自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁多支,有排啜

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

劫褲濟朋 發表於 24-4-11 16:03
好難講
而家興舉報
你持有、都比人問到啞啦

問到啞? 你會驚咩?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

my005 發表於 24-4-11 16:05
問到啞? 你會驚咩?

我無比人告過架
唔想第一次衰比d 膠手上

伯爵府

my005 發表於 24-4-11 16:05
問到啞? 你會驚咩?

5000支, 係可以懷疑你持有可作非法用途物品

伯爵府

首先肯定係吸食工具先

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kwokdicken 發表於 24-4-11 16:07
5000支, 係可以懷疑你持有可作非法用途物品

吓﹗ 咁緊要。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

別墅

回覆 yeung_ma 的帖子

確實多

伯爵府

my005 發表於 24-4-11 16:08
吓﹗ 咁緊要。
要睇下樓主點解釋要5000支咁多
一般使用唔會用倒5000支咁多
出售4/22已經犯法

除非樓主係做飲管藝術, 唔係呢次都幾難同法官解釋

男爵府

用唔晒可以送俾啲膠官啦

珊瑚宮

劫褲濟朋 發表於 24-4-11 16:06
我無比人告過架
唔想第一次衰比d 膠手上

咁我告...........訴你啦,唔使驚既,只要係自用啫。

謝展寰:日常生活購買使用不違法

謝展寰補充,在管制對象上,將通過禁止本地銷售、供應受管制產品,達致源頭減塑的目標;故在新法例下,市民在日常生活中取得、購買或使用某些即棄塑膠產品並不違法。.

原文網址: 管制即棄塑膠|指坊間誤傳 謝展寰:可售膠柄牙線棒、牙縫刷 | 香港01 https://www.hk01.com/article/987 ... articlecopy&utm_medium=referral

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

5000支,1日1支都要13年幾先用得晒

珍珠宮

劫褲濟朋 發表於 24-4-11 15:09
去茶記用埋 d 紙飲管就嬲
飲兩啖就變晒形
直頭飲唔到

影相黎睇下,睇下5000支係咩概念
甘你有買定10000支牙線棒

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

劫褲濟朋 發表於 24-4-11 16:03
好難講
而家興舉報
你持有、都比人問到啞啦

你話佢知你會留返循環再用囉

第時草埋一袋上大陸掉垃圾

珊瑚宮

uhtcl2006 發表於 24-4-11 16:15

或者佢一家幾口用,朋友上黎又要用,每人一日用幾支呢。

大宅

angiehouse 發表於 24-4-11 16:16
影相黎睇下,睇下5000支係咩概念
甘你有買定10000支牙線棒

一箱仔架咋
唔大箱

珍珠宮

劫褲濟朋 發表於 24-4-11 15:09
去茶記用埋 d 紙飲管就嬲
飲兩啖就變晒形
直頭飲唔到
賣走dead stock 果個比你更開心

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 劫褲濟朋 的帖子

5000又好多...
◕順其自然啦~♥ ◕

珍珠宮

uhtcl2006 發表於 24-4-11 16:15

佢可能一日早午晚共三柸,連冬天都照飲,跟住一家四口,吾洗1年都用晒,樓主尼個post確實夠膠

侯爵府

開心吸收勳章

宜家係禁售/ 餐廳免費派發, 吾係禁用. 如果你係攞黎賣, 就拉得你.

大宅

本身都唔禁人喺第二度買
我諗都好多人都淘寶買定一堆

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊