自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

比著係我, 我c6同我離婚都似, 整花佢愛驅~

水晶宮

我18歲有車牌, 一直在外國有揸車, 但居然返到HK 勁驚青, 唔敢揸車送D 仔返學, 唉, 真係冇鬼用!

樓主, 人冇事就得, 飲杯咖啡放鬆吓啦 :)

水晶宮

畀面勳章

why?? 驚乜嘢? 咪又係咁揸?
外國睇吓邊度, 有啲地方, 條路又大又冇車我覺得仲得人驚.行極都未到都唔知自己去咗邊.
香港多車起碼感覺上多啲人陪咁.

原帖由 llmom 於 10-7-28 23:40 發表
我18歲有車牌, 一直在外國有揸車, 但居然返到HK 勁驚青, 唔敢揸車送D 仔返學, 唉, 真係冇鬼用!

樓主, 人冇事就得, 飲杯咖啡放鬆吓啦 :)

珍珠宮

好媽媽勳章

哈哈, 我都試過係停車場轉彎時撞柱啊, 不過係駛出來果下, 不過只係車門"笠"左小小咋, 一邊撞我一邊"哇~~~~"咁大叫囉..

水晶宮

原帖由 bowling2004 於 10-7-28 23:43 發表
why?? 驚乜嘢? 咪又係咁揸?
外國睇吓邊度, 有啲地方, 條路又大又冇車我覺得仲得人驚.行極都未到都唔知自己去咗邊.
香港多車起碼感覺上多啲人陪咁.

...

我一直在Toronto, Canada. 我在HK試過揸, 直係好驚, 好大壓力, 唔知係唔係以前一個人, 依家要車D仔, 心理壓力大, 又驚整花架車!

水晶宮

畀面勳章

我初初返嚟hk揸都驚驚哋㗎. 始終路面環境唔同. 但克服咗就ok㗎喇. 始終有揸開唔同新手嘛~ 我喺hk都揸咗差唔多7年車啦.
我上年先車住個仔俾的士攔腰撞, 成架車散晒, total loss. 好在我同仔都冇乜事.
而家更加膽生毛~
你揸車去多啲少車既地方就冇咁驚.

原帖由 llmom 於 10-7-28 23:50 發表

我一直在Toronto, Canada. 我在HK試過揸, 直係好驚, 好大壓力, 唔知係唔係以前一個人, 依家要車D仔, 心理壓力大, 又驚整花架車!

子爵府

好媽媽勳章

人冇事就得啦
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

錢可以解決到問題唔係問題,最緊要個人冇事就好。

男爵府

我考左個牌成十年, 除左初初渣過1,2次, 當時嚇到我腳軟, 又唔識cut線, 個牌都唔知點考番黎. 直到現在都唔敢渣車. c6同個女都叫我試下渣番. 我都好想, 係鼓唔起勇氣je

水晶宮

環保接龍勳章

睇你標題....我仲以為你好似我咁...真係喺條馬路上揸車,然後撞倒前車...前車係老公揸緊嘅.
原帖由 yuffieyip 於 10-7-28 17:18 發表
今日c6無開車返工, 咁我見生完b咁耐都無開車出去買下野,就開車出去啦, 點知個決定係錯左

我安全到達將軍澳某個商場, 點知泊車時就出左事啦, 我懶醒用個頭入, 但又無偷位, 左後面同後門就出晒事啦, 中晒柱, ...

伯爵府

你都唔夠我黎,我最衰既系有一次用自己架車撞左落老公架車度。。。。兩敗俱傷。。。。 癡左線。。。

我住外國,同老公一人一部車,其實我每日早上都咁tun車返工,有日唔知仲系發緊夢定點,用自己既車尾撞左落老公部車車尾,勁內疚。。。。。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 大豬既老婆 於 10-7-28 17:39 發表
你都唔夠我黎,我最衰既系有一次用自己架車撞左落老公架車度。。。。兩敗俱傷。。。。 癡左線。。。

我住外國,同老公一人一部車,其實我每日早上都咁tun車返工,有日唔知仲系發緊夢定點,用自己既車尾撞左落老公部車車尾,勁內 ...

你地咪可以互claim insurance囉..

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 yuffieyip 於 10-7-28 17:18 發表
今日c6無開車返工, 咁我見生完b咁耐都無開車出去買下野,就開車出去啦, 點知個決定係錯左

我安全到達將軍澳某個商場, 點知泊車時就出左事啦, 我懶醒用個頭入, 但又無偷位, 左後面同後門就出晒事啦, 中晒柱, ...

無事啦.....呢D事,成日都有...你老公都話有保險,你唔使內疚呀....傻豬!
我將架放車,左邊門,係屋企停車場刮到花晒,我都無喊,只係內疚左一日 到依家我都無拎架車去整,因為我要提醒自己,每次見到呢條痕,就要渣車小心D!
My Two Princess

複式洋房

醒目開學勳章

個人冇事就好啦!!!錢財身外物丫....不過尋日真係好大雨..我番工去見客途中都差d睇唔到前面d路

伯爵府

個人無事就好囉~有保險賠就ok喇...你c6對你既態度真係好好,換轉係我c6就算有保險賠都會鬧左我先~
大b駿逸細b駿晞

男爵府

醒目開學勳章

今日c6拎左架車去整啦, 不過無claim到保險, 因為個薦底費仲貴過整, 佢話整都係$4xxx, 薦底費仲貴, 肉痛死我啦, 我叫佢不如扣我下個月家用啦, 咁我會無咁內疚, 佢又話唔使, 唯有當係破財擋災啦

首頁

尾頁

跳至