自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

my005 發表於 24-5-2 15:39
宜教個女,平日唔好行偏僻既地方,行多人行既,有事都可以大聲呼救。

我女都試過,有個金毛男定女問佢攞2 ...

你同返佢講:金毛夠冇啦!20蚊都問人拎

等佢覺得咁做係啱,唔好以為比人話 就唔開心 覺得冇面...下次 唔想比人話就比佢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

青豆 發表於 24-5-2 15:44
話當時近商場門口,有人,但少女驚,唔敢叫,其實商場有機取錢,但少女覺得地鐵會多人些,所以落地鐵取錢 ...

識諗呢樣,都蠢唔晒

翡翠宮

TATEYAMA 發表於 24-5-2 16:04
其實宜家仲有冇警察巡邏?黑暴D癲狗襲警之後好似少咗!

我都唔多見,又話高姿態巡邏

珍珠宮

咁以後啲賊個個行埋嚟話借錢係咪唔洗拉

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

selinako^^ 發表於 24-5-2 16:32
你同返佢講:金毛夠冇啦!20蚊都問人拎

等佢覺得咁做係啱,唔好以為比人話 就唔開心 覺得冇面...下次 唔 ...

我嗰次真係咁同我女講呀﹗

不過,我女話,費事回應佢,驚金毛一時慶起,追住打佢一拳或第日報仇,雖然實拉到金毛(因附近有cctv),不過,若要受佢

一拳或唔知佢點,就無謂喎。所以佢無理,一直快走。咁我都讚我女識咁諗。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

咁係打劫喎

公爵府

點會喺微信互加好友?樓主識事主?

珍珠宮

my005 發表於 24-5-2 16:46

不過,我女話,費事回應佢,驚金毛一時慶起,追住打佢一拳或第日報仇 ...

叻女

千祈唔好撩佢,寸佢

珍珠宮

只要受害人當時好驚自己有危險,已經構成行劫罪⋯⋯如果受害人唔驚就係「以欺騙手法取得金錢罪」

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sanjoe 發表於 24-5-2 16:57
叻女

千祈唔好撩佢,寸佢

多謝讚賞。 係呀,我回心一諗,佢係啱既。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

my005 發表於 24-5-2 16:46

不過,我女話,費事回應佢,驚金毛一時慶起,追住打佢一拳或第日報仇 ...

醒目女!

珊瑚宮

LekGirl 發表於 24-5-2 17:00
醒目女!

多謝。

珍珠宮

my005 發表於 24-5-2 16:59
多謝讚賞。 係呀,我回心一諗,佢係啱既。

你教得好

珊瑚宮

sanjoe 發表於 24-5-2 17:13
你教得好

多謝。

大宅

咁樣同拎住把刀嚟打劫有咩分別?

侯爵府

青豆 發表於 24-5-2 15:23
那位家長話警察話係借,立唔到案。

警察見細額唔想做咋
如果「借」20萬,咁立唔立到案

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

哩啲係打劫, 唔係借錢喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊