跳至

首頁
12345...29

尾頁

大宅

原帖由 咕b 於 09-9-2 14:08 發表
你唔記得咗我兩個都係仔咩 衫一定有 (裙仔免問 ), 你唔介意舊就會有大把.....我多到留返嚟抺地, 抺廚房 去街衫又有, 街市貨便服當睡衣又有 (粗著會舊d), 校服就....... ...

我唔客氣喇.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

客咩氣丫, 我要嚟都冇用嘅, 我留d底衫抺地咪得囉.......頭先搵到條阿哥嘅牛仔褲, 橡根褲頭, 9成新, 佢成日返阿婆度, 都冇乜機會著過, 著嘅次數係5隻手指數得出 有幾件衫外國空運過嚟, 連牌都未剪 (短袖), 全新架鬼整 你得閒就搵吓我兩隻仔, 睇吓d身型得唔得, 如果你驚到出年時你仔唔啱著, 我就呢幾日執比你先, 而家要就少d, 換季先要就可以多d, 因為佢哋而家d衫都係著埋今年咋.......

大宅

原帖由 咕b 於 09-9-2 15:08 發表
客咩氣丫, 我要嚟都冇用嘅, 我留d底衫抺地咪得囉.......頭先搵到條阿哥嘅牛仔褲, 橡根褲頭, 9成新, 佢成日返阿婆度, 都冇乜機會著過, 著嘅次數係5隻手指數得出 有幾件衫外國空運過嚟, 連牌都未剪 ...

你唔要才給我喇, 我唔急, 只係諗住人棄我取咋, 反正你都唔要, 換季我同你清倉. 我仔又大得快, 應該係話肥得快, SO 唔會成日買衫比佢, 一年就要買三四對鞋比佢, 買鞋錢都買窮我, 佢鞋號大過家姐, 佢腳肥, 岩SIZE穿唔落, 穿得落又要買龍船. 所以咪慳買衫錢來買鞋比佢囉, 你知返學鞋幾貴喇, 亞仔買鞋無得揀款, 買到有SIZE便好彩了. 唉. 亞女就唔同, 一件穿三年, 2歲幾件衫而家都岩穿, 問你C未, 佢晚晚都要用手"卒"衫邊黎瞓, 有時第朝見佢穿左喺身, 見都唔知好嬲定好笑,

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁我換季就一堆比哂你啦, 不過, 聽你咁講, 我反而驚到時你辛辛苦苦搬到返屋企, 都唔知有幾多件啱.......你記得望吓我兩隻個size先喇.......

家姐又真係..... 要谷返吓喎.....

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-9-2 15:51 發表

你唔要才給我喇, 我唔急, 只係諗住人棄我取咋, 反正你都唔要, 換季我同你清倉. 我仔又大得快, 應該係話肥得快, SO 唔會成日買衫比佢, 一年就要買三四對鞋比佢, 買鞋錢都買窮我, 佢鞋號大過家姐, 佢腳肥, 岩SIZE穿 ...

大宅

原帖由 咕b 於 09-9-2 16:11 發表
咁我換季就一堆比哂你啦, 不過, 聽你咁講, 我反而驚到時你辛辛苦苦搬到返屋企, 都唔知有幾多件啱.......你記得望吓我兩隻個size先喇.......

家姐又真係..... 要谷返吓喎.....

...

亞細岩, 亞細肥過希希, so應該無問題, 亞細都七歲, 無理由我仔三歲半唔岩穿.

亞女谷極都係咁, 唔長肉.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

阿女咪.......一日十幾餐, 早晚飲奶, 食多d芝士, 瞓多d, 呢d嘢包肥架喎 我阿細一身嘅........肥豬肉, 就係咁樣練返嚟

呢個暑假, 我都要阿細做吓運動, 驚佢過重.....要佢跳吓繩, 同佢打吓羽毛球, 去沙灘游水, 有日仲走去打war game.....我都勁出汗, 又攰到食唔落

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-9-2 17:01 發表

亞細岩, 亞細肥過希希, so應該無問題, 亞細都七歲, 無理由我仔三歲半唔岩穿.

亞女谷極都係咁, 唔長肉.

大宅

原帖由 咕b 於 09-9-2 17:59 發表
阿女咪.......一日十幾餐, 早晚飲奶, 食多d芝士, 瞓多d, 呢d嘢包肥架喎 我阿細一身嘅........肥豬肉, 就係咁樣練返嚟

呢個暑假, 我都要阿細做吓運動, 驚佢過重.....要佢跳吓繩, 同佢打吓羽毛球, 去 ...

亞女真係早晚飲奶, 芝士都多吃, 零食仲多, 日日都有, 係佢食極都唔肥, 唔吸收. 細佬就唔同, 好吸收, so 重過家姐, 衫碼一樣, 褲+鞋都大過家姐d, 問你c未.

大宅

九點十五分叫左佢瞓, ok, 九點半瞓了.
明天帶英文書+作業回校 及帶四張學生相.

大宅

原帖由 咕b 於 09-9-2 17:59 發表

呢個暑假, 我都要阿細做吓運動, 驚佢過重.....要佢跳吓繩, 同佢打吓羽毛球, 去 ...

打war game 咁正, 喺邊樣join.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

阿細照舊, 仲係乜都未帶住......淨係帶錢影相 & 牙科保健

阿大都要帶中文書喇....

點解咁快要帶相?? 聽日先返學影, 如果之前冇影嘅咁點帶呀

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-9-2 22:22 發表
九點十五分叫左佢瞓, ok, 九點半瞓了.
明天帶英文書+作業回校 及帶四張學生相.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

個war game場係個friend開架, 咪走去玩吓囉, 好鬼正架.....我哋玩得勁high, 阿細好鬼勇, 一路狂亂槍掃射, 一路跑去搵地方掩護.......有一場死淨佢同另一個大人, 打到敵軍全軍覆沒, 有一場又夾埋另外4-5個小朋友一齊狂射敵人, 笑死我哋, 睇到我哋班大人幾鬼緊張呀

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-9-2 22:22 發表

打war game 咁正, 喺邊樣join.

大宅

原帖由 咕b 於 09-9-2 22:36 發表
阿細照舊, 仲係乜都未帶住......淨係帶錢影相 & 牙科保健

阿大都要帶中文書喇....

點解咁快要帶相?? 聽日先返學影, 如果之前冇影嘅咁點帶呀

唔知呀, 我攞p1果d咋.

大宅

原帖由 咕b 於 09-9-2 22:40 發表
個war game場係個friend開架, 咪走去玩吓囉, 好鬼正架.....我哋玩得勁high, 阿細好鬼勇, 一路狂亂槍掃射, 一路跑去搵地方掩護.......有一場死淨佢同另一個大人, 打到敵軍全軍覆沒, 有一場又夾埋另外4-5個小朋友一齊 ...

比個資料黎睇睇, 睇下岩唔岩我d小朋友玩.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

要搵返張卡片先.....唔鬼見咗

佢夠人join先會開家庭式 (即係我上次嗰d), 家庭式就大人細路都一齊玩, 上次我哋去, 計埋阿細都7-8個6-7歲, 4-5個1x歲, 仲有大家父母都一齊落場玩, 一人一支槍, 有d軍裝衫換, 但要6歲以上先玩得, 如果去玩要唔怕污糟 (因為打時要搵掩護, 要周圍匿呀, 跪低呀, 扒低呀咁) 唔怕痛 (比子彈射, 有時都幾痛架), 唔怕趺, 唔怕曬, 唔怕熱........

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-9-2 23:31 發表

比個資料黎睇睇, 睇下岩唔岩我d小朋友玩.

大宅

原帖由 咕b 於 09-9-2 23:58 發表
要搵返張卡片先.....唔鬼見咗

佢夠人join先會開家庭式 (即係我上次嗰d), 家庭式就大人細路都一齊玩, 上次我哋去, 計埋阿細都7-8個6-7歲, 4-5個1x歲, 仲有大家父母都一齊落場玩, 一人一支槍, 有d軍裝衫換, 但要6歲以 ...

IC

大宅

明天開始正式上堂喇. 緊張的日子開始了.

大宅

上次有位媽咪話會叩門, 唔知final係咪都係讀正覺呢?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

......唔駛住啩.......剛開學都仲好輕鬆, 過多1-2個weeks就會緊返d喇

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-9-3 13:50 發表
明天開始正式上堂喇. 緊張的日子開始了.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係喎~~~冇哂聲氣嘅

唉~~~仲諗住今年唔駛淨係得我同你, 可以多d人入嚟吹吓水添

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-9-3 13:55 發表
上次有位媽咪話會叩門, 唔知final係咪都係讀正覺呢?

大宅

原帖由 咕b 於 09-9-3 14:06 發表
係喎~~~冇哂聲氣嘅

唉~~~仲諗住今年唔駛淨係得我同你, 可以多d人入嚟吹吓水添

咪係.

首頁
12345...29

尾頁

跳至