自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

領養喵回家 發表於 24-4-21 11:26
問吓曾玉成就知。周鼎鼎都知。李克強更加會知。馬化騰直情完全知。

我WhatsApp換咗手機後間唔中就唔比用幾個鐘,咁應該問邊個呢?
attach0/tmp/phpMKvpwm

侯爵府

2024年龍年勳章

PaPa 發表於 24-4-21 14:50
如果Whatsapp被鎖,又應該去問誰?

李克強上年已逝世,應該用甚麼途徑去問他?

問米!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

李克勤呀?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

回覆樓主:

系咪講左d敏感話題?

子爵府

我作日三星換三星都用吾到wechart
再開第二個wechart又不能認證
我第一個wechart又找不到密碼(已找兩個朋友比訉息我)改到密碼后都不能登入,因密碼不对
所以又不能註消第一個wechart
不知怎樣做

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

幸福花 發表於 24-4-21 11:20
微信好鬼麻煩!換機用唔番!

我最又無問題喎

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

hellomiki 發表於 24-4-21 15:46
系咪講左d敏感話題?

都唔知點解?我老公基本上喺香港所有朋友用WhatsApp, WeChat只係公司用,除咗國內同事就係加拿大、美國、澳洲嘅同事,當然涉及好多個群組,唔通係外國勢力?!
而家我老公真係好煩,因為公事上面好多嘢都係靠WeChat,我而家喺深圳出多一個實名登記嘅大陸電話號碼,一陣試吓用呢個電話實名登記,睇吓會唔會得?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有無尋求官方協助?

https://www.dumbchat.ai/wechat-unblocked/ 你參詳下。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

我以前都試過,無啦啦話我被人舉報,要搵3個wechat 朋友幫手解封..... 其實當年我甚少用,搞唔掂,索性取消。幾年後重新註冊過1個新的wechat

大宅

麟媽媽 發表於 24-4-21 17:05
都唔知點解?我老公基本上喺香港所有朋友用WhatsApp, WeChat只係公司用,除咗國內同事就係加拿大、美國、 ...

開多個新acct,香港電話卡都做到。如果個電話號碼冇人用,唔會唔得,但一樣係嗰啲群組,就有機會再被封。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

變成一首歌 發表於 24-4-21 18:07
開多個新acct,香港電話卡都做到。如果個電話號碼冇人用,唔會唔得,但一樣係嗰啲群組,就有機會再被封。
...

你講得冇錯,我老公喺香港開多一張卡,用咗一日又俾人封,今日上咗深圳開多一張大陸卡,都唔知會點

複式洋房

麟媽媽 發表於 24-4-21 17:05
都唔知點解?我老公基本上喺香港所有朋友用WhatsApp, WeChat只係公司用,除咗國內同事就係加拿大、美國、 ...

俾人舉報。當然人哋用咩理由嚟舉報微信係唔會同你講。或者喺group度講咗啲敏感嘢。以前join過某啲group,有人無聊玩舉報,成個group即被鏟,但根本冇人講任何敏感嘢喺個group度。由此可見,微信係有殺錯冇放過。有仇家玩嘢你都冇仇報。

珍珠宮

15週年勳章

最近換左機, 用微信沒問題喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

麟媽媽 發表於 24-4-21 18:51
你講得冇錯,我老公喺香港開多一張卡,用咗一日又俾人封,今日上咗深圳開多一張大陸卡,都唔知會點 ...

咁似乎係群組出事喎 係咪成個群d人都被封了?
放下自在

大宅

睇佢留言陰氣重應該可以通靈問

大宅

parrotking 發表於 24-4-21 17:50
我以前都試過,無啦啦話我被人舉報,要搵3個wechat 朋友幫手解封..... 其實當年我甚少用,搞唔掂,索性取消 ...

我試過話我太少用,保障我安全所以block 左 我仲啱啱用佢收消費劵錢,搞好耐,最後打電話去客服解鎖

大宅

最簡單,在WeChat 寫咗唔可以寫的嘢

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

麟媽媽 發表於 24-4-21 18:51
你講得冇錯,我老公喺香港開多一張卡,用咗一日又俾人封,今日上咗深圳開多一張大陸卡,都唔知會點 ...
留意呀!大陸出電話卡,記得要電訊公司職員check吓新電話號碼,之前有冇用嚟登記過微信呀!如果前機主冇取消微信登記,你拎嚟用有可能用唔到。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

honeyBB 發表於 24-4-21 23:12
留意呀!大陸出電話卡,記得要電訊公司職員check吓新電話號碼,之前有冇用嚟登記過微信呀!如果前機主冇取 ...

好彩,已經用緊冇乜問題

honeyBB    發表於 24-4-23 00:37

侯爵府

orezo 發表於 24-4-21 21:33
我試過話我太少用,保障我安全所以block 左 我仲啱啱用佢收消費劵錢,搞好耐,最後打電話去客服 ...

你打去邊個客服號碼? 我真係好驚突然block 超麻煩, 網上見有D人話直上佢地深圳總部攪

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊