婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

你就咁走咗, 係咪會搬番去先? 如果唔係, 當然做咩都無所謂!
但如果要搬番去, 咁唔好做得咁盡喎

大宅

我無同99住, 但我坐月99有照顧我(因為我99不喜歡我媽媽來探我和BB, 我媽媽買給我的補品, 99都要我媽媽帶走不給我吃)...我9:00有早餐有饅頭1個或腸仔包1個, 午餐不定時,一般我睡醒有得吃... 試過下午四點才給我炒米粉1碗, 7:00晚餐, 正常飯餐+燉雞1隻....我坐月不夠2星期, 我都返我媽媽家

大宅

ABBC 發表於 11-4-30 00:50
既然你62都出到面調停~~
而你都識講99既行為係為難c6~
咁你更何要返去喇~唔好要自己老公難做人~

我2家都有返99家架, 不過返兩,三日就又返媽咪家到10日8日, 99都冇晒聲出, 因為佢驚我連兩,三日都唔肯返去, 佢就見唔到個孫, 我其實都唔想c6難做, 但我都要平衡下自己既心理啦, 話晒我生完都未夠兩個月架, 所以我2家唔會忍架, 一陣忍到有抑鬱証, 你話邊個會可憐你呀....

大宅

月亮BB 發表於 11-5-2 22:51
我無同99住, 但我坐月99有照顧我(因為我99不喜歡我媽媽來探我和BB, 我媽媽買給我的補品, 99都要我媽媽帶走 ...

你媽咪係婆婆黎架, 婆婆都有權睇個女同個孫架, 如果我媽咁樣比人蝦我唔鬧爆佢, 尤其2家生完更加感受到媽咪既辛苦, 你99咁既行為, 擺明蝦你媽咪姐, 佢咁對你媽, 對你都唔方好...唔怪得你坐月d膳食咁好啦=.=

別墅

回覆 meimeimei1208 的帖子

大宅

mypineapple 發表於 11-5-2 22:43
你就咁走咗, 係咪會搬番去先? 如果唔係, 當然做咩都無所謂!
但如果要搬番去, 咁唔好做得咁盡喎 ...

其寊冇話盡唔盡既, 總知就係冇人like你 la. 都係果句, 始終係外人一個, 你有d咩, 人地都唔會可憐你

大宅

我6299都是"奇人", 對我都算OK, 但對我家人就....ai ya好似我家人要幫BB影相, 我99吾比影, 說BB還小.....

公爵府

好明顯 99 係霸住個孫啦

大宅

返去一定會受氣,而家岩岩生完,唔好因為你99而影響自己既情緒呀
支持妳

子爵府

我都想可以咁,,
係生之前c6同99鬧交點知99句句都話我,,
又話我好掛住外家,, 痴線..
如果我連自己屋企人都唔鍚又點會對自己老公的屋企人好呀..
我執晒野話走,, 但冇用的c6俾佢媽講掂留返係度..
結果我係度住到個女個幾月,, 日日對住99好大壓力..
雖然c6話咩99知自己過份,, 但咁傷害我的說話冇可能收返..
到而家我都好想執晒d野搬返自己屋企..
如果我c6有你老公咁勇就好..

大宅

melomelomelody 發表於 11-5-5 14:53
我都想可以咁,,
係生之前c6同99鬧交點知99句句都話我,,
又話我好掛住外家,, 痴線..

D 99做戲架炸, 我果個都識一邊鄧花膠一邊數我, 知錯..轉頭以經係d親戚面前數到你死啦, 佢唔想你抱走左個孫先扮死狗, 掛住呀媽同屋企人都有問題咩, 如果佢咁話我, 我會即刻扮傻, 問點解你會咁講既, 睇佢有咩聲出, 你99真係痴痴地, 鍾意返外家就返外家架啦, 冇必要同佢講咁多,

首頁

尾頁

跳至