論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

lee 條友為咗博出位,博推高收聽率,咩都講得出啦,吹水之嘛,妳哋上去聽番個節目咪正中佢下懷lor

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

加比外傭好呀,到時一定加4...塊半連機票比佢就差唔多.
新聞講左無咁既事啦.

侯爵府

下..唔好嚇我啦.我一見到個標題...暈低咁滯呀....

複式洋房

如果加就唔用,依家人工加養佢加保險加機票除開每個月都要伍仟二,加埋咪六仟,我做好過!

珍珠宮

ha~ $4200唔包食住都嫌比多佢啦~~

大宅

梁思浩祇係係話有呢個謠傳, 而且佢話勞工處昨日已否認呢個傳聞.

大宅

吹水呀!
我公司都係二年先加一次人工.
佢地年年加, 重包食包住, 病左又包睇醫生.

男爵府

加條毛比佢.... 成日都話加加加....你地咩質素先, 減就差唔多....我覺得佢地值$2500左右, 不如我地一齊提議減到佢地$2500, 黎一個反高潮...呵...呵...呵....

男爵府

唔係加幾多, 就唔請, 係好多時佢地係必需品, 不是想喚奴渴婢, 我99有老人癡呆症, 加到6千都要請, 甘本 禁著搶.

複式洋房

haha, support !!!

原帖由 yamiyami 於 10-6-17 23:49 發表
加條毛比佢.... 成日都話加加加....你地咩質素先, 減就差唔多....我覺得佢地值$2500左右, 不如我地一齊提議減到佢地$2500, 黎一個反高潮...呵...呵...呵....

大宅

$4,200? 大把人冇工開, 唔止我地理太太.
言論自由都唔係吹得就吹架!:;pppp:

禁止訪問

男爵府

我今年都無人工加.... 工人食我地住我地, 水電媒保險之類之類, 加加埋埋一個月已經用我起碼5千...仲要加????

大宅

嘩 唔係嘛 班公主幻想出來就當係

大宅

冇可能一加加咁多人工, 如真是咁多, 我都不會請的, 我的人工都沒有加咁多, 加上今年仲沒有人工加 tim

大宅

我媽媽隔離屋個印印做到8月尾會轉新老闆, 佢星期六晚(19/6) 同我個印姐講話佢己經去agent度簽o左新約, 新人工$4,200 一個月, 但就冇o左long service/severance payment entitlement 喎 ...... 咁睇個傳聞又真係似層層.....但點解政府冇公佈, 傳得咁犀利又唔見相關政府部門出o黎澄清o架 如果係真就真係離晒大譜

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

好可疑 .
原帖由 肥豆 於 10-6-21 12:32 發表
我媽媽隔離屋個印印做到8月尾會轉新老闆, 佢星期六晚(19/6) 同我個印姐講話佢己經去agent度簽o左新約, 新人工$4,200 一個月, 但就冇o左long service/severance payment entitlement 喎 ...... 咁睇個傳聞又真係似 ...
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 肥豆 於 10-6-21 12:32 發表
我媽媽隔離屋個印印做到8月尾會轉新老闆, 佢星期六晚(19/6) 同我個印姐講話佢己經去agent度簽o左新約, 新人工$4,200 一個月, 但就冇o左long service/severance payment entitlement 喎 ...... 咁睇個傳聞又真係似 ...

呢個僱主中伏啦陰功!!!

真係有幸做到拎long service, 咪一次過開佢file同佢計囉, 仲要以最少$4200計, 死唔死?

冇呀, 暫時都冇加人工呀, 大家快d同您家姐姐講啦.....唉....

男爵府

我個貴賓應該係因為呢件事resign 0左, 7 月頭走0拉... 佢仲同我講話返屋企揍女...
我6月頭先至搵0左個新bun 簽0左新contract, 仍然係$3580wow...

佢地好明顯發緊春秋大夢... 大家千祈唔好比0的傳言打亂陣腳...

男爵府

如果真係加咁多,我就即刻抄工囉,多六百幾蚊,夠我做好多野啦!

首頁

尾頁

跳至