家事百科

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

D CF真係好hea,500幾尺都要整4個月!
仲要咁多甩漏,千其唔好比尾數佢呀,如果唔係佢地仲
敷衍你呀!

別墅

而家仲有幾日就5個月. 仲未住得, 不過執手尾已經尾聲. 出左信比佢真係好快. 日日都有人黎整, 但有d 執defect. 佢認係佢地唔岩, 不過要收返我料錢. 我無應承佢. 同埋而家佢私自開大數果d未傾

男爵府

回覆 stephanielee 的帖子

我試過~~
1.首先比個日期裝修佬要執d咩(當然佢無執)
2搵police 叫裝修佬離場
3.之後搵律師出信比裝修公司,註明有d咩問題.
再通知管理處加緊看我家(因有細佬嘛)
最後裝修佬都無再追
而我再搵另一個裝修佬執手尾及keep單

象牙宮

裝修設計公司, 是預付行業. 先付, 才提供服務!

要明白, 任何裝修設計公司, 不會為任何客戶 '預支/預付' 仕何裝修費的.

雖然不寫明, 實質上己經算在內.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

333s 發表於 11-7-1 08:40
裝修設計公司, 是預付行業. 先付, 才提供服務!

要明白, 任何裝修設計公司, 不會為任何客戶 '預支/預付' 仕 ...
咁裝到一獲粥都要比足錢?咁消費者有乜保障?

ed 係咩道理?

珊瑚宮

要有心理準備,凡裝修鬼五馬六,夾硬帮你執,勉强收貨,住落唔駛好耐,D裝修就反肚.

pineapple0983  咁樓主當然要現場睇到實一實啦~以前錯左一次,唔可以再錯第二次啦。  發表於 11-7-3 11:47
玩具萬歲!

別墅

回覆:fitfish 的帖子

最慘未住都鬼五馬六,唔好計靚唔靚仔。洗手盤同成個企缸四邊有接駁位漏水。大門關合而不鎖的話自動彈開,度門框肉眼睇係高低,左右係移位,鑼絲係全部不同方向傾斜,想唔比人打劫都難

首頁

尾頁

跳至