婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

賣樓分手.
同狂燥男分手時, 記得要:
1.係公共場所傾, 最好搵家人朋友一齊, 千祈唔好單獨一個人, 仲有, 保持適當距離
2. 如果佢手拿物品, 利器, 唔好俾對方靠近, 想辦法離開現場或求救
3. 談判時, 唔好以言語或行動激怒對方, 俾臉佢下台, 讓對方有尊嚴離開
4. 分手後儘量避免再見佢

男爵府

育兒性格勳章

我懷疑樓主 係咪 年紀好細??

不過你地已經買埋樓? (係你定佢比錢?)

他偏幫屋企人呢個問題都係其次
最大問題係 佢 打你呀...... 仲要打左 四次? 真係 打者愛也麼?

樓主,男人打女人,不能接受!! 既然佢up 得出 "呢d 係我地家事" (即暗示, 你未入門, 佢未娶你, 唔關你事!) --> 咁佢都無資格打你!! 佢又係 你邊位呀?

問題根本不在於 你果句說話 (我唔知你果時點講, 但我依家咁, 真係好普通一句....說真, "無錢就唔好生咁多" --> 呢個係 放諸四海皆準既事實!)

係你男友 ....失心瘋 唔知 辣著 佢邊d 筋咁wo...........

你男友去到呢個地步
我看不到還有傾既餘地.....

大家冷靜下, 然後賣樓, 分手啦。(男人愚孝, 真係無得救...你好難改變佢 "孝子" 及 "英雄" 呢d思想...)
如果你看到面前的陰影,別怕,那是因為你的背後有陽光!

地球是運動的,一個人不會永遠處在倒楣的位置。

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

別再用0.5的思維管理這個2.0的世界了!

[強國]搞笑+發人深省的句子
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

分手啦!
趁未結婚早走早着。

佢打你已經不能接受,仲要4次咁多!

第二,佢咁愛佢屋企人,你真係唔知排第幾?佢哥嫂環境除咗中六合彩,如果唔係就要等到小朋友大哂先可以變好d,咁往後十幾廿年你都有排受,唔止幫手湊,分分鐘要幫手養tim..

大宅

結婚最重要是找一個愛你的人,由頭到尾都唔覺得你男友有幾愛你呀!現在走好過將來都係將自已放入去個困局內.

男爵府

育兒性格勳章

回覆 24# marco007 的文章

我都覺.....

唔好講 愛 有幾多...

只覺得, 佢男友 都幾 "老套"...大男人...思想未化... 呢d 男人 好難頂ga....樓主, 你三思呀....

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

大宅

我有同燥狂男友分手經驗可以比樓主參考下。

我地都係買左樓既,係我地2個人既名,首期係佢屋企比,之但係我供左差唔多8年!響果8年發生的事令我發現我地係唔可能做到人世的,就決定左要走。不過佢真係有D燥狂傾向,我唔想同佢正面分手,我怕有咩意外會發生。

首先我去左一個佢唔會出現既區域租左間樓,之後出一張新既電話卡,再搵一日等佢返左工之後我收拾細軟搬左去新居。一去到新居就用新電話打比屋企人報平安,舊果張卡直頭唔用。

之後我男友搵我唔到就打電話搵我屋企人,我同家人夾哂口供,冇人知我去左邊。之後佢冇錢供樓,迫住要賣左層樓,到攪手續果日我先至由家人陪同下去律師樓度簽名,然後即走。

要同會隨時發DIN既男人分手,仲要買左樓,真係要計劃好先至可以走。如果唔係,佢DIN起上黎可能唔止打你咁簡單!

男爵府

育兒性格勳章

回覆 26# HerKing 的文章

謝謝分享..................

點解依家d 人可以痴線成咁.....唉

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

點解大家都咁叻既? 我睇極都唔明樓望的家事, 只明最後話比男朋友打! 仲痛了成個月!
點解仲要留守呢個男人? 早走早著啦~

男爵府

育兒性格勳章

回覆 28# queen_sze 的文章

我只係覺得........ "無本事唔好生咁多"呢句其實好普通,樓主 男友的回應 反應真係過大...亦有少少 ....點講呢.... 我懷疑根本 佢自己心底都咁諗,但礙於甚麼 孝義or 家庭觀, 先唔講出口....(因為覺得咁樣好 "不孝"....then 會內疚....但又其實好唔gur人)

男爵府

育兒性格勳章

樓主, 奉勸你一句.... 一個男人 在拍拖時已 打你, 將來結婚, 你將會面對的是 "家庭暴力"......趁依家未結,千祈唔好結住 (也不要有BB)。

妳都係人,係寶貴的,你男友無資格亦無任何理由去 打你!!!

大宅

嘩你好勁呀, 識咁安排....
同D Din的男人分手, 分得唔好, 好易出現係報紙上....真係要小心處理.

原帖由 HerKing 於 11-1-1 23:21 發表

我地都係買左樓既,係我地2個人既名,首期係佢屋企比,之但係我供左差唔多8年!響果8年發生的事令我發現我地係唔可能做到人世的,就決定左要走。不過佢真係有D燥狂傾向,我唔想同佢正 ...

翡翠宮

正癲佬= =

走啦~~嫁左佢~打你一世

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

一路睇, 我都一路覺得你係多口咗, 人哋鍾意點咪點, 生幾多咪生幾多, 你男友鍾意顧家(oh~ 係顧自己個家, 唔係顧你哋將來個家!)唔鍾意同屋企人計亦係佢事...愚孝仔, 呢度大把C6都係. 男家問題比你多的更甚.

睇到最後, 原來佢打過你. 仲駛問咁多, 走啦~ 呢個人嫁唔過! 買咗樓又點, 比間屋你住但成日打你, 老實講寧願(再揀過個)捱窮都唔願比人打!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

打女人既男人要黎做咩?!分手啦!

珍珠宮

樓主~ 唔該你寫完自己再睇一次吖~ 唔知你講乜~

未結緍就比人打, 仲問一唔一齊, 真係唔知你講乜~~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

打一次即叮走佢啦,咁男人點要得過!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

8卦一問: 咁你份工呢?
我細妹N年前都試過同男友分手, 因為佢開始覺得佢精神有D野
其實之前都試過離離合合好多次, 今次分手後, 有日我妹返工, 搭車訓著左, 之後俾敲玻璃既聲敲醒, 原來佢EX o係總站等佢, 敲窗叫佢落車
又試過星期六lunch同同事去公司附近食飯, 食食下發現ex原來坐o係隔離一路默默望住, 嘩! 幾恐呀! 我妹同事夠義氣, 叫佢走後門, 佢攪掂佢
都攪左好耐, 後期個男人話返大陸醫病(自己無中生有話自己有絕症wor), 至不了了之
總之, 樓主, 小心
原帖由 HerKing 於 11-1-1 11:21 PM 發表

我地都係買左樓既,係我地2個人既名,首期係佢屋企比,之但係我供左差唔多8年!響果8年發生的事令我發現我地係唔可能做到人世的,就決定左要走。不過佢真係有D燥狂傾向,我唔想同佢正 ...

伯爵府

好媽媽勳章

樓主去左邊?
答案都係:分手啦!
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

大宅

打你呢個問題
己經是飛他的原因

別墅

-多謝大家的回覆,有好多嘢我不知點講, 以下是一些補充

-佢老人家(未來99)同我呻, 我先幫佢口, 點知比佢個仔(我男友)話我多是非

-佢地兩位吳同我講,我根本不會理他的家事

-有人意外有咗第三個b,問99點,阿99話生出嚟, 幾辛苦都養大佢,最後佢老人家原來出錢出力, 湊孫湊得好開心,我就比人玩到一度都冇

-不好意思,我寫得有D亂,因我本身打字慢而且那天有D暈,但又好想出左POST先, 另我多數看,好少出POST,請見諒

首頁

尾頁

跳至