婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:62唔比我地搬走

你同我的命運都係一樣,超唔想同6299加個叔仔一齊住。想有自己的一個家。我就係頂唔順6299的霸住呀b行為,我同阿女返左娘家住。又因為呢d事成日同c6嗌交。c6又係唔想佢老豆老母唔開心。唉!點解宜家d男人咁裙腳架!

大宅

cheungtoto 發表於 11-6-10 23:35
叫你叔仔搞掂你62得唔得, 一家便宜兩家著喎

我都想叔仔幫下手呀,出句聲,但佢唔會做lor, c底下佢直頭唔想我地係度添啦, 佢可以霸埋層樓ma, 但佢一出聲62就會話佢, 你好想呀哥搬走咩, 會鬧爆所有善動我地搬走既人lor

子爵府

我係你我唔會理囉, 你都算勁, 忍到咁耐。如果我係你DAY1我都唔會一齊住, 唔好玩啦, 2公婆要瞓上下格床,其實你老公都有責任, 換轉我老公, 佢都唔肯啦!!

可況而家有埋阿B, 我真係啋佢哋都傻呀, 佢哋唔比搬, 老公唔想啋, 咁我一定會自己同阿B搬返阿媽到住。

你老爺係鍚個仔就唔會咁的環境都要逼佢一齊住啦!! 錢係重要, 我唔反對應洗得洗, 但我真係覺得咁的SITUATION, 要租屋住係好應該喎!!!!

大宅

為左bb梗係搬,都咁大個人點到佢地反對,最多搬走後同兩老多d飲茶,帶個孫比佢地見多d,慢慢佢哋就會無事

大宅

jj301 發表於 11-6-10 23:38
你同我的命運都係一樣,超唔想同6299加個叔仔一齊住。想有自己的一個家。我就係頂唔順6299的霸住呀b行為,我 ...

咩就係lor, 都唔明d c6可以一d主見都冇, 我2家都一怒之下抱左呀b返娘家, 62唔比搬我咩成日抱呀b走lor, 返到娘家又唔洗激氣, 2家佢耐我唔河格, 我咩住到夠先lor, 我2家唔搬啦,唔通返自己屋企都唔得咩, 其實到頭來佢地都係冇得見呀b,

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

有無去問過宿舍啲消息呀?你地生咗B,應該好快會有架啦~去問下先啦,如果唔係仲要等好耐,留番啲錢嚟裝修新屋啦.

大宅

1122334455 發表於 11-6-10 23:42
為左bb梗係搬,都咁大個人點到佢地反對,最多搬走後同兩老多d飲茶,帶個孫比佢地見多d,慢慢佢哋就會無事 ...

佢地直頭係唔比佢咁做,總知搬就絕交咁, 最好佢日日都要見到個仔, 見到個仔有飯食, 有教好訓, 6299自己有bb玩就安樂, 話知我企起果格地板訓, 有格地板比你企佢以經係覺得呢個環境一齊住冇問題架啦

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

meimeimei1208 發表於 11-6-10 23:10
因為c6唔想攪到同62 d關係咁差,反晒面, 因為62都好錫佢, 同埋2家我地係抽緊宿舍,但未有,都等左兩年, 所以6 ...

如果你62真係因為唔想阿b離開佢地, 咁即係唔關搬出去0徙錢事啦, 宿舍租金係平d但唔係免費嘛
即係到時有宿舍佢都唔會比你地搬啦, 因為搬去宿舍/自己出去租樓阿b都要離開佢地架嘛
你c6已經做左人爸爸, 佢唔識為阿b著想既咩?
唔係話要住千呎大屋, 但連學行既空間都無佢想阿b點先??
結左婚仲要同老婆訓上下格床, 佢無野呀? (無錢搬就無得好講0者)
孝順父母唔係唔好, 但唔識保護妻兒既都無用啦
你62係咪第時有身家留比你c6呀? 否則你c6點解要咁驚佢呀?

大宅

meimeimei1208 發表於 11-6-10 23:18
有時係度諗, 未結婚果陣生活仲過得開心d, 做咩都得, 2家係c6家仲要訓上下格床, 連行都冇得行, 生完咁辛苦, ...

咩就係lor, 62真係好過份, 佢唔想我地搬走, 一係換間大房比我地lor, 等佢同99訓下我地張上下格床感受下lor

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

meimeimei1208 發表於 11-6-10 23:29
仲要叔仔成日叫我地搬, 好唔想我地係度咁, 好啦, 2家我地搬啦, 62又話搬左唔好應佢呢樣果樣, 成家人都唔正 ...

即係你c6而家同你一齊搬左返外家住??

大宅

瑤瑤~ 發表於 11-6-10 23:47
如果你62真係因為唔想阿b離開佢地, 咁即係唔關搬出去0徙錢事啦, 宿舍租金係平d但唔係免費嘛
即係到時有宿 ...

你真係講得好岩, 我2家直頭想cry, 我都唔知點解c6咁既, 好啦, 我唔洗佢為我著想, 但佢都為下呀女著想la, 因為62個人慳得好緊要, 佢覺得我仲有一格地板都叫夠住架啦, 無為晒錢出去租樓, 又要交呢樣費果樣費, 加上佢又好緊張自己d仔, 又唔想佢生長水遠坐車返工, 因為佢2家行返工就ok, 62同99都真係好似痴痴地咁, 個叔仔都30歲人, 仲要叫佢起身返工, 食飯又驚佢地冇得食, 屋企唔煮既話好似d仔唔識出街食咁既, 當佢地3歲咁既, 又驚佢呢樣果樣, 我都頂佢地唔順

大宅

瑤瑤~ 發表於 11-6-10 23:54
即係你c6而家同你一齊搬左返外家住??

係我自己同呀女

珍珠宮

jj301 發表於 11-6-10 23:38
你同我的命運都係一樣,超唔想同6299加個叔仔一齊住。想有自己的一個家。我就係頂唔順6299的霸住呀b行為,我 ...

我以前都同男家住過一段時間, 不過我係一早同老公講明, 一日未搬走, 我係唔會生bb, 我一定唔會0係d惡劣既住屋環境生bb囉(我同男家既關係都係水火不容), 唔想害左bb
我住左半年鬆d已經同老公搬走左啦, 而家二人世界左幾年lu, 非常開心

大宅

回覆:meimeimei1208 的帖子

咁你地返左娘家你老公有冇出聲呀?我老公話我呀,果度(62家)先係我屋企呀!佢唔想我同呀B返去而令佢老豆老母少左見阿b的機會。但佢又唔諗吓我,我返左去阿b又俾佢地搶左去,夜晚佢地訓先俾返個女我。我一個人係房又唔知做咩好,聽住佢地同阿女玩我就好忟!

大宅

哎, 你就好啦, 我媽都炳我, 話我點解唔做好d planning, 要委屈自己, 我媽坐月果陣上黎62屋企, 見到我地張床, 呀b張床仔, 佢都話心都痛埋, 仲問我, 點住呀, 我都唔知你2家咁樣, 點解唔同佢講, 試問點開口同人講, 你2家仲訓緊上下格床, 老公訓上床, 老婆訓下床, 想笑大人個口咩

大宅

meimeimei1208 發表於 11-6-10 23:57
你真係講得好岩, 我2家直頭想cry, 我都唔知點解c6咁既, 好啦, 我唔洗佢為我著想, 但佢都為下呀女著想la, ...
我6299都係咁對我叔仔架, 搞到我叔仔勁裙腳.........都26歲仔, 成日驚佢冇得食, 夜晚瞓覺仲要幫佢熄燈閊門.......

我6299都唔知幾enjoy, 話佢想"爹"下父母.......好彩我老公唔係咁咋, 如果唔係鬼嫁佢~~

大宅

jj301 發表於 11-6-11 00:06
咁你地返左娘家你老公有冇出聲呀?我老公話我呀,果度(62家)先係我屋企呀!佢唔想我同呀B返去而令佢老豆 ...

哎, 你就好啦, 我媽都炳我, 話我點解唔做好d planning, 要委屈自己, 我媽坐月果陣上黎62屋企, 見到我地張床, 呀b張床仔, 佢都話心都痛埋, 仲問我, 點住呀, 我都唔知你2家咁樣, 點解唔同佢講, 試問點開口同人講, 你2家仲訓緊上下格床, 老公訓上床, 老婆訓下床, 想笑大人個口咩

珍珠宮

meimeimei1208 發表於 11-6-10 23:57
你真係講得好岩, 我2家直頭想cry, 我都唔知點解c6咁既, 好啦, 我唔洗佢為我著想, 但佢都為下呀女著想la, ...

老實講, 你有無信心到時抽到宿舍你c6真係肯同你搬走先?
因為聽你咁講, 你6299既思想係, 搬走=反面
我有d擔心到時就算有宿舍你c6又驚62反面唔肯同你搬0者
因為你c6好似好受佢地0個套咁, 又咁鬼驚佢地

珍珠宮

係我自己同呀女

返左外家幾耐呀? 長時間分居小心影響夫妻感情喎
c6有無過黎娘家見下你同囡囡?
呢段時期你6299肯定日日0係你c6面前落藥, 唱衰你呢個新抱, 分開佢地兩爺孫
如果c6耳仔軟聽左6299講, 就麻煩喇

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

嗱,你同bb搬走,你c6留喺62屋企,咁咪得lor
風雨同路

首頁

尾頁

跳至