跳至

首頁

尾頁

大宅

我唔會去左手邊D檔買菜因為比右手邊D菜檔貴,生果更加唔會妳講電梯口個幾檔我亦唔會幫襯又貴又態度唔好(我見過D鬧客),我會去樓下街市口D生果檔平D 今日我見到咸水魚檔有D巨形烏頭(唔似齊魚)$50條有冇買?我今晚餐買左D新鮮紫蘇葉好平$3窄煮雞又買左D九層塔$2窄炒蜆
原帖由 pipip929 於 09-9-9 14:56 發表
個街市d人都吾老實, 我新搬入區.. 我有次買南瓜仔, 收我20元.. 有無攪錯.最多咪10文.邊有咁貴架... 吾係我無野煮粥比dd. 又夜. 我都吾買呀.. !!!!!以後都吾幫樓上左手邊第2間既菜檔..

另外.. 右手邊個d 生果檔. 嘩 ...

男爵府

原帖由 vivi2009 於 09-9-8 10:53 發表
其實係唔係個個街市都係咁立立亂, 點解好以有人反映呢個問題, 唔通真係習慣成自然, 唔覺得有問題 迫迫吓就會引埋d扒手黎, 我見一個男人黑黑實實大約四大幾歲, 都幾有型, 著住t shirt 短褲, 斯斯文文咁伸手 ...

係啦,大家都要小心d,
我有次都見到個亞太大叫:"咦?我個手袋呢?"
鬼咩,佢將手袋用s勾掛0係架bb車度,
個賊人唔郁手都對唔住自己

大宅

好媽媽勳章

原帖由 pipip929 於 09-9-9 14:56 發表
個街市d人都吾老實, 我新搬入區.. 我有次買南瓜仔, 收我20元.. 有無攪錯.最多咪10文.邊有咁貴架... 吾係我無野煮粥比dd. 又夜. 我都吾買呀.. !!!!!以後都吾幫樓上左手邊第2間既菜檔..

另外.. 右手邊個d 生果檔. 嘩 ...

我都試過俾左手邊第2間既菜檔呃呀!!!買節瓜可以十幾蚊2個囉 生檔都係呀~同你一樣...買提子話12蚊磅,我都同佢講明2個人食唔洗咁多~之後就磅左3磅幾俾我成40蚊~
依家買親菜,生果我都係去龍豐個邊d地鋪買會平d~

子爵府

好媽媽勳章

其實左邊嗰兩檔我都好少幫襯, 佢哋都幾寸架, 樓上d檔口唔改善嘅話, d 人遲早轉去龍豐幫襯 大家有冇留意最近d魚好似平咗d, 早輪買兩條紅衫魚要成三十幾蚊, 貴過新鮮魚

子爵府

好媽媽勳章

不如大家話我知你地平時去邊到買干靚正呀..
我新入區.. 新c9.. 比人扼呀.. 陰公.. 好吾like 係上水買野.. 我而家把鬼火. 去惠康買
1. 魚
2. 菜
3. 生果
4, 豬肉
5. 牛肉
6. 凍肉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我依家直情轉左去"彩園村惠康&街市"啦..
反正夜晚放工返去都夜... 不過近近地火車站側邊買算鬼數...

子爵府

好媽媽勳章

彩園邨街市好細, 冇乜嘢買, 不過超市就好大,以前有兩間超市+一間凍肉舖真係好多選擇,但係超市買餸會貴d架, 街市過咗6:pm 後d餸平好多, 不過我冇試過咁夜買餸

大宅

我買凍肉會去佳寶一次買多D,菜街市樓上右手邊,魚係近去圖書館個邊檔D魚(即有幾個女人睇檔鶴佬人開)個度買新鮮D,如買海鮮我會去有兩兄弟個檔買痴住咸淡水魚個檔(一定唔去有三個女人個檔,好似叫救命咁個檔呃秤,我外家同我andfd都覺得呃秤)生果直情唔去二樓買我會去龍豐買,而D乾貨會去電梯口第二檔兩女一四眼男(佢地一家人)度買好老實唔靚唔賣比你

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

買菜我會去2樓右邊第一個十字路口位, 十字位嗰幾檔都ok, 但好成日都好多人, 買生果就要行到入去近豆腐鋪, 買雜貨就去上3樓電梯隔離嗰檔個四眼佬度, 魚就去樓下賣 "打邊爐丸仔" 隔離嗰檔

買菜千其唔好去左邊, 真係又貴又串, 見佢平日成個場幾旺都好啦, 左邊都係冇乜人就知有d嘢..... 生果唔好係第一行買, 即係最近電梯位嗰2-3檔, 好鬼貴架....行入d慢慢睇有著數, 唔駛理佢哋講咩, 唔好急, 睇啱先落手.....

通常都係買熟咗就搵返固定嗰幾檔, 檔口認得你, 知你買慣買熟好相與, 就好好多架喇

男爵府

請問佳寶喺邊度呀?

原帖由 常在坤 於 09-9-11 00:31 發表
我買凍肉會去佳寶一次買多D,菜街市樓上右手邊,魚係近去圖書館個邊檔D魚(即有幾個女人睇檔鶴佬人開)個度買新鮮D,如買海鮮我會去有兩兄弟個檔買痴住咸淡水魚個檔(一定唔去有三個女人個檔,好似叫救命咁個檔呃秤,我外家 ...

子爵府

好媽媽勳章

買雜貨我都係幫襯四眼佬嗰間, 最近佢嗰女落黎幫手, 以前得佢哋兩公婆, 我覺佢哋d嘢幾好, 早輪佢哋去咗旅行, 攪到我去幫襯第二檔, 又比人呃又唔靚, 我叫佢哋下次旅行唔好去咁耐, 我好惡架 樓下有一魚檔有個女人唱歌唱到好得人驚 真係起雞皮嗰隻架, 我相信去過街市嘅靚太一定有聽過佢的歌聲, 每次行過都好想叫佢唔好唱, 不過驚比佢飛把刀埋黎咋 最近唔知係唔係走鬼密咗呢, 今朝行第一轉嘅時候迫到死死吓, 但轉頭漏咗買金針雲耳上返去, 竟然闊晒, 希望當局做事真係認真咗

男爵府

回覆 31# vivi2009 的文章

究竟邊檔魚檔呀?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 常在坤 於 09-9-11 00:31 發表
我買凍肉會去佳寶一次買多D,菜街市樓上右手邊,魚係近去圖書館個邊檔D魚(即有幾個女人睇檔鶴佬人開)個度買新鮮D,如買海鮮我會去有兩兄弟個檔買痴住咸淡水魚個檔(一定唔去有三個女人個檔,好似叫救命咁個檔呃秤,我外家 ...
x佬人開係咪"朝"牌有黑仔兩字果間???我老公次次都幫儭佢... ...

大宅

粉嶺,上水宣道小學對面海x廣場麥記隔離,算新開
原帖由 BigMomMom 於 09-9-11 08:10 發表
請問佳寶喺邊度呀?

子爵府

好媽媽勳章

係唔係以前椰x閣餐廳嗰到

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 倫倫個媽咪 於 09-9-11 13:49 發表
究竟邊檔魚檔呀?

買游水魚嗰邊, 但唔知叫乜名, 佢多數妟就先係到, 而家d小朋友番學, 所以改咗朝早買餸, 就冇聽過

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀

原帖由 vivi2009 於 09-9-12 20:32 發表
係唔係以前椰x閣餐廳嗰到

子爵府

好媽媽勳章

我今朝去咗啦! 撞正今日d維他飲品有特價, 我買咗 7 pack, 拉到我死死吓, 不過都係值得嘅 d嘢平過x佳同x康, 如果再大間d 同埋多d選擇仲好

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得比起以前係彩園村時已經好行好多喇

原帖由 vivi2009 於 09-9-14 10:28 發表
我今朝去咗啦! 撞正今日d維他飲品有特價, 我買咗 7 pack, 拉到我死死吓, 不過都係值得嘅 d嘢平過x佳同x康, 如果再大間d 同埋多d選擇仲好

大宅

係La,仲要整齊左好多

首頁

尾頁

跳至