懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 想問下大家睇邊個私家婦科做產檢,幾錢??

bonnieysl,
我剛打去黃e 生度check 過,佢話原則上18-24wk 先會照4d o架 平時基本上要視乎番黃e生覺得需唔需要...... 一般姑娘經驗都唔會照4d,因為佢話太早照(18wk 以前) bb 個樣好嚇人, 怕嚇親d 大肚婆嚇到訓唔著喎

所以佢話要待18-24wk 先可以照詳細超聲波,但收費又貴d :-$800

伯爵府

wongkaka 寫道:
我睇佐敦的江孟儀$450連照聲波

wongkaka,

我都想睇江孟儀...佢好好人呀?

複式洋房

我睇霍麗玲,佢個人好nice,肯回答您所有問題,而且佢份人比較實際,唔會要您waste money做埋d無需要嘅檢查.

別墅

我睇佐敦的鄧遠釗, $400 連照聲波,鈣片同葉酸

複式洋房

我係旺角Espirit樓上黃樹邦睇. 佢係以前法國醫院的駐院醫生. 每次覆診會磅重,驗尿,照us (3D+4D), 我唔要Vitamins and Calcium tablets,所以$400一次, 要藥好似大概450. 佢會將us image save 落DVD比你. 在16week 時會一次過驗血(Down's, Hep B, German measles, Sexual transmitted disease, 等全套$2200)但如果在政府己Check 可以比copy report, save 好多.

大宅

Dr. Peter Lo in TST, $460/time, include multi-vitamin, folic acid and calcium pill. :-P

侯爵府

咁都係大概括$500包藥,包us!? 可唔可以提供電話呀??
要唔要預約好耐先有得睇?? 去到又駛唔駛大排長籠?? 唔該.

ahchungma 寫道:
我係旺角Espirit樓上黃樹邦睇. 佢係以前法國醫院的駐院醫生. 每次覆診會磅重,驗尿,照us (3D+4D), 我唔要Vitamins and Calcium tablets,所以$400一次, 要藥好似大概450. 佢會將us image save 落DVD比你. 在16week 時會一次過驗血(Down's, Hep B, German measles, Sexual transmitted disease, 等全套$2200)但如果在政府己Check 可以比copy report, save 好多.

男爵府

ahchungma

我4年次都睇黃樹邦, 你覺得佢依家好唔好呀? 佢依家星期日或公眾假期有冇應診ga?

侯爵府

Any details for Dr. Peter LO??? May I have his phone no?? Easy to book?? $460 incl. US or not?? THX.

KarenKwan 寫道:
Dr. Peter Lo in TST, $460/time, include multi-vitamin, folic acid and calcium pill. :-P

複式洋房

請問什麼叫"度頸皮"? 我都聽過江孟儀醫生幾好人,但係聽人講佢診所D姑娘態度唔係咁好係嗎?
開開心心過每一天 :-P

侯爵府

'度頸皮'應該係check唐氏綜合症嘅機會率嘅方法黎架..

YukoGlico 寫道:
請問什麼叫"度頸皮"?

大宅

Hi March,

The phone number for Dr. Lo is 27231199 (TST Center), you can also visit him in Tsuen Wan center or Tsuen Wan Adventist Hosiptal.

Yes, $460 include ultrasound.

The doctor fee is $6500 for natural delivery and $8000 for operation.

For Tsuen Wan Adventist Hospital, $20,000 for natural delivery with Dr. Lo and $30,000 for operation with Dr. Lo. This information is get from the nurse.

大宅

我睇龔羽一, $400 連照聲波同藥

複式洋房

vvmakyy,
Sundays and Public holidays 仍舊都唔開. 我覺得如你有pregnancy問題他不會同你講得很詳細, 但us就會詳細啲, 會講吓BB重量,次次都會照下心,手腳,脾骨長短等. 同埋比你睇下BB個樣同realtime的活動情況(4d).儀器就好新. 我估ok啦, 他都好小心同好有禮貌.同埋so far聽法國的護士講都OK,無唔好嘢出現過.

March,
我每次都係約放工時去, 大約等45分鐘至一小時左右, 都reasonable. 地址:旺角彌敦道664號惠豐中心15字樓 tel:2787 2818 or 2762 8953

侯爵府

Thanks Karen & ahchungma

複式洋房

我將會去睇"冼世源"醫生,係東英大廈,我book了照4d,660蚊到,姑娘話要有25~30week先可以照4d喎,我睇完再話比你地知好唔好呀?

洋房

我都是睇旺角中心黃福銧, 而且剛剛生左2個多星期。医生好詳細,手‘世’幾好,我順産第二日傷ロ已經唔痛。普通産檢收費$450,照詳細超聲波,收費$800(但要自己準備録影帶), 照4D收費$1000(部機好新)。
Chloe was born on 19 April, 05. 19 Apr - 3.35kg 12 May - 4.3kg 24 May - 4.89kg 20Jun - 5.92kg 16 Jul - 6.6kg 17 Sept - 7.5kg 22 Oct - 7.7kg

男爵府

ahchungma

thank you your information, 其實我依家計畫生第二個, 本身想係政府生, 只不過想找私家係出面兩面check 清楚d, 因為睇政府醫生要請假, 所以係 public holiday 去找私家check law, 唔可以請太多假ma, 所以如果bingo 左, 想找個可以開sunday & public holiday 的醫生, 又要平又要有細心

首頁

尾頁

跳至