自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

I need to know too, pls PM to me the school name. Thanks a lot.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

麻煩樓主PM埋話我知, 可以避咗依間學校,
Thanks a lot.

禁止訪問

珍珠宮

你應該打去教育局要佢地跟進,而唔係自己跟進,佢地只會Hea你架咋.......

原帖由 monilce 於 10-10-26 13:25 發表
真係好對唔住個女俾佢讀咗間咁嘅垃圾學校....

case1)事緣個女參加放學功課班, 開學頭一個月做10樣10都錯(剛升小一)..我身位家長一心諗住join nei d班同自己放工返黎唔使點跟仲唔使教到個女嘔血先報..點知..結果唔止 ...

大宅

Can you pm to me also? thanks!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問係邊間 ?

可否比D Tips 係津校, 直資 定私校 ??

不如pm我吖. thank so much

男爵府

那一間呀?

男爵府

好媽媽勳章

我想知學校跟進成點?? 樓主如有消息, 請分享吓~

侯爵府

好媽媽勳章

好得人驚喎,我想像唔到自己個仔比學校劈左o係街我會點?只係如果佢有一個令我信服既理由,可能我會原諒佢,但...佢完全覺得自己冇問題,仲叻到可以將個責任推返落你身上...勁!!咁仲點放心交個小朋友比佢地仲要6年

男爵府

好媽媽勳章

我睇完樓主咁講, 我都鄧樓主驚呀, 一個小朋友係街, 今次好彩冇事, 唔擔保冇下次, 轉校為妙, 每間小學都會有一兩學位剩!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 monilce 於 10-10-26 13:25 發表

case1)事緣個女參加放學功課班, 開學頭一個月做10樣10都錯(剛升小一)..我身位家長一心諗住join nei d班同自己放工返黎唔使點跟仲唔使教到個女嘔血先報..點知..結果唔止 ...
田xx ??

學校可隨便放低p.1小朋友o係街, 一定要正視 !

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

間學校點可以咁架, 樓主快啲轉校啦, 啲老師處理手法好有問題, 同埋要去教育局投訴佢呀

唔該pm我邊間?

我係住沙田區, 下年要幫阿女搵小學, 我唔想搵間咁既學校俾佢讀呀? 唔該樓主

伯爵府

xxxxxx

原帖由 牛精仔 於 10-10-26 15:26 發表
田xx ??

http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 牛精仔 於 10-10-26 15:26 發表
田xx ??

點解你會估呢間既, 係咪佢個底花呀
如果係, 呢間我可以唔洗諗mouth:

珍珠宮

好媽媽勳章

小一就要學自己返屋企呀?佢仲停留係幾十年前...我細個時小一先自己返屋企喎,而家點得架...車又多,壞人又多

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

如果樓主唔想公開校名,煩請大家直接PM樓主,以免影響主題可讀性。謝謝!

公爵府

係咪著住深藍色校裙嗰間,
我唔知喺邊間,不過有次見到個保姆真係放低個女仔喺街,好在佢工人一分鐘內到。

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

me too~好朋友個女出年要選沙田校網
原帖由 joeywongmy 於 10-10-26 13:38 發表
好想知係邊間囉

大宅

係呀..田xx..我真係到依家都未收到學校打黎呀..真係好對唔住個女..你地真係唔好報nei間垃圾呀...我真係幾日都訓唔到呀..成日諗住個女有事我當時又唔係佢身邊..佢一定好驚係度喊緊..唉..真係好差..依家等緊幼兒園校長幫我打去問下其他學校收唔收lor..希望盡快轉la..仲諗緊同唔同教育局講..因為怕如果真係轉唔到..我怕佢地真係lable咗我個女..nei間垃圾真係咩都做得出架..打緊風wor..

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好彩唔係阿仔讀緊個間。

首頁

尾頁

跳至