+疫情前後整整4年喎!翻新要錢,防疫要錢,仲有消費券+福利,樣樣都要錢,幾年有出冇入,有赤字都應該係正常啦!

侯爵府

露比EE 發表於 24-3-3 20:24
根本我係冇提2019嘅,咁你講到赤字先令我想知道究竟用左幾多錢翻新公共設施,學校設備呀!

以我認知裝修 ...

Q: 啊仔,點解你成績幾年來都咁差,有冇努力過?
A: 最衰2019年囉,啲人阻住條街,當時返唔到學,仲有上咗幾年網課,攪到我而家咁囉!
我係唔係應該唔好咁 harsh, 由佢繼續下去?

侯爵府

shobi 發表於 24-3-3 20:14
你鍾意體諒 ...

好問題!2019年究竟有幾多學生因暴動而斷送學業斷送前途呢?

當年幾多人唔衝佢去衝呢?當年有幾多少女做左?

侯爵府

露比EE 發表於 24-3-3 20:29
好問題!2019年究竟有幾多學生因暴動而斷送學業斷送前途呢?

當年幾多人唔衝佢去衝呢?當年有幾多少女做 ...

我身邊就唔覺有囉!
人生不如意嘅事十常八九,如果將自己嘅失敗成日都歸咎落人哋度,呢啲人醫返都嘥藥費!因為佢遲早都係會比社會淘汰!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊