跳至

首頁
12345...69

尾頁

珍珠宮

Re: 有幾多個bb睇緊 English Time? 分享吓呀.

JonasMaMa,
oops! I'm very very sorry for Charis!!! :-( :-( :-(
so, should we buy this set of books

洋房

Re: 有幾多個bb睇緊 English Time? 分享

其實在圖書館有好多十萬個為什麼的書, 當中有科學常識, 健康常識, 動植物常識, 生活常識, 歷史常識, 非常方便借, 我以前未買ET亦常常去圖書館

珍珠宮

BabyJV,
咁你又冇買full set of ET呀

洋房

cway,

我沒有買full set, 但有買Baby Pack, 後來想更改其他package, Charis說okay, 攪到我地好高興? 點知原來要加多18,000我老公覺得不值, 所以沒有買 , 我個人認為ET英文一定好, 至於其他我相信有更多選擇 你??

JoansMaMa,

考慮

珍珠宮

JonasMaMa,
見你咁心煩, 真係都鄧你心煩.

BabyJV,
baby pack係咪細個套呀 我啱啱加入呢個行列, 有d confused 添

洋房

cway,

Baby pack include 5 booklets (123, colour, ABC....) and 2 DVD (sense & ....) and 6 CD (123, colour, ABC and music....) and Zing & Sweepy that all. This pack is not really good, I just use the booklets only. Did you buy this pack? :-(

珍珠宮

BabyJV,
我有呀 不過我啱啱開始用, 未知效果喎. 不過套書我老公就覺得唔好好worth, 佢始終覺得如果陪小朋友去圖書館, 睇不同source既書會比較好, 佢唔想知識既來源係單一既. 因為我地兩個冇同一個意向, 所以我諗我多數都唔買套書lu.
JonasMaMa,
你用左ET咁耐, 點解而家先諗upgrade呢個問題既

珍珠宮

JonasMaMa 寫道:

cway,

其實我一早都已經好 like 套書, 但唔想一下子比咁多 $ Smart Kids' Club 駛 始終對 Smart Kids' Club 未有信心. 但呢半年又覺得 ET 唔錯.... 直至書展 Ms. Leung introduced 左 Noddy 比我 (因我好想買國語教材比 Jonas) 跟住同老公 discuss. 老公始終 prefer 套書多 d. Then I called Ms. Leung to check about the upgrade, 跟住就攪到 1516 lor
JonasMaMa,
我諗我自己冇買full set of ET, 原因都係咁, 係起初對佢信心既問題.

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

各位媽媽,
唔好意思, 因為我最近實在太忙啦, 所以無上黎睇過, 我真係 join 咗 full set.
我買百科圖書係因為市面真係好少好少(差唔多無)有啱咁細個睇既百科, 我去書展想搵都搵唔到, 你話如果俾d大既小朋友(如小學三年班或以上) 就大把, 其實我地本身都有套好類似既百科(聽 Ms. Leung 講話已經無得賣), 我買果時我真係未正式睇過, 只係聽過佢跟埋既cd, 覺得好多對答咁, 唔係太仲意, 點知我第二日即刻拎出黎睇, 先知都幾似, 可能因為我老公之前有睇過, 而家又買咗, 所以佢好唔高興, 希望有唔同, 可以俾多d知識俾對仔女.
至於講到話'陪'養小朋友閱讀習慣既問題, 我有以下既見解.
去圖書館唔係唔得, 不過有d問題要大家用心去諗諗.
1) 要令小朋友仲要讀書, 大人都要一齊仲意讀書, 最好俾佢睇到你成日都會睇書, 因為佢會學大人(特別係父母), 但如果只係去圖書館先讀的話, 似乎欠缺咗少少.
2) 要令小朋友仲意讀書, 最好每日都有閱讀時間, 對在職父母會唔會有點難度呢?? 加上就算放假會帶小朋友去圖書館, 父母係咪做得到呢?? 有時會唔會想約吓朋友出黎飲吓茶, 食吓飯, 又或者同bb/小朋友去吓郊外玩吓, 不過玩完又一日, 結果去唔成圖書館.
3) 不過如果去圖書館借書返屋企睇就會好d, 可以有多d時間同小朋友讀書. 我個仔學校每毎星期都有圖書借, 佢都會借返黎睇, 但借邌黎既書我會當小食/雜糧, 因為唔係自己有時未必可以及時借返, 特別係小朋友要做資料收隻時.
當然我都會帶小朋友去圖書館, 不過我好誠實咁同大家講, 真係好少, 但每次去我都會隨我小朋友仲意讀咩就同佢讀咩, 因為我想佢吸收唔同既知識, 仲要係佢有興趣既知識, 而每本都係會讀一、兩次, 但會讀好多本, 俾佢原全享受圖書館.
同埋我會覺得睇書終俾睇電視好, 因為電視畫面太快, 睇得太多會令小朋友既專注力減弱, 對佢日後上課, 溫書, 讀書可能有少少影響.
以上純為我個人意見, 到而家唯只我真係驚套百科既內容同我本身果套一樣, 如果係, 我實俾我老公 . 好驚.....

別墅

Re: 有幾多個bb睇緊 English Time? 分享吓呀.

SORRY, 因為返工好多時都覆唔到.

真係咁岩咋, 我完全唔識佢, 而且我都好少上來 KINGDOM, 唔知原本呢道咁多媽媽識佢既.

我囡囡 17個月大, 依家正式比佢用 ET 只有一星期, 佢既反應唔錯, 暫時套書佢都未用, 不過個工人有時都會比百科書同佢一齊睇, 佢都算專注地一齊睇, 但暫時都未知有冇買錯野, HAHA.

在 BB 展買 ET, 會送一套 BABY SCHOOL, 內裡有童謠 CD, 真係唔錯, 我囡囡聽到就係咁跳舞, 不同歌曲有不同舞蹈呢.

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

JonasMaMa,
唔好咁客氣, 我只係分享我既感受. ^^ pls check pm.

JosephineChu,
我都希望我既小朋對套書有興趣, 但可惜我套書因為有少少缺貨, 未送到黎, 個書櫃仲話要成11月先有貨, 等了又等.....

珍珠宮

JonasMaMa,
睇完鉻銘媽咁講, 我都1516喇, 佢講既野真係完成有point, 我地係咪都應該upgrade套書呢

洋房

cway,

Charis told me the school pack is specially free for me. According to JosephineChu's message, I think this school pack is free for all moms to confirm their order at BB展. ?-( I wonder the message of Charis!!

Anyway, have you get the school pack? There have 21 booklets regarding the daily life, such as how to wear the clothes? How to take a bath? and CD/Songs and other things. It is quite good and interesting.

JoansMaMa,

If I bought ET within 1 month, I can upgrade it and need to pay $16,000, Does it correct? :lol:

珍珠宮

JonasMaMa,
I have told the comnts of 銘銘媽 to my husband, basically he will let me to make the final decision, I really need to convince him to pay much confortable!

珍珠宮

BabyJV,
I did not bought the ET at BB展, so I did not get the school pack ar!

洋房

JonasMaMa, cway & 銘銘媽媽

I really agreed 銘銘媽媽's points, so i will borrow the books from library instead of go their with my daughter. It is more easy to manage. I believe the qulity of noddy is good and worth to buy, but i need more time to consider.$$$

When my daughter hear the sound from the card machine, she is crying ?-( What can I do?

珍珠宮

BabyJV,
囡囡點解會喊架 我比梓淳玩, 佢又冇喎, 唔知係咪啱啱開始, 佢仲望到實, 睇下係咩黎添.

BabyJV, JonasMaMa, 銘銘媽,
d card有冇話一日要玩幾多張架

洋房

cway,

Charis話一日玩3-4張架, around 8 min. Anyway, I can't play it, as 囡囡crying. :-( I will re-adjust the vol again.

Thanks

珍珠宮

[quote]
cway 寫道:

My maid plays about twice a week to Jonas and each time 20-30 pcs la. It's up to Jonas, if he likes, we play more, if he doesn't want, then we stop (Just like flash card's concept) [/quote]okok!

洋房

[quote]
cway 寫道:

My maid plays about twice a week to Jonas and each time 20-30 pcs la. It's up to Jonas, if he likes, we play more, if he doesn't want, then we stop (Just like flash card's concept) [/quote]

JonasMaMa,

Charis told me I can play the card 2-3 pcs only? You play it 20-30 pcs for each time. Am I get a wrong message from Charis? For the very beginning, how many cards you play for Jonas?

首頁
12345...69

尾頁

跳至