跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

原帖由 lazysheepsheep 於 11-1-21 17:40 發表
係咪萬寧有咩HSBC或者其他優惠先咁平?
一般來說,咩都係護協平D
去開護協一次過買左一大袋BB野都OK
除左走佬袋用品
我仲買左chu chu奶樽個個淨咀
第時換,3個裝都係$48, 係吉吉島見到係$6X
chu chu瘦奶樽都有,好似$62-$64 ...

護協唔一定係最平... but都會比某d 地方平 only...
所以最好上去之前mark左d price先上啊... hehe

男爵府

畀面勳章

原帖由 dog9_dog9 於 11-1-24 13:34 發表
係2月尾個bb展,會唔會有得買走佬袋既野呢 ?

我有fd上年去過 8月的fair 就有... 2月尾果個唔知...

大宅

我咩都未買呀, 今日去左jusco 攞左張bb用品清單.

到時等JUSCO 大減價一次過買晒.

男爵府

原帖由 annayoyomo 於 11-1-25 05:19 PM 發表
我咩都未買呀, 今日去左jusco 攞左張bb用品清單.

到時等JUSCO 大減價一次過買晒.

係呢, 知唔知 jusco 係未2月尾又減價呀? 我打算過左年先買, 唔想一屋都係野過年~~~

你地好勁呀, 格晒價, 我好懶, 佢話減價我就信, 無諗過會有地方再平d呀~~

大宅

好似話過年前有減價, 過年後, 2-3月JUSCO 有BB展..

聽過D同事講, 只要JUSCO減價, 多數都比其他地方平點點..

唔理啦, 總之減價就買. 呢家都比較攰, 出面細菌多, 又唔想周圍走, 所以一見到減價就掃貨.

原帖由 kerrykevin 於 11-1-26 10:29 發表

係呢, 知唔知 jusco 係未2月尾又減價呀? 我打算過左年先買, 唔想一屋都係野過年~~~

你地好勁呀, 格晒價, 我好懶, 佢話減價我就信, 無諗過會有地方再平d呀~~ ...

男爵府

原帖由 annayoyomo 於 11-1-26 12:58 PM 發表
好似話過年前有減價, 過年後, 2-3月JUSCO 有BB展..

聽過D同事講, 只要JUSCO減價, 多數都比其他地方平點點..

唔理啦, 總之減價就買. 呢家都比較攰, 出面細菌多, 又唔想周圍走, 所以一見到減價就掃貨.

...

如果係咁, 到時我搵個平日做完產檢, 順便叫老公請假去入貸啦, 真係好怕星期六日同人迫呀, 到時又唔知有無大6入貨團呀~~

大宅

今日去左JUSCO 問, 佢話新年前無折啦, 個SALES 話叫我2月底再問, 好似3月有BB展.

我到時都可能會請假, 費事星期六日到人迫...:p

原帖由 kerrykevin 於 11-1-26 15:43 發表

如果係咁, 到時我搵個平日做完產檢, 順便叫老公請假去入貸啦, 真係好怕星期六日同人迫呀, 到時又唔知有無大6入貨團呀~~

複式洋房

各位,,,護協係嚮邊架..?我地外人可以入去買野架嗎?

大宅

有惠氏媽媽會員証就絕大部分用得護協價架! 除了那個MEDELA 的牌子.

大宅

想問護協係邊架, 比外面平幾多呢?

複式洋房

原帖由 cherryttt 於 11-2-1 18:24 發表
有惠氏媽媽會員証就絕大部分用得護協價架! 除了那個MEDELA 的牌子.

我好似未收到惠氏媽媽張會員卡啊....
雀巢就有啊~!!

大宅

我都未收到
打去惠氏
佢話4星期後先寄出
不過就收到禮品信
原帖由 兔BABY 於 1/2/2011 21:50 發表

我好似未收到惠氏媽媽張會員卡啊....
雀巢就有啊~!!

男爵府

好媽媽勳章

惠氏都寄得幾快架喎~~

複式洋房

我老公話係英國訂奶泵比香港平, 如果買得多野計埋運費都仲會平過香港

所以我會預先買定個電泵, 萬一到時真係上唔到奶, 個奶泵都可以賣返出去

除左電泵, 我仲會買埋座奶器, 奶咀之類...

大宅

我好似未收到惠氏媽媽張會員卡

洋房

我乜都未買, 剛剛係6月轉過來, 因為剛定5月26日開刀. 哇~ 見到好多mama都好prepared呀, 我都要努力D先~

Summary左你地D留言, 要買:
- m巾 (3包 - 2包有扣, 1包貼)
- 網褲? 收肚用呀?
- 衫仔
- 奶樽、奶粉? (D人成日話買唔到奶粉, 你们有冇入定貨? 我一定試餵人奶, 但驚上唔到奶, BB咪冇野食, 買定幾多罐好呀?)
- 奶泵? (有网友推荐MEDLA既電泵, http://hk.parenting.yahoo.com/detail_frame.html?bid=VK2DV7SIY67IXL7OJPP6LS2OI4_129533322115605857&sig=8613eaefb8cf9ec2823d827087345f07, 好似好貴, 但唔知邊道有得買? 諗住依家睇定左, 到時真係餵到人奶, 叫c6去買)

仲要準備D乜呀?

大宅

網褲係當底褲著架
不過可以拉到好大
唔會整到傷口
污糟左又可以掉左佢

原帖由 schan818 於 8/2/2011 16:30 發表
我乜都未買, 剛剛係6月轉過來, 因為剛定5月26日開刀. 哇~ 見到好多mama都好prepared呀, 我都要努力D先~

Summary左你地D留言, 要買:
- m巾 (3包 - 2包有扣, 1包貼)
- 網褲? 收肚用呀?
- 衫仔
- 奶樽、奶粉? (D人成日 ...

首頁

尾頁

跳至