單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

佢不負責任,做不好老公/爸爸角色。我對佢已經死心,只係希望佢同佢屋企人唔好煩我,等我地好好過日子。

複式洋房

都係第三者,其實當妳過後再回望便發覺沒什麼大不了!!!!!!

我只會隨緣....................

AGNESLAU1004  回望便發覺沒什麼大不了  發表於 11-12-29 10:55

伯爵府

老公+爸爸兩個角色都做得好差...想問點程度叫差? 我呢排好
野諗...

我對我老公都好不滿, 佢只顧自己享樂, 對家庭好少付出, 同個女去街, 只諗住自己想行既商場, 又想早走踢波去. 聖誕, 結婚週年, 生日... 從來冇諗過去邊慶祝, 禮物欠奉. 屋企家務唔駛諗, 因有工人. 放工唔會話同個女學吓 abc ( 個女21個月大), 回家匿埋就上網睇波...

我係唔係諗多左, 算唔算兩個角色都做得好差? 多謝

別墅

ANN222 發表於 11-12-29 13:09
老公+爸爸兩個角色都做得好差...想問點程度叫差? 我呢排好
野諗...

在還有一個沒出軌的老公的時候, 尋求相處之道. 您所不滿的, 正正是很多女人的心聲, 現實卻話您知, 從女人角度來看, 10個男人, 有9個都是這樣.
不同做法令女人有不同經歷, 只看您信不信愛的動力~
當我問身邊有些太太們, 我很差意為什麼這些女人可以那麼體諒她身邊的那位男人, 她們說, 其實老公也很辛苦, 他們在工作時面對的壓力都很大, 我說, 那我們也不是嗎? 但她們卻就是說很多體貼的話, 我心想, 如果我是男人, 我也很想要這樣子的太太, 工作回家已很累, 還要聽家中的那位說這不滿, 說那不滿, 搬出自己有多犧牲, 為家有多付出(不過這舉動一定向各小朋友說, 讓小朋友知道父母很愛他/她), 好像在鬥"誰最辛苦/慘, 誰就有權要求對方配合自己的要求........

這是我從自己的那段關係領悟出來的~ 所以不可作準則, 呵呵

靈媽

伯爵府

同心願 發表於 11-12-29 13:47
在還有一個沒出軌的老公的時候, 尋求相處之道. 您所不滿的, 正正是很多女人的心聲, 現實卻話您知, 從女人 ...

多謝你~ 因自己好迷網, 呢類情形不斷重複, 自己都唔開心, 對住佢乜都唔想多講, 總覺得唔見面冇磨擦就好. Thank you

別墅

回覆 ANN222 的帖子

上黎呻下, 有好多媽媽有不同意見, 您可以睇下每一個關愛您的留言, 那一部份是可行的, 然後轉化成適合自己處境的做法, 看看情況會否好一點~

自己一個諗, 會諗屎左架

靈媽

大宅

我見你講既情況,其實好多男人都係咁
掛住打機,想做自己做既事,無考慮做爸爸/老公要點

第一個直覺係,佢可能未有準備?或者想逃避?
再黎諗落去.會唔係要求太高?

男人哩d動物係咁架啦.講就乜都得,要你生又唔湊
過時過節唔識哄老婆開心

要唔要離婚~?
我又問下你本人~如果佢一世都咁,擺到明係咁..你仲愛唔愛佢??
愛既,諗下點話比佢知你唔開心,再一齊解決(唔係嘈交)
唔愛既,跟本唔洗任何過錯你已經可以同佢分開了

伯爵府

AGNESLAU1004 發表於 11-12-29 15:30

我見你講既情況,其實好多男人都係咁

之前從來冇來過單親呢邊睇野,多謝大家既留言鼓勵呀~

hkgalcarrie  我都睇過你發0既帖  發表於 11-12-30 00:03

禁止訪問

大宅

我个C6又系老公同爸爸两个角色自从啊仔出世后都没做過!就快炒佢鱿鱼了!!忍没可忍!!!

首頁

尾頁

跳至