跳至

首頁
12345...53

尾頁

男爵府

Re: 2001年4月小朋友(媽咪,爹d)Part II 再傾過

Ramomo,pauline.c,瑩瑩,

我都唔係要聰聰學好多野,不過佢日 日淨係

子爵府

2018復活節勳章

Re: 2001年4月小朋友(媽咪,爹d)Part II 再傾過

kanax,

there are some books in library on "親子遊戲". Usually these books include may DIY games, you may make reference to them.

For me, Matthew is still to certain extent "a sticker" to me. I want him be more independant and better"EQ".

男爵府

KLLP,

多謝你提醒我,我地成日响智樂遊戲資源中心借玩具,果度都有書借,而且好多關於遊戲嘅書添。

最近我學左一個party遊戲,係用條好長嘅繩連住送俾小朋友嘅禮物,繞來繞去,等佢沿住條繩搵自己嘅禮物,好似幾好玩,我諗住得閒都玩下。

聰聰一樣係好「痴」身,好多時晚黑都扭計要我陪佢瞓,好已經同佢協議左淨係星期六日陪佢,但佢平時都會扭計,真係俾佢激死!

大宅

kanax :

因為花囡有手足口病, 所以剛過去sunday 冇去大棠渡假村, 昨晚想聯絡你, 但冇人聽, 今個 sunday 會去, 你有冇興趣.

各位:

呢排真係好忙加好煩, 計劃同花囡轉校, 點知未讀完呢個月佢已染手足口病, 又要照顧佢, 跟住又要同佢轉芭蕾舞班, 要找資料了, 返工又忙, 好似一大堆野出現晒, 要我處理, 想c.

大家留下言, 出下聲啦!

kllp

係呀! 我係响ifc 返工, 果日你可能真係見到果個係我, 呢排真係好煩和大壓力, 成個日好累, 而家返工都唔理自已個樣, d 皮膚越來越差, 都冇時間理.

瑩瑩 :

好呀! 攪party, 等我地班小朋友和大人聚下啦. 各位, 支持下啦!

hohan :

上星期五lunch time, 好似响中環見到你.

ramomo :

收到你pm 會call 你, many thanks

各位媽媽:

你們近況如何?

大宅

Hi!
各位好!Fa囡好D未? 博 博剛病好.

Yingying,
因為好耐無上黎,剛 剛才看到你PM. Thanks!

Kanax,
我個囝都係唔多鍾意上course.今年好D lu. 慢 慢黎. 不過我見好多小朋友(有性格果隻)都唔多鍾意上音樂班,而drawing class就OK D,可能自由度大D卦. TomLee JMC,博 博果班D男仔走淨2個咋,而且呢2個都不大跟instruction(包括博博 )而D女仔就乖 乖跟住老師做. 所以好難講,博 博上其他興趣班又會好專心 wor. 我記得聰聰鍾意計數,會唔會都鍾意捉棋呢?

男爵府

我囡囡都係不停咁病下又好下, 而家都仲有咳, 希望各位大小朋友都身體健康!

子爵府

2018復活節勳章

fafa,

希望的煩野快的過去啦. take care ah! 花囡好番晒啦

yingying, fafa, ....

re: party, 我都讚成呀 :)

(yingying .. matthew 記得jackie 呀, 有一次出去, 佢問jackie 會唔會去呀 :> )

wendy,

係呀, 天氣轉, 空氣唔好, 連大人都容易病, 何況小朋友 :evil: 大家保重呀

而家, mat 開始要寫字, 但姿勢好多時都唔正確, 同佢講, 佢會話其他( 唔正確) 的都寫得靚啦.... 激水我 :evil:

男爵府

花花,

唔好意思,我個電話早兩星期唔見左,而家用緊以前果個,點知舊電short short 地,成日忽然無電,攪到同人聯絡唔到,不過我已經睇中左nokia6230i,諗住呢兩日去買。
聽日或後日就可以打俾你喇!
花囡好晒未?有無瘦左?聰聰都有d鼻水,星期日應該好晒喇掛。
大棠有咩玩架?洗唔洗預先報名?

sheryl,

博博咩病呀?呢排日頭好熱,夜晚又好涷,真係好易病,我諗聰聰都係夜晚冷親。希望我地d小朋友個個都身體健康!
係呀,聰聰係好中意計數,不過呢d野唔可以當興趣ga ma,所以我都好想佢試多d其他野,剛剛禽日我試下教佢捉圍棋,如果佢有心學我至同佢參加d班,希望佢中意啦。

KLLP,
你係咪指揸筆嘅姿勢唔正確?有無用d學揸筆嘅膠或者三角鉛筆?聰聰學校用三角鉛筆,我覺得佢手勢ok喎,不過聰聰成日唔肯响屋企做功課,响學校寫得好好多架!

大宅

花花,
做乜你見到我唔叫我呀.
花囡好番未?最緊要身體健康,其他野慢慢來啦.

Sheryl & Wendy,
博博同琳琳好番未,希望佢地都快d好番啦.
我記得以前琳琳試過咳好耐都唔好,要小心喉嚨,唔好冷親呀.

Sheryl,
我都覺得上通利班d男仔唔及女仔咁乖,可能女仔比較定d啦.

KLLP & Kanax,
亞仔都係寫字的姿勢唔岩,試過比三角筆佢用都唔得,話完佢轉頭又錯,好似講極都唔明咁.

大宅

kanax & 各位媽媽:

我計劃會今個星期日去大棠渡假村, 會用 walk-in 名義, 時間為9-4, 有興趣媽媽, 請於9時在正門等, 再約埋一齊去訂餐, 如人多可以去 bbq 呀! 同 pm 我啦. 入場費每位 $38, 大小同價, 膳食另計

wendy, kanax,

希望大家小朋友都健康, 少病痛.

花囡好番好多啦! 但今個星期未返學, 下星期一同佢轉新校, 佢好鐘意, 新鮮嘛.

子爵府

花花,
妳都要好好休息吓呀!早排凱喬又發燒又咳,足足病左一星期.

wendy,
妳有冇試吓煲鱷魚肉呀,凱喬飲左一次真係冇咳喎!(不過唔知關唔關事呢 )

all,
我都祝各位小朋友身體健康!!

大宅

各位好

花花, 係呀! 秋天到最好去郊外,昨天重陽同
諾諾去咗大坳門放風箏,吹泡泡,天氣涼涼地,
好舒服.

大宅

Christ,

"卡諾B" 好開心wor! 仲係唔係逢星期 6 都同仔仔係 CWB 度學野呀?

各媽咪們,

有興趣就報名喇。今次呢個 Halloween 活動唔單只係比呢個 group (April 小朋友) 既家長 (因為最驚係唔夠人參予),公開左比 3 - 6 歲小朋友參加,所以想去玩下就要快D 決定喇。另想問下有無媽咪可以幫下我手呢?

明天同囡囡 (飛甩老公)起行去台北旅行,星期日先返,回來再傾過。 祝各小朋友健健康康!

sheryl,
Glad to see you here again.... 又有堆沙比賽喇 - 妳又再參加嗎?又或者,其他媽咪都想參加既話, group 埋成 1 組呀,又好玩又可以運動下身心。

Click here:- [size=medium]南區堆沙大賽 @ 石澳
  Love your family!

伯爵府

瑩瑩 :真係唔該哂妳又幫我哋攪活動 有d嘜嘢要幫手call我la,
嘩....妳哋去台北玩,是跟團定自由行呀!

花花 : 花囡好番未呀? :wink:

男爵府

KLLP, hohan, 花花, pauline.c,

多謝關心, 而家囡囡仲食梗藥, 等食晒d藥, 我試下買鱷魚肉比佢飲下先!

瑩瑩,

你就好啦, 又有得去旅行啦, 恨C我啦 :lol: , 玩得閞心D啦!

男爵府

瑩瑩,

多謝哂! 又幫我們攪活動.
:-( :-( :-( 今次我參加唔到了, 因為一早我老爺已經買了香港一日遊飛. 如果我唔去一定比人

別墅

各位好!好耐冇上黎,知道有些媽咪發生左唔開心既野,希望大家雨過天晴(包括自己,其實係有D野唸唔通)!

又發現好多大人及小朋友都病左,保重保重!(晶晶前日都發燒)

子爵府

fannie 寫道:
各位好!好耐冇上黎,知道有些媽咪發生左唔開心既野,希望大家雨過天晴(包括自己,其實係有D野唸唔通)!

又發現好多大人及小朋友都病左,保重保重!(晶晶前日都發燒)

fannie,
凡事都有方法解決呀,唔好咁唔開心啦.多d 揾吓身邊傾得埋既朋友傾吓計可能會好d 架. Don't worry,be happy!

瑩瑩 & all,
唔好意思今次join唔到個party,因為好早已經左另一班朋友.希望好快再有機會再見面.

子爵府

好媽媽勳章

各位好,
好耐冇上黎, 因為上個星期去o左旅行, 好開心, 去o左日本東京~ 仲要生日正日o係disney過~
d相整緊, 遲d同大家分享~

另外, 我應該去唔到party, 唔好意思, 因為一早約o左個auntie返大陸....

祝 各位 身體健康~
我想要9999呀...

子爵府

2018復活節勳章

fafa,

thanks! matthew 0廿冇禮貌, 真係唔好意思

matthew 星期日晚突然發燒, 休息左兩日, 今日返學, 但都係精神一般 :-|

yingying,

sorry , probably can't join the activities as my little son said that he was scared and I can't just take one to join

首頁
12345...53

尾頁

跳至