自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

"有人係成世都無牙換的"

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

我就係見好多同佢一樣大 ga 朋友仔都換左好幾隻啦, 有小小擔心 law
[img=500,400][/img]

珊瑚宮

好媽媽勳章

我大仔7.2歲,琴晚先甩隻上排門牙咋mouth:

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我仔一樣 6 歲半都未有動靜甩牙..我成日都問住佢, 佢覺得我好煩..hahaha

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

大宅

我個仔05年5月出世,都係未甩牙,後來過年前佢話牙有小小痛以為佢準備甩啦,點知見到二隻新的牙開始出黎舊的都識唔識甩,去睇牙醫,話佢d牙生得唔正推唔到d乳齒出黎,要牙醫幫佢脫左個二隻,但其它的都無見到有動靜.

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔洗咁擔心, 我囡都6 .5 歲, 最後隻臼齒e家先生左少少, 我地都係睇左牙科保健先知, 重以為佢未出牙. 每個人有快有慢, 無事嫁, 去牙科保健果陣順便問問啦! Relax, relax
總有離別的時候

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:亞仔都 6 .5 歲啦, 重未換牙~~~

細個首歌係
'無門牙,7歲了'

你仔仔未到時候

子爵府

畀面勳章

我個都係,我帶佢看牙醫順便問下,佢都話有快有慢不洗担心!
又到考試周!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我囝囝7歲,都未換牙。

伯爵府

我大仔都係6歲幾依家仲未換牙呀,唔理佢喇..要換就自然會換架喇..
大b駿逸細b駿晞

大宅

我個仔都成八歲先換,唔好擔心,遲d換咪仲come用

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

me too

男爵府

亞仔都 6 .5 歲啦, 重未換牙~~~

咁遲換牙係咪代表遲發育

大宅

亞仔都 6 .5 歲啦, 重未換牙~~~

不必緊!老人家話越遲換牙越健康!

水晶宮

好媽媽勳章

miu~miu 發表於 12-2-7 14:26
亞仔都 6 .5 歲啦, 重未換牙, 一 d 動靜都無 你地 d 小朋友有無咁遲先換呀? ...
我仔3月就8.5歲...都依家都仲只係換左2隻....其他都完全未有動靜
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

我個囡7歳先開始換牙

禁止訪問

水晶宮

我個都6.5歲,又是未換牙,全部都無動靜!睇牙科保健時問醫生,話各人不同有快有慢,佢仲話太早換其實吾好,小朋友如果未刷得好蛀左恒齒就麻煩。

侯爵府

吾駛擔心,我個仔今年十八歲,去到中三先換齊d 牙,小六時牙科保健照x ray 有二隻小臼齒係牙肉裏面,點都吾肯見人,後來肯出,但就要去到中三先出完,細仔仲煩,天生少咗一隻犬齒,沒有智慧牙的。

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我阿囡+(2005+Oct)+都未!!+佢話佢同學7yr+(

原帖由 Juliaqq 於 12-02-07 發表
我阿囡 (2005 Oct) 都未!! 佢話佢同學7yr (2005 jan) 都未
我個仔一樣大都未玩

首頁

尾頁

跳至