自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

我去開速剪幾年都係同一個師傅,手勢唔錯得嚟最緊要剪得啱我心水,而家去到講聲「照舊」佢己經知道幫我點剪。

子爵府

blackberry 發表於 24-3-14 00:23
越秀廣場

請問在商場哪個位置?剪開哪個師傅?thanks!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

sababy 發表於 24-3-14 01:33

惠康對面

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

sababy 發表於 24-3-14 01:33

有一個高瘦四眼仔叫Patrick ,幫我9歲女剪,好有心機

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我C6去過兩次速剪,唔好彩撞著個手震震嘅阿伯,幫佢剪完真係好核突,剪完之後即刻搵第二間速剪再剪過,阿姐都話個師傅不知所謂,有乜理由知道個頭咁樣,自此C6話唔會再幫襯速剪

男爵府

judycyk 發表於 24-3-13 17:03
作為女性的你會幫襯速剪嗎?我自已未試過,因為長直髮,可能一年都係剪兩次左右,貴少少都可以接受。
脵埋我 ...

我老公同仔剪開間舊式剪髮鋪$40,剪得唔錯,細鋪仔得一個人。

大宅

回覆樓主:

試過一次真係唔得

侯爵府

sfccwy 發表於 24-3-14 00:08
你速剪可以次次都係同一個髮型師?如果係都幾好我試過幾次速剪,次次唔同髮型師,撞手神,有好有唔 ...
我屋企附近果間可以揀返同一髮型師

別墅

回覆 Nbs 的帖子

我女都係啊,前幾日去速剪叫透簿D,結果剪完簿到扎馬尾都好似豬尾咁冇晒頭髮,我見成地好多頭发,心諗不妙,返嚟我女哭着好耐好耐好唔開心😫

翡翠宮

回覆樓主:

試過一次
感覺啲人好求其
唔會再幫襯

子爵府

Nbs 發表於 24-3-13 22:19
剪過兩次
第一次正正常常
第二次叫佢偷薄d (我頭髮好厚,次次剪都要偷薄), 佢偷到我紮起時得返豬尾咁,非 ...

我以前長頭髮都係搵固定髮型師十幾年了!但上年剪咗bob 頭之後就冇咗搵固定了,搵快剪都剪過好幾次,但對上一次個快剪剪到我由左至右都係斜,頂,剪齊都剪到咁,唯有再搵另一個剪過。所以,快剪都要博一博㗎

水晶宮

kiu-mummy 發表於 24-3-14 07:51
我以前長頭髮都係搵固定髮型師十幾年了!但上年剪咗bob 頭之後就冇咗搵固定了,搵快剪都剪過好幾次,但對 ...

就係快剪要搏一搏,唔得嘅機會高,所以而家我唔會去喇

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

作為女性的你會幫襯速剪嗎?我自已未試過,因為長直髮,可能一年都係剪兩次左右,貴少少都可以接受。
脵埋我 ...

我從未試過,因為我要染髮,一年都係去3-4次

水晶宮

回覆樓主:

老公速剪,但有時佢都剪到好seven,我之前貪方便去剪過一次,唔多滿意!
我女細細個去d上海鋪,$30,但剪得超求其,所以返k後,我就同佢去我剪左10幾年嘅salon剪,剪到9歲了!

水晶宮

C6肯去速剪,我同阿女唔去,Covid期間試過去唔多掂
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 cyyiu 的帖子

我仔剪過咁多間,一係高低,一係碎陰變齊陰,成個煲蓋咁

水晶宮

pya 發表於 24-3-14 07:43
回覆 Nbs 的帖子

我女都係啊,前幾日去速剪叫透簿D,結果剪完簿到扎馬尾都好似豬尾咁冇晒頭髮,我見成地好 ...

嗰次我都想喊呀
不過幾廿歲人無理由因為咁喊
好彩我任何時候都係紮起,紮起喺後面無人睇到就無咁覺

子爵府

我家附近商場有間快剪都唔平,成$120一次。不過好多人幫襯,開門時都有好些人排隊買票。新年前佢一開門就十幾二十人排隊。不過我就冇幫襯過,唔知好唔好。
小朋友放暑假比平日更忙!

別墅

都係覺得速剪係比較啱男士,佢哋啲頭髮長得好快

男爵府

脵埋我 ...

我自己幫襯過幾次都唔滿意,就去返傳統髮型屋

我細仔唔鐘意洗頭,就去速剪

我大仔奄尖,一個月去一次髮型屋,速剪佢唔啱心水,都要$220/次

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊