婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

公爵府

自己靠估, 看看total 少了多少 and told the doctor.

In the past, on the 1st day, 45 分鐘換 一次o.b. 特大綿條 and M period lasted for 7 days. Last month, after taking the pills only lasted for 5.5 days. 已很開心了. But I need to see how the 經期 in the coming month.

Usually the 2nd day is the most serious. So I took the 止 血藥 on the 2nd day.

原帖由 honeysara 於 10-5-24 14:42 發表
hi wei wei
點樣可以評估到經月減少的%? 醫生開咗止血藥比我但我唔知係唔係一多就要即食? 因為通常day2都係最勁的一天, 一小時要換一次m巾仲要係夜用.... ...

大宅

醒目開學勳章

我貧血,醫生要我食3個月後,驗血都ok,但醫生話都最好食多個月。一共4個月。

原帖由 honeysara 於 10-5-24 08:29 發表

好彩妳提醒我食補血藥d便便會有黑色, 如果唔係一定嚇死我 . 妳係連續食3個月補血藥?係咪已經可以停藥唔使食? 醫生只係叫我經後食一星期wor冇其他嘢講! ...

男爵府

原帖由 honeysara 於 10-5-24 14:42 發表
hi wei wei
點樣可以評估到經月減少的%? 醫生開咗止血藥比我但我唔知係唔係一多就要即食? 因為通常day2都係最勁的一天, 一小時要換一次m巾仲要係夜用.... ...

一多就食冇咁好
你只需要頭三日m 多既時間食好d,

止血藥寫住每日食4次,每次食2粒,我都係m 頭三日多既時間食,每日食2次,每次2粒,我覺得食左幫助好大,

大宅

thanks 樂樂, 我今個月冇食止血藥唔知係唔係因為冇食藥所以d M唔斷尾 不過我開始食補血丸. 食咗幾日已經冇大大去... 真係好煩!

男爵府

原帖由 honeysara 於 10-5-28 12:34 發表
thanks 樂樂, 我今個月冇食止血藥唔知係唔係因為冇食藥所以d M唔斷尾 不過我開始食補血丸. 食咗幾日已經冇大大去... 真係好煩!

唔斷尾應該唔關止血丸事瓜.

我血色素得10 咋,我食左補血丸個胃會唔舒服,所以冇食到呀, 我只係間中煲下紅早水飲咋.

首頁

尾頁

跳至